Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Lia Art“, locul IV la nationalele de dans sportiv de la Brasov

„Lia Art“, locul IV la nationalele de dans sportiv de la Brasov

• premiul a fost obtinut de perechea Dragos Cristian Rosu si Adina Vilichi, la sectiunea Latino, categoria 16-18 ani • clubul are 80 de sportivi, din care 50% legitimati • dorinta antrenorilor este sã înfiinteze încã douã grupe, a cîte 30 de sportivi, de 6-18 ani •

Munca sustinutã de peste un an si jumãtate a adus Clubului de Dans Sportiv „Lia Art“ din Piatra Neamt - condus cu mare pasiune de antrenorii Laura si Alexandru Lesovschi - un nou rezultat care dã sperante cã, în orasul de la poalele Pietricicãi, se contureazã tot mai clar un nucleu de tinere talente. Recent, clubul pietrean a participat, la Brasov, la cel mai important eveniment al anului, din aceastã ramurã sportivã - cea de a XIV-a editie a Campionatului National al României si Cupa Brasov. Perechea Dragos Cristian Rosu (de la Colegiul National de Informaticã) si Adina Vilichi (de la Scoala nr. 3), legitimatã la Clubul „Lia Art“, a reusit, ca urmare a prestatiei remarcabile de pe ringul de dans, sã ocupe locul IV la sectiunea Latino - categoria 16-18 ani. „Aceastã pereche se aflã la prima participare, iar locul obtinut oferã o imagine de succes a activitãtii pe care o desfãsurãm. Stim cu totii cã un concurs national îti oferã un statut, prestigiu, puncte, te promoveazã, atît timp cît sportul este cel mai bun ambasador al locului si oamenilor. ÃŽmbucurãtor este cã «ostilitãtile» din ringul de dans, aceastã frumoasã luptã între oameni cu o mare putere de expresie, aduce din ce în ce mai multi spectatori în sãli, oameni de toate vîrstele cuceriti de frumusetea inegalabilã a dansului“, ne-a declarat Laura Lesovschi. Dorinta celor care îi îndrumã în pasi de dans pe sportivii de la „Lia Art“ este sã aducã „Perlei Moldovei“ cît mai multe rezultate notabile la concursurile aflate pe agenda Federatiei Nationale de Dans Sportiv, prin care sã ridice aceastã ramurã, în constiinta publicã, la adevãrata sa valoare. Iar asta pentru cã este vorba despre un sport elevat, despre artã.
Clubul „Lia Art“ nu este la prima participare la o competitie de o asemenea anvergurã. Anul trecut, sportivii sãi s-au întors cu un loc V de la Concursul National „Dansul Valurilor“ de la Constanta.
La ora actualã, clubul pietrean are 80 de cursanti, din care 50% sînt legitimati. Acestia îsi desfãsoarã antrenamentele la sala de sport a Scolii nr. 10 si la Clubul Cimentistilor din Bicaz. ÃŽn intentia antrenorilor este mãrirea pepinierei de sportivi si formarea de instructori de dans. De asemenea, si-ar dori sã obtinã sprijinul autoritãtilor pentru organizarea unui Concurs National de Dans Sportiv la Piatra Neamt, care sã devinã o traditie. „Dorim sã ne canalizãm atentia mai ales asupra sportivilor legitimati, cu care sã participãm la concursuri, pentru cã dorim sã avem cît mai multe rezultate care sã mãreascã prestigiul scolii de dans de la Piatra Neamt. Vom înfiinta douã noi grupe de dans, a cîte 30 de sportivi, pentru începãtori cu vîrste între 6 si 18 ani. Ducem, la momentul actual, o acutã lipsã de bãieti“, ne-a mai spus antrenoarea Laura Lesovschi.

Articol afisat de 3215 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective