Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 19 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Zburaþi-l pe Flutur!

Zburaþi-l pe Flutur!

Pentru început, o scurtã aducere aminte: din patru cartonaºe roºii arãtate de arbitrii europeni, trei sînt legate de agriculturã; din toate digurile puse la pãmînt de cel mai recent val de inundaþii, peste o mie de kilometri erau în administrarea ºi întreþinerea ministerului condus de Gheorghe Flutur ºi doar o sutã de kilometri reveneau spre administrare Ministerului Mediului; în fine, nu cred sã-l fi uitat cineva pe acelaºi Flutur, zburînd de la o camerã de luat vederi la alta, ºi explicînd, anul trecut, în plin scandal legat de izbucnirea gripei aviare în România, ce viteaz ºi bun ºi pregãtit e el însuºi ºi ce performant e ministerul pe care-l conduce, în marea luptã antiepizooticã. Azi, domnul Flutur e bun de pus în insectar ºi de arãtat nepoþilor ca unul dintre cele mai mari exemplare de demnitar cu gurã mare ºi fapte puþine, prinse vreodatã în schema guvernamentalã. Bãnuiesc cã, la ora la care cîþiva demenþi, deghizaþi în patroni de ferme de pui, puneau aviara în farfuriile românilor, domnul Flutur tocmai termina de mestecat o nouã porþie de raportãri triumfaliste despre marea lui reformã în agriculturã. Care reformã, s-avem pardon, e tot atît de vizibilã pe cît au fost autoritãþile sanitar-veterinare în control la incubatoarele, fermele ºi abatoarele de unde a pornit aviara în turneu prin toatã þara.
Domnul Gheorghe Flutur e bun de gurã. Vorbeºte mult ºi hotãrît. Dacã-l asculþi o jumãtate de ceas turuind prin sticla televizorului, riºti sã pleci vrãjit la culcare, ameþit ca Mowgli în faþa ºarpelui Kaa. A fãcut, a dres, a zburat cu elicopterul, ºi-a pus cizmele de cauciuc, a ºurubãrit ºi pe la cãruþa Alianþei ºi, de ce nu, a avut timp sã viseze puþin, cu ochii deschiºi, ºi la ziua în care îl va chema Preºedintele sã-i propunã postul de prim-ministru...
Într-o zi, însã, peste domnul Flutur a venit, din nou, aviara. Ministrul care, anul trecut, se umfla în pene rostind, þanþoº, cã a fãcut ºi a dres pentru a nu pune în pericol securitatea alimentarã a românilor, s-a dezumflat ca o cloºcã sub apã. Acum, domnul Flutur cautã cuvinte potrivite care sã-l scoatã de sub oprobriul public: cã nu el e de vinã, cã alþii, cã acarul Pãun. Dovedind o greþoasã lipsã de bãrbãþie, Ministrul-Gurã-Mare nu înþelege, nici în al doisprezecelea ceas, cã e timpul sã facã ciocu' mic ºi sã-ºi asume o mare parte din responsabilitatea dezastrului economic care urmeazã stãrii de panicã instalate, acum, în România.
Probabil cã, urmînd îndeaproape vorbele înþelepte ale iubitului conducãtor de partid, domnul Tãriceanu, ºi domnul Flutur se gîndeºte sã ne vorbeascã de adevãrul zicalei „Nu schimbi caii cînd treci rîul“. Doar cã, în ceea ce-l priveºte, mîrþoaga e moartã-n ham ºi apa ne-a ajuns, deja, pînã la gît.

Articol afisat de 1585 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Robert TURCESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective