Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
NEMTEANUL ADRIAN NÃSTASE CONFRUNTAT CU EX-PREMIERUL NÃSTASE

NEMTEANUL ADRIAN NÃSTASE CONFRUNTAT CU EX-PREMIERUL NÃSTASE

• pietreanul Adrian Nãstase este martor în procesul ex-premierului Adrian Nãstase • sofer la firma bãcãuanã Regal Glass, Adrian Nãstase spune cã a fãcut douã transporturi de materiale de constructii • unul la Cornu si unul la imobilul de pe Zambaccian, în Bucuresti • Nãstase nemteanul afirmã cã nu a fost citat în instantã, însã a fost audiat de procurorii DNA •

Douã nume identice, douã vieti total diferite, douã destine diametral opuse. Unul locuieste pe aleea Paltinului, un cartier muncitoresc din Piatra Neamt, celãlalt în mai mult de patru case, cum spun gurile rele si presa. Unul este sofer la o firmã din Bacãu, iar altul este deputat si fost prim ministru al României. Asa cum v-ati dat seama este vorba de Adrian Nãstase; unul cu domiciliul în Piatra Neamt, celãlalt cu domiciliul în Bucuresti. Soarta a fãcut ca cei doi sã fie citati în acelasi proces, nemteanul în calitate de martor, bucuresteanul în calitate de inculpat. Este vorba de mult mediatizatul Dosar Zambaccian, în care sotii Nãstase sînt inculpati. La sfîrsitul sãptãmînii trecute, joi, pe 14 decembrie, a avut loc primul termen al procesului, ocazie cu care fostul prim ministru a vãzut si lista martorilor. Douã nume i-au sãrit în ochi, Nicolae Ceausescu, din Cãlãrasi si Adrian Nãstase din Piatra Neamt. Supãrat, Nãstase a izbucnit afirmînd cã este victima bãtãii de joc a procurorilor care i-au citat pe cei doi martori. „ÃŽn lista martorilor din rechizitoriul întocmit de DNA, din cei aproape 200 de martori - si citesc pe primii doi, si vã rog sã observati reaua-credintã a procurorilor: Ceausescu Nicolae, din Cãlãrasi, iar al doilea este Nãstase Adrian si este din Piatra-Neamt. ÃŽn afarã de aceasta, eu nu mai am nimic de comentat“, le-a spus Nãstase ziaristilor prezenti în sala de judecatã.

Nãstase de Neamt i-a dus geamurile termopan lui Nãstase premierul

Pentru a vedea dacã premierul Nãstase a avut sau nu dreptate cînd a pomenit numele martorului Adrian Nãstase din Piatra Neamt, am pornit pe urmele acestuia. Am încercat sã-l gãsim în cartea de telefon. La singurul numãr de telefon gãsit ne-a rãspuns un alt Adrian Nãstase care, atunci cînd a auzit ce cãutãm, a izbucnit în rîs. Nu am renuntat iar în cele din urmã am reusit sã gãsim adresa martorului Adrian Nãstase. ÃŽnarmati cu o foaie din agendã, pe care am notat adresa, am purces în cãutarea lui Nãstase. Am ajuns în Mãrãtei. Dupã aproximativ o jumãtate de orã de cãutãri am identificat blocul si scara în care locuieste Adrian Nãstase. Pe soneria de lîngã usã scria clar familia Nãstase, asa cã am sunat. Au trecut numai cîteva secunde, iar în pragul usii si-a fãcut aparitia un bãrbat voinic, în jur la 40 de ani. I-am explicat cã încercãm sã dãm de urma lui Adrian Nãstase din Piatra Neamt, citat ca martor în dosarul lui Adrian Nãstase-deputatul. Binevoitor, bãrbatul a confirmat cã se numeste Adrian Nãstase si cã are cunostintã despre ancheta procurorilor anticoruptie derulatã în cazul fostului premier. „Nu am primit nici o citatie, însã am fost audiat de procurorii anticoruptie. Din cîte am înteles eu, era vorba de un dosar cu lucrãrile de la Cornu„ ne spune Nãstase care continuã. „Stiti, eu lucrez la societatea Regal Glass, din Bacãu. Lucrez pe o Dacie papuc care transportã geamuri termopan si profile. Acum vreo doi ani am fãcut douã transporturi, unul la vila de pe Zambaccian si unul la Cornu. Pe Zambaccian am dus profile, iar la Cornu am dus geamuri. Asta le-am spus si procurorilor. Am avut avize de expeditie a mãrfii, deci din punctul meu de vedere am fost în regulã. Nu stiam cã s-a fãcut referire la persoana mea, însã seful m-a sunat si mi-a spus cã am fost dat la televizor. Acum, o sã vãd. Dacã voi fi citat, voi merge. Nu am fost singurul angajat al firmei audiat, ci mai multi“, a declarat Adrian Nãstase. ÃŽntrebat dacã a avut probleme atunci cînd a fost audiat ca martor de cãtre procurori, Nãstase a spus: „Avocatul lui Nãstase s-a distrat copios cînd a aflat cum mã cheamã. M-a întrebat la un moment dat dacã poate sã-mi trimitã chitantele ca sã-i decontez cletuielile cu apãrarea. Si procurorii s-au amuzat cînd au aflat cum mã cheamã“, a încheiat pitreanul Nãstase. I-am multumit pentru cã a avut bunãvointa de a sta de vorbã cu noi, dupã care am plecat. Nu înainte de a-l întreba dacã a avut ocazia sã se întîlneascã cu tizul sãu. „Nu l-am vãzut nici la Zambaccian si nici la Cornu. As fi vrut sã vãd ce fatã ar fi fãcut dacã as fi dat noroc cu el si îi spuneam cã sînt Adrian Nãstase“, a spus în hohote de rîs Nãstase de Neamt.

A început procesul sotilor Nãstase

Fostul premier si sotia lui, Dana Nãstase au avut, joi, primul termen al procesului în care Nîstase sînt acuzati de luare de mitã, santaj si trafic de influentã. Primul termen al procesului a durat doar cîteva minute, sotii Nãstase auzindu-si pentru prima datã numele asociate termenului inculpat. Alti doi inculpati, Irina Jianu si Mihai Cristian Vasile, nu au fost prezenti la proces, dreptul pentru care instanta a decis amînarea. Supãrat de situatia în care se aflã, Nãastase le-a spus ziaristilor prezenti în sala de judecatã: „ÃŽn urmã cu doi ani, Traian Bãsescu vorbea de axa Bucuresti - Washington, pe cînd eu finalizam negocierile cu Uniunea Europeanã. Astãzi, Traian Bãsescu este la Bruxelles, pentru a lua notã de intrarea României în Uniunea Europeanã, în timp ce eu sînt trimis de procurori în judecatã“.
Conform rechizitoriului, procurorii îl acuzã pe fostul premier cã a luat mitã 1,3 milioane de euro. ÃŽn „Dosarul Zambaccian“, Adrian Nãstase este acuzat de comiterea infractiunilor de luare de mitã în formã continuatã, santaj si trafic de influentã. Sotia sa, Dana Nãsatase, este inculpatã pentru complicitate la luare de mitã si alte douã infractiuni, iar Irina Jianu, fost sef al Inspectoratului de Stat în Constructii, si Cristian Mihail Vasile, administrator al firmei Eurografica, sînt acuzati de dare de mitã. Conform spuselor procurorilor, în perioada 2001-2006, folosind autoritatea si influenta rezultate din functiile politice si administrative pe care le ocpua la acea vreme, Adrian Nãstase ar fi comis mai multe infractiuni de coruptie. ÃŽn opnia anchetatorilor, Nãstase ar fi obtinut foloase necuvenite în valoare de aproximativ 48 de miliarde de lei vechi, adicã 1,3 milioane euro.

Articol afisat de 2947 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective