Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 19 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ceahlãul, tot mai aproape de Divizia B

• Ceahlãul - Farul 0-0 • presedintele de onoare Gheorghe Stefan a recunoscut cã sansele pentru evitarea retrogradãrii sînt minime, iar jocul lasã de dorit •

Ceahlãul Piatra Neamt a terminat la egalitate, 0-0, partida disputatã vineri seara în etapa a XXIII-a a Ligii I contra celor de la Farul Constanta. Dacã la Urziceni, dupã o prestatie aproape jalnicã echipa nemteanã nu a scos nici un punct, de aceastã datã, printr-o prestatie asemãnãtoare, a cîstigat un punct. Despre partida de vineri nu sînt multe de spus, doar cã a fost un joc prost, cu multe mingi aruncate la bãtaie pentru singurul vîrf, Vrãjitoarea, sau trimise pentru „filtrare“ la Rusmir. Dacã primului i-a fost greu sã se batã cu Schiopu si Barbu, celui de al doilea i-au fost tãiate din timp pãtrunderile si pasele decisive, desi a alergat mult în jumãtatea adversã. Antrenorul Florin Marin a luat si douã decizii care s-au dorit a fi surprizã pentru adversar: Mircea Ilie si Vãsîie au jucat pe pãrtile laterale, ca mijlocasi în momentele de ofensivã ale oaspetilor si ca extreme cînd ataca Ceahlãul. Nici unul dintre cei doi nu a dat randamentul dorit, pentru cã ambii arãtau cã locul lor în teren nu era acolo. Mircea Ilie s-a chinuit în banda dreaptã, iar Vãsîie, „furat“ parcã de noua sa posturã, aproape cã nici nu a existat în ofensivã. Trebuie spus însã cã Mircea Ilie a fost autorul singurului sut puternic pe poartã din primele 45 de minute, de la 20 de metri, la o fazã creatã tot de el la o pãtrundere în diagonalã. Pînã în minutul 60, Ceahlãul a jucat cu doi mijlocasi defensivi, Costel Ilie si Murgan, pentru ca apoi sã treacã la un sistem cu 4 fundasi, 4 mijlocasi si 2 atacanti, cînd în locul lui Costel Ilie a intrat Dobre. Cu toate acestea, nimic nu s-a schimbat în bine în jocul echipei, care a gîfîit pînã la final si a avut si noroc la faza din minutul 74. Atunci, Forminte l-a faultat pe Guritã în posturã de ultim apãrãtor, dar arbitrul Bratu nu a acordat decît cartonasul galben, spre disperarea lui Basarab Panduru.

„Rãsplata“ tribunei si superstitia lui Stefan

Cei aproape 3.000 de spectatori de la jocul cu Farul veniserã la stadion cu speranta de a vedea mãcar un succes al Ceahlãului si nu neapãrat repetarea spectacolului din urmã cu douã etape (4-3, cu Otelul). O victorie norocoasã ar fi îmbunat atmosfera pe stadion si sigur nu s-ar fi auzit în timpul meciului scandãri de genul „Demisia! Demisia!“, la adresa antrenorului Florin Marin, sau fluierãturi la finalul partidei. Fluierãturile au fost pe deplin meritate, pentru cã au fost pe teren jucãtori care au evoluat lamentabil, lãsînd impresia cã trimiterea lor pe teren este un chin. Murgan (foto) a fost de nerecunoscut: cîteodatã parcã indolent, numai cu pase în lataral si cu doar un sut din loviturã liberã. Nici Negoitã nu a avut o evolutie prea bunã, nefiind pe aceesi „lungime de undã“ cu Vãsîie. ÃŽn prima reprizã, gazdele au ratat o ocazie mare de gol în minutul 27, în urma unui corner, mingea a rãmas în careul lui Vlas, dar Rusmir a trimis din 8 metri, incomodat ce-i drept, mult peste poartã. Ceahlãul a fost echipa pozitivã, dar nu a avut rãutate în joc, prea putinã determinare, iar mingea nu i-a ascultat pe jucãtori mai ales în faza ofensivã. S-au încercat suturi de la distantã fãrã succes, iar în partea cealaltã, Multescu a avut o interventie de „nota 10“ în minutul 39, cînd a scos sutul, la coltul lung, al lui Bãcilã. Repriza a doua a fost nulã. Spiritele au mai fost încinse doar la faza din minutul 74, cînd ar fi trebuit eliminat Forminte. ÃŽn rest nimic.
Vrînd parcã sã aducã noroc echipei sale, Gheorghe Stefan s-a arãtat a fi superstitios si a venit în repriza secundã a partidei la tribuna presei. Aceasta dupã ce la jocul cu Otelul Galati a fãcut acelasi lucru cînd oaspetii conduceau cu 2-1. Dar Ceahlãul a terminat la egalitate, fapt care l-a fãcut sã rãmînã tintuit pe scaun aproape 10 minute de la fluierul de final al jocului. A fost un moment care a amintit de 3 iunie 2004, cînd Stefan a rãmas mut la tribuna oficialã timp de o orã si jumãtate, dupã 0-0 cu Dinamo si retrogradarea în Divizia B. „Nivelul jocului lasã de dorit. Mai avem sanse mici în lupta pentru evitarea retrogradãrii, dar ne vom lupta pentru ele. Nu este momentul schimbãrii la nivelul conducerii tehnice, pentru cã oricum o schimbare nu ar aduce nici un plus echipei“, declara Gheorghe Stefan. Declaratie care avea sã nu se confirme, deoarece antrenorul Florin Marian a fost schimbat la scurt timp. Tot în tribunã, presedintele de onoare al clubului a purtat o discutie cu Vasile Ouatu, cãruia i-a spus cã Rusmir si Goian ar fi trebuit sã înscrie la sansele avute, „nu sã-si batã joc de ocazii“.
Campionatul intern se întrerupe timp de douã sãptãmîni deoarece nationala va disputa meciurile cu Olanda si Luxemburg. Rezultatele partidelor disputate vineri si sîmbãtã în etapa a XXIII-a a Ligii I sînt: Pandurii Tîrgu Jiu - Otelul Galati 2-1; Ceahlãul Piatra Neamt - Farul Constanta 0-0; Jiul Petrosani - CFR Ecomax Cluj Napoca 0-2; Politehnica Timisoara - Politehnica Iasi 0-1; FC Vaslui - Rapid Bucuresti 1-1; Steaua Bucuresti - FC Arges Pitesti 2-0.

Articol afisat de 1437 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective