Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Planul „Monseniorul“ Leichman, dejucat de primarul de Grinties

Planul „Monseniorul“ Leichman, dejucat de primarul de Grinties

• primarul Ion Azoitei a fost contactat de un asa-zis reprezentant al Bisericii Romano-Catolice din Spania care l-a anuntat cã trebuie sã primeascã o donatie importantã • acesta promitea o donatie de peste 300.000 de euro si bunuri • „dacã ar fi fost real, nu as mai fi avut nevoie de buget vreo 20 de ani“, spune primarul • în ultimul timp, mai multi primari din Neamt au fost contactati de escroci care le-au promis diverse donatii •

Ion Azoitei, primarul comunei Grinties, a dejucat planul unor escroci internationali care se pregãteau sã-i tragã o teapã de aproximativ 2.500 de euro. Metoda folositã de escroci, una cunoscutã de altfel, consta în oferirea unor bunuri, cu titlu de donatie, primãria urmînd sã suporte numai transportul acestora. Asa cum s-a întîmplat în alte judete, primarul urma sã rãmînã fãrã banii de transport, respectiv 2.400 de euro. Primarul Azoitei a acceptat sã povesteascã firul evenimentelor, fiind convins cã alti primari din judet vor lua aminte si vor fi grijulii atunci cînd vor avea de-a face cu astfel de specimene. „Ieri (n.n.miercuri), pe la ora 11, eram în drum spre Piatra Neamt, cînd m-au contactat colegii de la primãrie spunîndu-mi cã sînt cãutat de un anume monsenior Leichman care intentioneazã sã facã, pentru Primãria Grinties, o donatie în bani si obiecte. Cînd am auzit despre ce este vorba, imediat mi-am dat seama cã la mijloc este o escrocherie si am decis sã-i fac jocul individului, ca sã vãd pînã unde ajunge. M-a contactat telefonic si mi-a spus cã sunã din partea Vaticanului si nu permite decît sã-i spun excelenta sa. Mi-a zis în mare despre ce este vorba, dupã care m-a întrebat cînd ajung acasã, pentru cã îl costã foarte mult convorbirea pe telefonul mobil. I-am spus sã mã sune pe la 18, însã la 17 am fost sunat din nou, spunîndu-mi cã este din partea Bisericii Romano-Catolice din Spania, care are legãturã cu Vaticanul. L-am întrebat ce treabã are biserica asta cu noi, în conditiile în care populatia din Grinties este majoritar ortodoxã. A spus cã vor sã ne ajute cu o donatie de 354.000 de euro, plus alte bunuri folositoare. Banii ar fi urmat sã-i ridic numai eu dintr-o bancã din România. Cã o sã primesc un jeep pentru primãrie. Eu am Matiz si sînt foarte multumit, asa cã nu aveam nevoie de jeep-ul lui. Cã ne dã tractoare etc. Interesant este cã individul avea informatii cu privire la comunã. Si spun asta pentru cã, la un moment dat, a zis cã ne dã un microbuz pentru copii scolari, stiind cã au fost ceva probleme în acest sens“, a declarat primarul de Grinties.

Fax cu antet

Dacã ar fi acceptat sã plãteascã 2.400 de euro, Primãria Grinties scãpa de multe din griji. „Mi-a zis cã îmi trimite un fax cu bunurile ce urmau sã fie donate, pentru ca eu sã-mi dau acceptul. Am primit faxul, cu antetul Bisericii Romano-Catolice, în care se spunea cã ne doneazã suma de 354.000 de euro pentru proiectele primãriei, 2 tractoare cu remorcã, 2 microbuze, 1 jeep, un autogreder, ambulante, haine pentru copii, 6 tone de dulciuri, 5 frigidere, 14 televizoare color cu plasmã, 25 de seturi complete, wc-uri plus chiuvete, congelatoare etc. Ce mai, la ce urmam sã primim, nu mai aveam nevoie de buget pentru comunã pe 20 de ani. Dupã ce i-am comunicat cã am primit faxul, individul îmi spune cã are nevoie de o confirmare scrisã din partea mea, cã primãria acceptã donatiile. Asta urma sã o facem azi (n.n.ieri), prin trimiterea unui fax. Am trimis faxul, dupã care m-a sunat din nou, spunîndu-mi cã totul a fost aprobat, însã a intervenit o micã problemã. Si îmi spune cã masinile lor sînt trimise cu ajutoare în Bosnia si Hertegovina, drept pentru care avem nevoie de transport, cerînd 2.400 de euro pentru acest serviciu. I-am zis sã vinã cu ele si îi astept în vamã cu bani, ca sã le plãtesc motorina. El nu si nu, cã îi trebuie banii imediat. Bun, zic eu, vin cu un avion particular. Nu i-a convenit. Atunci i-am spus eu cum stau lucrurile. Nu stiu cît am fost de ortodox, însã i-am spus ce trebuia spus“, a mai povestit Ioan Azoitiei.
Teparii de acest gen, actioneazã în Spania, iar rezultatele „muncii“ lor nu au întîrziat sã aparã. Deja, la nivel national s-au înregistrat mai multe cazuri de primari înselati cu sute sau chiar mii de euro. Recent, escrocii si-au fãcut aparitia si în judetul Neamt, mai multi edili fiind contactati de asa- zisi binevoitori.

Articol afisat de 2414 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective