Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Casa fratelui, incendiatã din rãzbunare

Casa fratelui, incendiatã din rãzbunare

• un conflict dintre frati s-a sfîrsit tragic • casa pãgubitului a ars în proportie de 75 % • valoarea prejudiciului este de circa 40.000 ron •

Constantin Gliga, din satul Bodestii de Jos, comuna Bodesti, a rãmas fãrã locuintã dupã ce fratele sãu, Vasile, i-a incendiat-o. Incidentul, care face obiectul unei anchete penale, s-a petrecut vineri, 16 martie, în jurul orei 19. Între cei doi exista de mai mult timp un conflict, fratii certîndu-se în dese rînduri. Vineri dupã-amiazã, Vasile a hotãrît sã se rãzbune, alegînd varianta incendierii locuintei. Asa se face cã, în jurul orei 19, Vasile s-a deplasat la locuinta fratelui sãu si, fãrã a mai sta pe gînduri, i-a dat foc. Vecinii, care au vãzut focul, au anuntat imediat pompierii, la fata locului ajungînd douã autospeciale. Incendiul a fost stins, dar pagubele au fost importante, aproximativ 75% din locuintã fiind distrusã în incendiu. Au ars acoperisul de lemn acoperit cu tablã si plãci de azbociment, pe o suprafatã de 100 de metri pãtrati, 3 magazii din lemn, 6 tocuri de geam, mobilierul din trei camere, precum si alte bunuri si documente. Prejudiciul a fost stabilit la 40.000 ron (400 milioane de lei vechi). Politistii au demarat deja o anchetã, urmînd ca la finalizarea ei sã propunã solutia legalã în dosar.

Week-end cu foc

La sfîrsitul sãptãmînii trecute, pompierii militari au fost solicitati sã intervinã pentru a stinge peste zece incendii. Cele mai multe interventii au avut loc ca urmare a incendieri unor islazuri comunale sau resturi menajere. Vineri, în jurul orei 15,15, pompierii din Tîrgu Neamt au intervenit pentru a stinge un incendiu ce izbucnise pe islazul comunei Petricani. Focul a fost stins, arzînd iarba uscatã de pe o suprafatã de 20 de hectare. Tot vineri, persoane necunoscute au incendiat vegetatia uscatã de pe un teren viran aflat în comuna Filipesti. Sîmbãtã a debutat cu un incendiu la locuinta Valentinei A., din comuna Doljesti. Pompierii romascani s-au deplasat la fata locului si cu ajutorul cetãtenilor au stins focul. Au ars acoperisul casei pe o suprafatã de 150 de metri pãtrati, tîmplãria, un TV color, 300 de kilograme de textile, mobilierul din douã camere. Incendiul a izbucnit de la un burlan defect.
Sîmbãtã, în jurul orei 11,20, pompierii tîrgnemteni au fost nevoiti sã intervinã iarãsi la Petricani, pentru stingerea incendiului izbucnit pe islazul comunei. A ars vegetatia uscatã de pe o suprafatã de 15 hectare. Un alt echipaj de pompieri de la Detasamentul Petrodava a intervenit pentru a stinge focul izbucnit pe un teren cu vegetatie usctaã situat pe strada Valea Albã. Au urmat incendii asemãnãtoare în comuna Rãucesti, Dumbrava Rosie, Negresti, si în apropierea orasului Roman. În toate cazurile, pompierii au intervenit reusind sã tinã situatia sub control. Trebuie mentionat cã toate aceste incendii au izbucnit ca urmare a neglijentei cetãtenilor, care, încercînd sã curete terenurile de mizerie, dau foc gunoaielor, fãrã a mai urmãri ce se întîmplã cu flãcãrile.

Articol afisat de 1784 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective