Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 12 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PNTCD Neamt s-a vîndut lui Marian Milut

• „trebuie bani ca sã faci politicã“, spune Cristian Tomulet • motiunea lui Milut se pare cã încorporeazã un proiect politic si unul financiar • congresul PNTCD se vede de pe acum un „candideazã cine vrea, iese cine trebuie“ •

Tãrãnistii din Neamt s-au hotãrît sã-si lase soarta în mîinile lui Marian Milut, începînd cu congresul extraordinar din 21 ianuarie, pentru simplul motiv cã acesta a adãugat proiectului de reînviere a partidului si unul financiar. ÃŽn competitia pentru sefia PNTCD s-au anuntat Marian Milut, Serban Rãdulescu (presedintele organizatiei Cluj) si Victor Ciorbea, fiecare avînd motiunea proprie si avînd nevoie de minim nouã semnãturi ca sã poatã intra la congres. ÃŽn acest periplu prin tarã dupã semnãturi si sustinere la congres, la Neamt au picat „avocatii“ taberelor Milut si Ciorbea, în spetã Aurelian Pavelescu si profesorul Dorin Mihai. Acestia si-au prezentat, ieri dimineatã, pledoariile, iar tãrãnistii din judet au decis cã îsi pot vinde linistiti viitorul politic lui Marian Milut. „Vrem o echipã care sã conducã toate organizatiile. Marian Milut vine cu proiect politic, dar si cu unul financiar si de asta avem noi nevoie acum. Trebuie bani ca sã faci politicã si lipsa fondurilor în PNTCD a fost foarte mare în ultimii sapte ani“, a declarat Cristian Tomulet, presedintele filialei judetene Neamt. Acesta a explicat cã, în timp ce motiunea Milut implicã aspecte financiare si spirit de echipã responsabilã, motiunea Ciorbea este anti-motiune, mai exact sprijinã introducerea votului uninominal pentru fiecare functie din partid. Paradoxal, Tomulet bate monedã despre dorinta PNTCD Neamt de a avea vot uninominal încã de acum cîteva luni, dar nu doreste, totusi, sã-l sustinã pe Ciorbea, pentru cã nu stie „dacã este legal sã votãm uninominal la acest congres, avînd în vedere cã statutul în care se prevede acest lucru nu a trecut de instantã de mai bine de doi ani de zile“.

Politici sinucigase

Aflat pentru prima datã la Piatra Neamt în calitate de tãrãnist, deputatul Aurelian Pavelescu a fost de-a dreptul încîntat de succesul repurtat în organizatia judeteanã si i-a fãcut reclamã lui Marian Milut, cît a putut.
De cînd Gheorghe Ciuhandu a anuntat cã nu mai poate conduce si partidul si Primãria Timisoarei, tãrãnistii si-au pus toate sperantele în congresul din 21 ianuarie. Nu existã nici un dubiu cu privire la acesta, însã apar mari semne de îndoialã privind perioada de dinainte. Spre exemplu, Aurelian Pavelescu l-a desfiintat pe colegul Serban Rãdulescu vorbind despre „absurditatea de a muta conducerea de la Timisoara la Cluj“, despre politica de aliante doritã de acesta care ar urma sã reprezinte o sinucidere pentru partid, despre neseriozitatea si ridicolul motiunii de la Cluj. Avocatul lui Milut a prezentat si viziunea asupra congresului: Rãdulescu sã facã bine sã se retragã din competitie, iar Victor Ciorbea sã se alãture echipei Milut. „Congresul este vital pentru PNTCD, iar liderii de la Cluj se joacã de-a politica“, a mai spus Aurelian Pavelescu. Cu aceste afirmatii si cu faptul cã Gheorghe Ciuhandu i-a chemat, duminicã, pe candidati pentru a-si prezenta programul si proiectul de motiune, Aurelian Pavelescu a lãsat sã se înteleagã cã, în cele din urmã, la congresul PNTCD va candida cine vrea si va iesi cine trebuie, în spiritul pur democratic al unui partid care a fost istoric si se apropie de momentul cînd va fi doar istorie. Surprize pot apãrea, însã, din partea delegatilor, pentru cã pînã la urmã ei voteazã la congres ce vor, indiferent de mandatul primit de la organizatie. PNTCD Neamt va participa la marea reuniune din 21 ianuarie cu un microbuz de reprezentanti, 15 tãrãnisti nemteni fiind mandatati sã ia parte la construirea „viitorului european al partidului“.

Articol afisat de 2125 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Pasare la data 12.01.2007 11:14
Sfatul Domnului Radu Mata ?
Ma intreb daca s-a tinut seama de parerea Domnului Radu Mata in aceasta chestiune ?Un om cu putere de judecata si foarte rational.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective