Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Învãtãmîntul, condus cu delegatie

• 40,6% dintre directorii de scoli detin functia cu delegatie • teoretic, luna viitoare ar trebui organizat examenul pentru desemnarea directorilor cu patalama la cele 65 de scoli coordonatoare, care n-au directori cu concurs • ultima testare de acest gen a avut loc la începutul lunii decembrie 2006 •

40,6% dintre directorii „plini“ ai scolilor nemtene ocupã aceastã functie cu delegatie. Lor li se alãturã alte 13 cadre didactice, aflate în aceeasi situatie, care detin functia de director adjunct. ÃŽn judetul Neamt, sînt 160 de directori „plini“ si 59 de directori adjuncti. Acestia conduc destinele a 160 de unitãti de învãtãmînt coordonatoare, din 460 cîte sînt în total în Neamt. Dintre directorii generali, 65 sînt cu delegatie (40,6%) si 95 cu concurs. Ultimul concurs organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Neamt pentru desemnarea directorilor „atestati“, în locul celor cu delegatie, a avut loc în perioada 4-6 decembrie 2006. Atunci au fost scoase la concurs 38 de posturi de directori „plini“, 11 pentru scoli din mediul urban si 27 pentru scoli rurale. S-au înscris doar 19 candidati - sase interesati sã conducã unitãti de învãtãmînt din mediul urban si 13 pentru scoli de tarã. Dupã prezentarea rezultatelor, doar doi candidati au devenit directori cu concurs la scoli urbane, iar opt în scoli rurale. Procentual vorbind, din totalul de posturi disponibile, doar 52% au fost atractive, iar dintre candidati doar 57,5% au promovat.
La aceeasi datã, s-a desfãsurat si concursul pentru directorii adjuncti, fiind disponibile 12 posturi - sapte în mediul urban si cinci în rural. Acestea au suscitat interesul a sapte candidati, toti dornici sã fie adjuncti de scoli de oras, doar cinci fiind declarati admisi. Trãgînd linie dupã concursul din decembrie 2006, cînd au fost declarate disponibile 50 de posturi pentru directori si directori adjuncti, s-au înscris 26 de candidati si au fost admisi 15. Din cele 50 de posturi, 18 erau în mediul urban, iar 32 în rural. S-au înscris pentru ocuparea lor 13 candidati pentru orase si tot atîtia pentru comune. Dupã testare, doar sapte din urban si opt din rural au reusit sã depãseascã linia care îi despãrtea de respinsi. ÃŽnainte de desfãsurarea acestui concurs, situatia sefilor de unitãti de învãtãmînt din judetul Neamt era si mai proastã, întrucît din 160 de directori, doar 85 erau cu concurs, iar 75 ocupau functia pe bazã de delegatie. 32 dintre cei selectati pe bazã de concurs conduceau scoli urbane, iar 53 - la sate. Dintre directorii cu delegatie, 28 erau în orase, iar 47 în comune. Situatia adjunctilor, 59 la numãr în tot judetul, era mai bunã în comparatie cu a directorilor „plini“, întrucît 41 dintre ei fuseserã numiti în urma sustinerii unui concurs, doar 18 ocupînd functiile cu delegatie.
Nivelul salariului de bazã al directorului se stabileste la nivelul maxim al celui de bazã al functiei didactice - profesor cu gradul I si cu o vechime de peste 40 de ani, la care se adaugã o indemnizatie de conducere de pînã la 50%. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Neamt sustin cã se constatã, încã, interesul destul de scãzut pentru ocuparea functiei de director, mai ales în scolile de la tarã. De asemenea, un numãr mic de directori au absolvit cursuri de formare managerialã. În primul semestru al actualului an de studiu, s-au înregistrat disfunctii în comunicarea dintre unele scoli si Inspectoratul Scolar, între directori si colaboratori, ori între directori si autoritãtile locale.

Articol afisat de 2355 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de profesor la data 19.03.2007 16:43
Directorii trebuie sa cotizeze la partidele aliantei
Toate destituirile s-au facut pentru ca actuala guvernare a reprosat fostilor manageri ca au fost membri PSD, si ca au cotizat acolo in campania electorala. Actualilor sefi le-a fost rusine sa le impuna acestora o contributie si la partidele care i-au adus pe ei in scaune.Doar cei care au dus peste 100 de adeziuni la PNL, apoi transformate in PLD au fost acceptati c a directori pentru ca acestia sa doneze o cota parte din indemnizatia de conducere la PNL si PD. Cum de D. Drexler a acceptat ca insp. gen. adjunct pe L. Georgescu care manuia tezele pe la examene inca din 1996 si pana recent cand nu mai era nici macar directoare era sefa de comisie?
D.Drexler a desfiintat functia de director la sate si a numit profesori coordonatori, care primesc rasplata financiara in cate 9 ore suplimentare pe saptamana. Mai bine ar fi fost sa fie directori cu jumatate norma de predare si cu o indemnizatie de conducere eventual mai mica.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective