Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Elev la Bruxelles pe banii Ministerului Integrãrii

• Colegiul National Stefan cel Mare a fost declarat cîstigãtor la proiectul „Agenda Europa“

Proiectul „Agenda Europa“ a angrenat într-o întrecere, care a presupus completarea de chestionare despre integrare, scoli din toate regiunile tãrii. Dupã analizarea rezultatelor la respectivele întrebãri, s-a concluzionat cã printre cele 20 de unitãti de învãtãmînt din România, declarate cîstigãtoare, se regãseste si Colegiul National Stefan cel Mare din Tîrgu Neamt. Proiectul din acest liceu a fost coordonat de cãtre Alina Cucos Grigore, profesor de istorie. Acesta nu este singurul succes înregistrat de judetul Neamt la proiectul „Agenda Europa“. Pentru felul cum a rãspuns la întrebãri, a fost declarat cîstigãtor si este beneficiar al unei excursii la Bruxelles adolescentul Mãdãlin Tãtaru, elev în clasa a XI-a D la Colegiul Tehnic Piatra Neamt, al cãrui diriginte este profesoara Edita Simsensohn. La nivelul acestei unitãti, proiectul a fost coordonat de Ioana Sârghie, profesor de limba francezã.
Proiectul national „Agenda Europa“ este derulat de Fundatia Generation Europe si Institutul de Stiinte ale Educatiei, sub îndrumarea Ministerului Educatiei si Cercetãrii. ÃŽn Neamt, responsabil de derularea proiectului este Alina Pamfil, inspector scolar responsabil cu gestionarea programelor comunitare si a problematicii de integrare europeanã. „Agenda Europa“ a primit finantare din partea Comisiei Europene, prin Directiile generale de mediu, energie si sãnãtate si Protectia Consumatorului, pentru derularea, în toate statele membre, pentru urmãtorii trei ani. Distribuirea Agendei Europa „E alegerea ta!“ la începutul lunii mai 2006 a prilejuit familiarizarea cu programul si derularea unor activitãti scolare corelate, numãrul chestionarelor completate si retransmise fiind, la nivel national, de peste 23.000 completate de elevi si aproape 1.000 compeltate de profesori. Deoarece numãrul de serturi de materiale atribuit judetului nostru depãsea totalul de elevi din clasa a X-a (grupul tintã al proiectului), excedentul s-a redistribuit altor unitãti, care s-au remarcat în derularea de proiecte europene, între care si Colegiul Tehnic Piatra Neamt. ÃŽn urma analizei chestionarelor a fost elaborat raportul privind opinia elevilor de liceu, despre integrarea României în Uniunea Europeanã si a opiniei profesorilor privind proiectul „Agenda Europa“. Rezultatele sondajului de opinie au fost fãcute publice în cadrul unei conferinte de presã la care au participat si seful Delegatiei Comisiei Europene în România - Jonathan Scheele, Anca Boagiu, ministrul integrãrii europene si Caroly Borbely, presedintele Autoritãtii Nationale pentru Tineret. Tot în cadrul conferintei de presã a avut loc extragerea cîstigãtorilor premiilor pentru elevi si scolile participante la sondaj. Premiile elevilor includ zece locuri pentru o excursie la Bruxelles, 4 Palm computere si 50 de locuri în tabere scolare de iarnã ale Autoritãtii Nationale pentru Tineret. Cele 20 de premii acordate scolilor constau în materiale educationale - cãrti CD etc. Excursia la Bruxelles, organizatã în parteneriat cu Ministerul Integrãrii Europene, va avea loc în zilele de 19 - 21 decembrie.

Articol afisat de 2787 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective