Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
UCIS (DE GAZ) ÎN CASA PAROHIALÃ

UCIS (DE GAZ) ÎN CASA PAROHIALÃ

• Andrei Pricop, fiul preotului de la Biserica lipoveneascã din Piatra Neamt, a murit intoxicat cu monoxid de carbon • victima avea 13 ani • gazul ucigas a provenit din arderea gazului metan cu care functioneazã sobele din imobil • cel care l-a gãsit este un apropiat al familiei preotului • cînd s-a întîmplat tragedia, copilul era singur acasã, pãrintii fiind plecati la Tîrgu Frumos •


O tragedie de nedescris s-a abãtut asupra comunitãtii lipovenilor din Piatra Neamt, aflatã acum în perioada Sãrbãtorilor de Iarnã. Bãiatul preotului Bisericii lipovenesti din Piatra Neamt a murit în noaptea de 9/10 ianuarie, intoxicat cu monoxid de carbon provenit de la o sobã din casa parohialã, care functiona cu gaz metan. Andrei Pricop, în vîrstã de 13 ani, a fost gãsit mort în casã miercuri searã, 10 ianuarie, de un apropiat al familiei care locuieste în blocul de lîngã casa parohialã, unde preotul are un apartament.
Cu putin timp înainte de macabra descoperire, bãrbatul a fost sunat de preot care nu se afla în localitate si era îngrijorat de faptul cã bãiatul nu rãspunde la telefon. Vãzînd cã nu rãspunde la usã, desi de afarã se vedea cã functiona televizorul, bãrbatul s-a uitat pe geam si l-a vãzut pe copil întins în pat, ca si cum ar fi dormit. Intuind cã s-a întîmplat ceva rãu, bãrbatul a spart usa de la intrarea în casa parohialã, a fost izbit de mirosul întepãtor de gaz metan si a rãmas înmãrmurit de ceea ce a constatat.
Tot el a sunat la Dispeceratul Unic de Urgentã 112 si a anuntat Politia Piatra Neamt despre grozãvia petrecutã. Chemati de cãtre politistii deplasati la locul tragediei, aici au venit si lucrãtori ai E-On Gaz, care au constatat cã, în camera unde a fost gãsit mort copilul, persista un miros puternic de gaze arse provenite de la o soba care functiona cu gaz metan. Studiind atent soba, acestia au gãsit fisuri la plãcile acesteia si la îmbinãrile cosului de evacuare a gazelor arse, drept pentru care au luat contorul de gaze, pe care îl vot returna dupã remedierea defectiunilor. Pe de altã parte, concluzia personalului de la E-On gaz a fost aceea cã tragedia a fost provocatã de faptul cã soba s-a supraîncãlzit, iar din cauza conditiilor atmosferice, nu a mai fost asigurat tirajul. În consecintã, gazele de ardere nu au mai fost evacuate, ci introduse în casã.

Lumînãri pe banca din clasã

Corpul neînsufletit al copilului a fost luat, ieri, de la Serviciul Medicinã Legalã Neamt de tatãl sãu, profund marcat de nãpasta care s-a abãtut asupra familiei sale. Preotul Sava Pricop si-a vãzut ultima datã bãiatul în viatã duminicã, 7 ianuarie, cînd, dupã slujba de Crãciun pe care a oficiat-o, a plecat împreunã cu sotia sa, Stefania, la rude, la Tîrgu Frumos. De atunci, preotul a vorbit cu fiul sãu la telefon în fiecare zi si, pentru ultima datã, marti searã.
„Cînd l-am sunat, marti searã, mi-a spus cã e bine, fusese pe afarã, jucase fotbal cu bãietii si se uita la televizor. Era vesel, a spus cã îi e dor de noi si a întrebat cînd venim acasã“, îsi amintea, ieri, printre lacrimi preoteasa Stefania, neputîndu-si dezlipi ochii de patul unde a murit fiul sãu. ÃŽn afarã de Andrei, sotii Pricop mai au o fatã în vîrstã de 23 de ani, care de trei ani este plecatã în Italia. Socatã de anuntul tragic al pãrintilor, aceasta va veni azi acasã, pentru a-si vedea pentru ultima datã fratele si pentru a-l conduce pe ultimul drum. ÃŽn afarã de rude, prieteni, cunoscuti, enoriasi lipoveni, la înmormîntare vor fi prezenti colegii de clasa ai lui Andrei, elev în clasa a VI-a, la Scola nr.10 din localitate, diriginta sa, profesoara Elena Ivanov, si o parte din corpul profesoral al acestei institutii de învãtãmînt.
Vestea mortii lui Andrei i-a bulversat si i-a afectat pe toti colegii si profesorii sãi, chiar si pe directorul Scolii 10, care nu îl cunoscuse personal. „Cum eu nu predau la clasa respectivã, nu l-am cunoscut personal pe Andrei, dar, de la diriginta sa, am înteles cã era un elev foarte bun la învãtãturã, cu aptitudini deosebite pentru mai multe specialitãti, era foarte cuminte si foarte iubit de colegi. Lîngã fotografia sa, pe banca în care stãtea el au ars azi (ieri, 11 ianuarie - n.r.) toatã ziua candele si au fost asezate flori. ÃŽn memoria sa s-a pãstrat un moment de reculegere, dar oricum toti copiii erau vizibil marcati de pierderea bunului lor prieten“, a declarat profesorul Dumitru Letos, directorul Scolii 10 cu program step-by-step, din Piatra Neamt.

Articol afisat de 2622 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective