Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2017
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Martie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Chef Giovanni a lansat hamburgerul negru la Piatra

• pietreanul Ionut Popa, participant la Chef la cutite, a adus chifla neagrã în premierã la Neamt • ingredientul „secret“ folosit în realizarea produsului este cãrbunele vegetal • „Se spune cã un bun bucãtar poate face cunoscutã aproape toatã reteta unui produs, dar tot nu îi va iesi altuia asa cum îl face el“, a mentionat Chef Giovanni •

Ionut Popa, participant la concursul Chef la cutite, a lansat, miercuri, 1 martie, la Piatra Neamt, hamburgerul negru. Ingredientul secret este cãrbunele medicinal, cel folosit de Chef Giovanni si la realizarea celebrei mãmãligi negre care i-a impresionat pe maestrii care jurizeazã concursul gastronomic. Dacã în cazul chiflei negre senzatia initialã e una de surprizã pînã la aflarea componentului misterios, nici în cazul cãrnii nu lipsesc surprizele: si aici e o retetã proprie a lui Ionut Popa, care, din motive lesne de înteles, e destul de zgîrcit în a o prezenta în amãnunt. „Ceea ce vã pot spune este cã toate ingredientele sînt naturale si din productie proprie, în sensul cã nu e nimic cumpãrat, ci totul este pregãtit în bucãtãria proprie. Ca un singur exemplu, pentru chifla neagrã la care am folosit cãrbunele vegetal sau medicinal, perioada necesarã pentru ca produsul sã fie gata este de patru ore. Nu poti sã grãbesti procesul, pentru cã existã riscul sã nu-ti mai iasã. Carnea e de vitã, practic 80% carne de vitã si 20% grãsime de vitã. Sosul reprezintã tot o retetã proprie“, a declarat Chef Giovanni. Care a mai precizat cã în România mai face chiflã neagrã, din informatiile lui, doar Chef Scãrlãtescu, dar folosind cernealã de sepie. Pietreanul a mai testat chifla neagrã pe cînd lucra în Austria. „ÃŽn Austria, hamburgerul l-am fãcut din somon, tot cu chiflã neagrã. Rezultatul? Prima oarã surprizã si apoi se mînca totul din farfurie. Asa am pãtit si în România cînd am fãcut pentru meniul de Revelion, la un restaurant din Piatra Neamt, mãmãligã neagrã. Toti s-au uitat mai întîi mirati, usor reticienti, apoi au lãsat farfuriile goale. Si la final m-au chemat din bucãtãrie sã mã aplaude“, si-a amintit Popa. ÃŽntrebat de planurile de viitor, a fost extrem de clar: „ÃŽn ceea ce priveste partea cu retetele de hamburger, în scurt timp vreau sã lansez hamburgerul de post. Dar nu cu soia, cum s-ar astepta poate multi. Ingredientul special va fi busuiocul, dar mai multe o sã vã spun atunci. Planuri în general? Sã mã întorc acasã, la Piatra Neamt. Dacã va fi posibil acest lucru în sensul cã îmi doresc sã continui cu bucãtãria“. Hamburgerul negru nu e singura „fantezie“ a pietreanului scolit într-ale bucãtãriei în Italia. „Am retete si de chifle mov, verzi, rosii sau galbene. Toate cu ingrediente naturale. Ca o altã surprizã dacã vreti, am o retetã pentru un blat de pizza care contine 80% apã“, a mai spus Ionut Popa. Cei care doresc sã guste hamburgerul pregãtit de chef Giovanni pot face acest lucru la restaurantul Crepes D'Art, în statia de plecare a telegondolei, de lîngã Garã. Si pretul este unul atractiv: doar 23 de lei pentru o portie.
Dupã ce a pribegit mai bine de 17 ani, prin Italia, Scotia, Austria, pietreanul în vîrstã de 33 de ani s-a întors recent în fortã acasã ajungînd în atentia tuturor cu participarea la concursul Chef la cutite. Unde la prima aparitie a impresionat juriul, determinîndu-l pe chef Florin Dumitrescu sã exclame: „Ne-ai stins lumina“. Si probabil cã, „profitînd“ de întuneric, a venit cu chifla neagrã pentru pietreni.
Cît priveste modelele de bucãtari pe care le are, Ionut Popa e extrem de generos. „Am spus si cu altã ocazie cã am început de jos. ÃŽn bucãtãrie, în Italia, am intrat prima datã pentru a spãla vase. Si de atunci încolo am învãtat de la toti cei cu care am lucrat. Sigur cã bucãtarii cei mai valorosi i-am întîlnit la «Academia International School of Italian Cuisine» din Lucca, pe care am absolvit-o în Italia. Nu atestatul a fost cel mai important, ci faptul cã am avut ocazia sã lucrez alãturi de bucãtari de valoare. Si de la fiecare am învãtat cîte ceva. Asa cum am întîlnit bucãtari de valoare apoi în restaurantele din peninsulã sau din Austria unde am lucrat. De la toti am avut ce afla. E nevoie de multã atentie pentru a gãsi gustul cel mai apropiat de gustul perfect. De exemplu, trebuie foarte mare atentie la dozaj. ÃŽn ce priveste chifla neagrã de exemplu, un gram de cãrbune în minus nu-ti face aluatul negru, iar un gram peste face ca totul sã se piardã, sã ajungã nisip. Apoi, gustul ingredientelor diferã de la o regiune la alta, de la o tarã la alta si atunci umbli la dozaj. De altfel se spune cã un bun bucãtar poate face cunoscutã aproape toatã reteta unui produs, dar tot nu îi va iesi altuia asa cum îl face el. Cu acelasi gust, cu aceeasi savoare“, a mai spus Ionut Popa.

Articol afisat de 1237 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective