Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 19 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PLD este solutia pentru o Românie fãrã oligarhie

PLD este solutia pentru o Românie fãrã oligarhie

• staff-ul liberal-democrat a descins pentru douã zile la Piatra Neamt • sîmbãtã a împãdurit dealul Cîrloman • duminicã a lansat apelul pentru o dreaptã unitã, fãrã oligarhii subterane • „Sarcina noastrã este de a aduce bunãstare cetãtenilor într-o tarã fãrã oligarhii“, a declarat Vasile Pruteanu • „Organizatia PLD Neamt are rezultate bune, iar acest efort trebuie fãcut în întreaga tarã“, a declarat Theodor Stolojan • „ÃŽntr-un final, vom învinge alãturi de domnul Stolojan, asa cum am fãcut si în 2004“, a spus si primarul Gheorghe Stefan •

Liberal-democratii din Moldova au descins pentru douã zile la Piatra Neamt, la o întîlnire cu conducerea centralã. Presedintele Theodor Stolojan, vicepresedintele Gheorghe Flutur, deputatul Raluca Turcan si membri de vazã din judetele moldave au avut o consfãtuire înainte de congresul de pe 31 martie. Neamtul nu a fost ales întîmplãtor ca locatie, PLD avînd aici una din cele mai puternice organizatii din tarã.

Sîmbãta verde

Prima actiune a liderilor PLD la Piatra Neamt a avut loc sîmbãtã, pe dealul Cîrloman, unde în frunte cu Theodor Stolojan, Vasile Pruteanu si primarul Gheorghe Stefan, au plantat puieti de pin. ÃŽnarmati cu sape, veste portocalii si esarfe PLD, atît invitatii, cît si gazdele au înrãdãcinat cîtiva zeci de copãcei. „Am plantat patru puieti de pin în jumãtate de orã. O sã mã bucur peste ani cînd tinerii se vor plimba pe acolo si vor spune cã acesti copaci au fost plantati de PLD“, a declarat Theodor Stolojan. Apoi s-a vizitat Strandul Tineretului, santierul de pe Cozla (unde li s-a explicat proiectul turistic al municipalitãtii pietrene), iar cele vãzute l-au fãcut pe seful PLD sã spunã cã „sînt convins cã se vor opri aici cei care bat acum drumul pînã la mine, la Predeal, ceea ce îmi va scãdea mie veniturile“. „Investitiile vor aseza Piatra Neamt pe linia statiunilor de iarnã“, a mai spus Stolojan.
Ieri dimineatã, peste o sutã de liberal-democrati din Moldova s-au întîlnit cu sefii de la Bucuresti. Reuniunea s-a desfãsurat sub ecranul care afisa poza lui Gheorghe Stefan alãturi de Theodor Stolojan, fiecare participant a primit statutul PLD si o esarfã portocalie.„Oamenii vã iubesc în Neamt. Sarcina noastrã este de a convinge societatea româneascã de bunele noastre intentii si de a aduce bunãstare cetãtenilor într-o tarã fãrã oligarhi“, a spus Vasile Pruteanu, presedintele PLD Neamt.

„Lucrurile sînt clare: sîntem în opozitie“

Dupã ce a amintit eforturile depuse pentru înfiintarea partidului, de strîngere a semnãturilor pentru europarlamentare, de greseala monumentalã pe care a fãcut-o primul ministru amînînd aceste alegeri, de subterana oligarhicã, de atacurile la adresa presedintelui Bãsescu, de coagularea fortelor anti-reformã din PSD-PNL-PRM-PC, Theodor Stolojan a tinut sã precizeze cã Partidul Liberal Democrat este în opozitie clarã fatã de ele. „Sînt sigur cã PNL nu mai poate guverna decît cu sprijinul PSD, PRM si PC. Pentru noi însã, pentru PLD, lucrurile sînt clare: sîntem în opozitie. De asta am înfiintat PLD, care îsi propune sã apere valorile liberale ale tuturor oamenilor, nu ale oligarhilor“, a mai spus presedintele liberal-democrat, convins cã doar unitatea partidelor de dreapta va duce la cîstigarea alegerilor, oricare ar fi ele. Mai acid în declaratii a fost vicepresedintele Gheorghe Flutur: „Penelisti am fost, liberali am rãmas! Nu trebuie sã mai explicãm de ce a fost nevoie de PLD cînd azi PNL lucreazã la casa de voturi Iliescu-Geoanã. ÃŽn Moldova a început revolutia portocalie si datoritã acesteia sînt azi la putere oameni ca Orban sau Antonescu. Nu mi se pare normal ca unii sã umble prin praful ulitelor si sã facã procente pentru partid, iar altii sã facã politicã de capitalã la o cafea. E trist cã s-a ajuns aici, dar aceste momente sînt un test pentru noi. Dureros, e drept, pentru cã vezi oameni pe care i-au ajutat sã se realizeze cum te vînd ca în grãdina Ghetsemani. Dar nu noi am trãdat! PSD a avut strategia de a distruge Alianta si i-a iesit al naibii de bine cu ajutorul PNL. Rolul nostru este de a salva dreapta, altfel revenim la situatia din 2000, cînd am avut de ales între o stînga post-comunistã si una ultra-nationalistã. Nu se poate o dreaptã în România fãrã PLD! Trebuie sã fim mai curajosi, sã muncim. PLD este un partid solutie. Sînt proiecte cu care noi trebuie sã mergem la bãtãlie. Trebuie sã le propunem românilor altfel de politicã decît circul de acum. Am lãsat un PNL la 20%, acum are 10%. Asta e, unii au rãu de înãltime de la aceste 20 de procente. Noi am ales calea cea bunã si avem treabã. ÃŽntr-adevãr, o Românie fãrã oligarhie“. Deputatul Raluca Turcan a vorbit despre marea echipã care este PLD si le-a cerut colegilor sã fie sinceri cu oamenii deoarece „toti care cred în PLD resping aceastã invazie de demagogie si populism“. “E timpul sã spunem «Da profesionalismului si integritãtii» si sã demonstrãm cã PLD poate sã facã istorie unificînd dreapta“, a mai spus deputatul Turcan.

Primarul Gheorghe Stefan - coleg pretuit

Prezenta la prezidiu a primarului de Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a stîrnit aplauze furtunoase în salã. De fapt, aprecierea de care se bucurã edilul pietrean în rîndurile liberal-democrate a fãcut ca numele sã-i fie pomenit de foarte multe ori, iar de fiecare datã s-au auzit aplauze. „Mã consider coleg cu dumneavoastrã, chiar dacã legislatia din momentul de fatã nu-mi permite decît sã fiu simpatizant. E mai putin important acest lucru. Important este cã am luptat împotriva oligarhiei PSD si, din pãcate, am adus la putere oligarhia PNL. Indiferent ce se va întîmpla, sufleteste si moral sînt alãturi de PLD, de domnii Stolojan si Flutur. Voi participa la toate actiunile PLD si cînd legislatia îmi va permite voi intra în acest partid. ÃŽntr-un final, vom învinge alãturi de Theodor Stolojan, cum am fãcut si în 2004, dar de data aceasta vom fi cu totii oameni de valoare“, a declarat Gheorghe Stefan.
Concluziile dupã reuniunea de ieri au fost clare: tara are nevoie de PLD; PLD nu este expresia unor ambitii sau pofte, ci rãspunsul responsabil si angajat la probleme; trãdarea lui Tãriceanu este cea mai neagrã paginã din istoria liberalismului, patrulaterul negru PSD-PNL-PRM-PC îl guverneazã pe premier; situatia este deja absurdã; PLD are de fãcut muncã de zi cu zi si de om cu om; politica se poate face numai cu oameni de calitate pe care PLD îi are - „cu cravatã de român, nu papion de istoric“; PLD este alternativa viabilã a politicii în România.

Articol afisat de 1478 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective