Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ucisã cu lemnul de foc

Ucisã cu lemnul de foc

• Stefan Gãinã si-a omorît concubina în bãtaie • el a încercat sã ascundã crima si sã obtinã certificat de deces pentru înhumare • anterior sã cheme medicul, a spãlat victima si a îmbrãcat-o cu haine curate • Gãinã este acuzat de loviri cauzatoare de moarte •

Stefan Gãinã, de 59 de ani, din localitatea Bicaz Chei, a fost arestat, în sarcina sa fiind retinutã infractiunea de loviri cauzatoare de moarte. Fapta a avut loc în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2006, cînd pe fondul consumului exagerat de bãuturi alcoolice si-a ucis concubina. Bãrbatul i-a aplicat mai multe lovituri în cap cu un lemn de foc, iar la scurt timp victima a decedat. Cînd si-a dat seama ce a fãcut, fãptuitorul a încercat sã acopere urmele omorului si sã scape de rãspundere penalã. Astfel, pentru cã toate leziunile erau la cap, a spãlat femeia de sînge, a schimbat-o în haine curate si a chemat medicul pentru eliberarea certificatului de deces. Pentru cã moartea fulgerãtoare a victimei nu avea practic nici o explicatie, în cauzã a fost dispusã necropsia, în urma cãreia a iesit la ivealã omorul. Dar iatã cum au avut loc faptele. Stefan Gãinã trãia în relatii de concubinaj, de mai multi ani, cu Maria Pop, de 67 de ani, din Bicaz Chei. Ambii obisnuiau sã consume bãuturi alcoolice, iar din aceastã cauzã se mai iscau si scandaluri. În urmã cu 5 ani, femeia a cãzut si si-a fracturat soldul. Din aceastã cauzã ea se deplasa cu mare greutate si nu mai iesea din casã. Chiar si prin casã mergea destul de greu, dar cu toate acestea reusea sã facã treburile gospodãresti. În noaptea de 12 spre 13 decembrie 2006, cei doi concubini au consumat vin, bere si rachiu. Dupã miezul noptii viitoarea victimã a început sã-l cicãleascã pe Gãinã si, desi acesta i-a cerut sã-l lase în pace, femeia nu a încetat. Enervat la culme de faptul cã este bãtut la cap continuu, bãrbatul s-a dus într-o încãpere alãturatã, din hol, unde avea o stivã de lemne. A pus mîna pe o bucatã de lemn mai mare, cu care i-a aplicat viitoarei victime mai multe lovituri, cele mai multe fiind în zona capului. A abandonat-o într-un pat, iar el s-a culcat în aceeasi camerã, dar în alt pat. S-a trezit dupã o orã si jumãtate si atunci a constatat cã Maria Pop decedase. Cu toate acestea nu a anuntat oamenii legii ci a încercat sã obtinã certificatul de deces pentru înhumare. Dis-de-dimineatã a spãlat victima de sînge, a schimbat-o cu haine curate si asa cum e obiceiul la sat i-a acoperit capul cu un batic. Hainele murdare de sînge le-a dus în magazia de lemne. Abia dupã aceea a mers la doctor si a solicitat certificatul de deces. Medicul a avut ceva retineri, iar pentru înlãturarea oricãrui dubiu cadavrul a fost transportat la morga din Bicaz în vederea efectuãrii necropsiei. Medicii legisti au scos la ivealã crima.

Reactii în Bicaz Chei

„Raportul medico-legal a stabilit cã moartea a fost violentã si s-a datorat nenumãratelor leziuni, cea mai importantã fiind fractura de coloanã cervicalã. La nivelul capului erau trei leziuni profunde, provocate cu un corp dur, mîna stîngã era dublu fracturatã si mai era o fracturã de omoplat.
Bãrbatul a fost retinut pentru 24 de ore fiind acuzat de sãvîrsirea infractiunii de lovituri cauzatoare de moarte. Astãzi (ieri n.r.) a fost prezentat instantei de judecatã de la Tribunalul Judetean Neamt cu propunere de arestare preventivã, care a fost însusitã de magistrati“, a declarat procurorul criminalist Alexandru Togan, din cadrul Parchetului Judetean Neamt. Stefan Gãinã nu are antecedente penale, iar pînã în 1989 a lucrat la sofer în judetul Hunedoara. Ulterior a revenit la casa pãrinteascã, iar de cîtiva ani a trãit în relatii de concubinaj cu viitoarea victimã. ÃŽn localitate erau de notorietate scandalurile dintre cei doi, precum si faptul cã acestia consumau frecvent bãuturi alcoolice. ÃŽn timpul anchetei condusã de procurorul criminalist, bãrbatul a recunoscut acuzatia adusã cu rezerva faptului cã nu-si aminteste prea multe din cauzã cã era beat.
Crima a zguduit viata comunitãtii locale. Din discutiile purtate cu oameni locului s-a desprins ideea cã cele întîmplate erau oarecum previzibile. Cei doi concubini, Maria Pop si Stefan Gãinã ce-si duceau viata sub acelasi acoperis de peste opt ani consumau în permanentã bãuturi, iar, atunci cînd aburii alcoolului îsi fãceau efectul, se certau. „Beau tot timpul, iar el o lovea de fiecare datã pînã o lãsa aproape moartã. A avut si picioarele rupte, asa cã biata femeie nici nu mai putea merge. Stãtea mai mult în pat. Ne spunea sã mai trecem pe la ea, dar nu putea intra de rãul lui. Era nebun. Bãutura l-a fãcut neom“, a declarat Ana Moldovan, iar Ioan Ghet, un bãtrîn al satului dupã ce ne-a povestit cam aceleasi lucruri a dat de înteles cã bãutura, bat-o vina, a dus la sfîrsitul femeii, desi în final a cãutat s-o dreagã. „Ei, toatã lumea mai bea, asta e. Dar pentru asta nu trebuie sã-ti pierzi capul“. La cãpãtîiul Mariei Pop cea care si-a aflat sfîrsitul prin violenta omului de lîngã ea, se aflau ieri, feciorul femei, un tînãr condamnat sã-si ducã restul vietii într-un cãrucior, si mai multe rude ori vecine, ce-o privegheau. „Mare nenorocire. Dar eu ce pot sã fac? Stiam cã o duce greu, cã beau amîndoi si el o bãtea mereu. Numai cã n-am crezut cã se va ajunge pînã acolo, încît s-o omoare“, a spus feciorul femeii aflat într-o oarecare stare de resemnare. Ceilalti oameni, vecini ori consãteni ne-au întrebat dacã fãptuitorul crimei a fost arestat ori nu. „Bine-ar fi sã nu se mai întoarcã printre noi, cã fãcea numai necazuri satului“, au afirmat atît oameni din Bicaz Chei, cît si din Dãmuc, ultima localitate fiind locul de bastinã al Mariei Pop.

Articol afisat de 2725 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective