Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Demersuri pentru sprijinirea transportului în comun

• se pune la punct asocierea dintre CJ Neamt si Consiliile Locale Piatra Neamt, Dumbrava Rosie si Sãvinesti, în vederea sustinerii financiare a Troleibuzul

Conducerile Consiliului Judetean Neamt si Primãriei Piatra Neamt s-au întîlnit joi, 22 februarie, pentru a pune la punct strategia de sustinere a societãtii Troleibuzul. Luna trecutã, societatea Transurban, care apartinea Consiliului Local Piatra Neamt, a donat 28 de autobuze cãtre Troleibuzul, societate care apartine administratiei publice nemtene. Troleibuzul a preluat si o parte dintre salariatii societãtii Transurban, care urmeazã a fi desfiintatã. Cel mai sigur, Consiliul Local Piatra Neamt va vinde ceea ce a mai rãmas de la societatea proprie - terenuri, constructii, pentru a recupera din datoriile de peste 20 de miliarde de lei vechi pe care le-a acumulat aceastã societate. Dupã ultimele prevederi legale, Consiliul Judetean nu mai are voie sã sprijine transportul de cãlãtori, iar societatea Troleibuzul, fãrã acest sprijin, are un viitor sumbru. Legea spune cã doar consiliile locale ale comunelor, oraselor si municipiilor pe raza cãrora trec mijloacele de transport în comun pot sprijini prestatorii de astfel de servicii cu fonduri. „ÃŽn momentul de fatã, Consiliul Judetean nu poate da bani cãtre Troleibuzul. Participãm la o întrunire cu conducerea Primãriei Piatra Neamt ca sã discutãm despre o asociere, în care sã fie cuprinse si comunele Dumbrava Rosie si Sãvinesti, pentru cã si pe teritoriul lor se desfãsoarã transportul. Trebuie sã facem o asociere si sã vedem cu ce va contribui fiecare dintre asociati. Ne intereseazã cum putem participa si noi cu fonduri, pentru cã, în caz contrar, societatea Troleibuzul ajunge la faliment“, a declarat Dumitru Badea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt. Dacã se va realiza asocierea, numãrul de actionari de la Troleibuzul se va majora de la unul (Consiliul Judetean) la patru, odatã cu alãturarea Consiliilor Locale Piatra Neamt, Dumbrava Rosie si Sãvinesti.
Primãria Piatra Neamt si Consiliul Judetean au în plan sã sprijine SC Troleibuzul cu sase miliarde de lei. Administratia pietreanã ar trebui sã suporte contravaloarea biletelor pe care le distribuie gratuit veteranilor si vãduvelor de rãzboi, persoanelor cu dizabilitãti si însotitorilor acestora etc. Pentru a se acoperi întru totul cheltuielile, un bilet de cãlãtorie ar trebui sã ajungã la 1,7 lei (17.000 de lei vechi), ceea ce ar însemna cã masinile de la Troleibuzul ar circula mai mult goale, cãlãtorii fiind mai avantajati dacã apeleazã la microbuze, biletul costînd un leu (10.000 de lei vechi). Pentru a nu se ajunge în aceastã situatie, societatea Troleibuzul este sprijinitã financiar de la bugetele locale si de la Consiliul Judetean, astfel cã pretul biletului de cãlãtorie se mentine, în continuare, la valoarea de un leu.
Autoritãtile locale si judetene au în plan sã realizeze un program de transport, astfel încît societatea Troleibuzul sã aibã clienti. „Este o mare problemã ceea ce se întîmplã cu microbuzele. Acestea nu au statii, nu au ore de pornire, de sosire, circulã pe unde vor. Parcheazã înaintea troleibuzelor si autobuzelor si culeg toti cãlãtorii de pe trasee“, a mai spus Dumitru Badea.

Articol afisat de 1488 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Florin Racovanu la data 26.02.2007 06:16
Tot din banii nostrii se face sprijinul asta!
Daca e concurenta apoi sa fie concurenta. Daca un bilet costa 17.000 sa dea faliment ca inseamna ca nu sunt rentabili sau sa ia masuri sa cumpere autobuze mai economice, mai mici... sa circule mai rar in orele fara clienti... Da nu sa platim din taxe locale, banii nostri, sa tinem o societate falimentara in spate.Eu nu sunt de acord sa platesc pentru a tine locul caldut cuiva. Mai bine s-ar face altceva cu banii astia. Sa fie concurenta loiala si nu sa-i dam afara pe cei cu maxi-taxi ca sa mearga bine trolebuzul. E concurenta neloiala daca ii sprijinim.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective