Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Un boschetar a incendiat Mãnãstirea Bisericani

Un boschetar a incendiat Mãnãstirea Bisericani

• pagubele sînt estimate la 700 milioane de lei • se pare cã incendiul a pornit de la un rest de tigarã aruncat la întîmplare • staretul suspecteazã cã focul a fost pus de un boschetar cãruia i se ceruse plece de la mãnãstire •


Linistea vietuitorilor de la Mãnãstirea Bisericani din comuna Alexandru cel Bun a fost tulburatã în noaptea de 16/17 decembrie de un incendiu de amploare care a izbucnit în jurul orei 1.30. Sinistrul a fost provocat de un rest de tigarã aprinsã care a fost aruncat la întîmplare în curtea mãnãstirii, în zona unde sînt depozitate furajele destinate hranei animalelor. Conform precizãrilor fãcute de cãtre pãrintele Serafim, staretul mãnãstirii Bisericani, cel care asupra cãruia planeazã bãnuiala cã ar fi provocat focul, chiar intentionat, este un boschetar care s-a aciuat pe acolo de cîteva luni. Bãrbatul, în vîrstã de aproximtiv 60 de ani, este de loc din Roman si a ajuns la Spitalul de Pneumologie Bisericani, fiind bolnav de TBC pulmonar. La externarea din spital, acesta s-a rugat de cei de la mãnãstire sã îl primeascã, pe motiv cã nu are unde sta si este muritor de foame.
„Ne-am gîndit cã facem un gest crestinesc si cã e mare milostenie sã dai adãpost si masã unui om sigur si în vîrstã. L-am primit, i-am spus care sînt regulile pe care trebuie sã le respecte dacã vrea sã stea aici si a promis cã o sã le respecte. ÃŽn mai multe rînduri l-am vãzut bãut si i-am atras atentia cã aici nu are voie sã bea. Ultima discutie de acest fel am avut-o cu el chiar zilele trecute, cînd i-am hotãrît cã dacã mai bea nu mai are ce cãuta aici si sã îsi gãseascã alt adãpost. Nu i-a convenit deloc si, beat fiind, a amenintat cã ne dã foc. Se pare cã s-a tinut de cuvînt, cã de astã noapte de cînd s-a întîmplat nenorocirea, nu mai e de gãsit, a dispãrut“, a declarat pãrintele Serafim, staretul mãnãstirii Bisericani.
Fiind solicitati telefinic, la locul sinistrului s-au deplasat pompierii militari din Piatra Neamt, care au lichidat incendiul. Acestia au actionat cu douã autospeciale si zece subofiteri, iar interventia a durat aproximativ cinci ore. Conform evaluãrilor fãcute de cãtre pompieri împreunã cu reprezentantii lãcasului de cult, flãcãrile au mistuit 35 de tone furaje, în valoare totalã de 700 de milioane de lei. Ieri dimineatã, în jurul orei 10, la societatea Cibeit, din Tîrgu Neamt, care are ca obiect de activitate productia de mobilier, a izbucnit un incendoi. Cauza a fost cosul de fum deteriorat de la centrala temicã. Au ars 500 de kilograme de rumegus si pulbere de lemn. S-au deplasaat la locul cu pricina si au lichidat focul pompierii militari din Tîrgu Neamt.
Pompierii militari din Piatra Neamt au intervenit în ziua precedentã pentru stingerea unui incendiu pe un teren al Ocolului Silvic Gîrcina, în zona numitã Gura Vãii, unde s-a dat foc mai multor resturi vegetale. Pînã la venirea pompierilor au ars douã hectare de vegetatie uscatã.

Articol afisat de 2936 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective