Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Parfum cu miros de înselãciune

Parfum cu miros de înselãciune

• politistii au finalizat mai multe dosare penale, învinuitii fiind cercetati pentru cã au vîndut produse contrafãcute, folosindu-se ilegal de mãrci de prestigiu • produsele au fost achizitionate de la o firmã din Botosani, patronul acesteia fiind si el anchetat penal • prejudiciul a fost estimat la 8.300 de euro •

Lucrãtorii Serviciului Cercetãri Penale, din cadrul Politiei Neamt, au finalizat patru dosare în care învinuitii au fost cercetati pentru comiterea infractiunii de punere în circulatie fãrã drept a unui produs purtînd o marcã identicã sau similarã cu una înregistratã, pentru produse identice sau similare si care prejudiciazã pe titularul mãrcii înregistrate. Toate cele patru lucrãri au fost înaintate procurorilor, cu propunere de trimitere în judecatã a persoanelor cercetate. În unul dintre dosare a fost cercetatã Elena C., de 46 de ani, din Piatra Neamt. Femeia, care este administrator la o societate comercialã, avea expuse spre vînzare, la magazinul sãu, 12 recipiente cu parfum, ce aveau etichetele unor mãrci cunoscute pe piata produselor cosmetice si pe care le achizitionase de la o societate comercialã din Botosani. Prejudiciul cauzat titularilor mãrcilor înregistrate a fost evaluat la 600 de euro.
De la aceeasi societatea comercialã din Botosani a cumpãrat parfumuri si Aurora M., de 51 de ani. În magazinul acesteia, politistii au gãsit 39 de sticlute cu parfum vrac ce purtau etichetele unor mãrci cunoscute si înregistrate. Cercetãrile au arãtat cã administratorul pietrean a cumpãrat marfa de la firma botosãneanã administratã de cãtre Dan B. Prejudiciul în acest dosar a fost evaluat la 4.800 euro. La rîndul sãu, Marian T. va rãspunde penal pentru aceiasi faptã, produsele vîndute de el fiind achizitionate de la aceeasi societate din Botosani. În magazinul administrat de romascani, politistii au descoperit 25 de sticlute cu parfumuri ce aveau etichetele unor mãrci cunoscute. În acest dosar, prejudiciul a fost stabilit la 1.500 de euro.
Un alt patron nemtean, tepuit de firma din Botosani, a fost Mihaela L., de 39 de ani, din Piatra Neamt. Femeia, în calitate de administrator la o firmã, a expus spre vînzare în magazinul sãu 34 de recipiente cu parfum vrac, cu etichetele altor mãrci de parfumuri. În acest caz, prejudiciul s-a ridicat la 1.400 de euro.
În paralel cu ancheta efectuatã de cãtre politistii nemteni, IJP Botosani a demarat verificãri la firma care livra aceste produse.
Interesant este cã, odatã cu achizitionarea sortimentelor de parfumuri ce purtau etichete inscriptionate cu denumirile unor mãrci înregistrate, era eliberatã o declaratie de conformitate din care rezultã cã acestea nu pun în pericol viata, sãnãtatea, securitatea muncii si nu produc un impact negativ asupra mediului.

Articol afisat de 2441 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective