Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 23 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rãzboi total

Rãzboi total

Marti seara, TVR 1, emisiunea „ÃŽntre bine si rãu“. Invitat, Cãlin Popescu Tãriceanu, premierul României. Discutii pe tema situatiei politice actuale. La un moment dat, intervine telefonic si presedintele Traian Bãsescu. Ce a urmat? Poate multi dintre dumneavoastrã ati vãzut în direct, la orã de maximã audientã, pe postul public de televiziune, Presedintele României, Traian Bãsescu si Primul - Ministru al României, Cãlin Popescu Tãriceanu s-au certat ca douã precupete, acuzîndu-se unul pe altul cã patroneazã grupuri de interese. Un spectacol penibil, care aruncã o patã mare de noroi atît asupra Guvernului, cît si asupra institutiei Prezidentiale, dovedind cã în momentul de fatã nici unul, nici altul nu meritã demnitãtile si pozitiile pe care le detin.
Ce a fãcut Traian Bãsescu în cei doi ani care s-au scurs de la învestirea sa? Fiecare zi care s-a scurs a reprezentat o nouã încercare a Presedintelui de a-si subordona total Guvernul si Parlamentul, iar în acest sens a încãlcat frecvent Constitutia si a transformat scena politicã româneascã într-un adevãrat cîmp de luptã.
Ce a fãcut Cãlin Popescu Tãriceanu în cei doi ani de la învestiturã? A încercat permanent sã tinã piept atacurilor venite dinspre Palatul Cotroceni, a dat explicatii în permanentã în ceea ce priveste relatia sa cu Dinu Patriciu, a condus un guvern ineficient, lucru datorat în mare parte si unei coalitii de guvernare mult prea agitate pentru a mai avea timp si pentru guvernarea tãrii.
Cine a avut de pierdut din cauza orgoliilor conducãtorilor nostri? Fãrã îndoialã, populatia. România a strîns cureaua timp de 17 ani pentru mult dorita integrare europeanã. Însã, în momentul în care am atins acest deziderat, ne-am dat seama cã nu avem o strategie post-aderare si nu sîntem pregãtiti sã cheltuim bani care vin de la Uniunea Europeanã. Asa se face cã, în primele luni ale anului 2007, România a contribuit la bugetul Uniunii Europene cu o sumã mai mare decît fondurile europene pe care a reusit sã le cheltuiascã în aceastã perioadã.
De asemenea, asa-zisul referendum din judetele cu populatie preponderent maghiarã a reprezentat un nou motiv de a ne întreba dacã guverneazã cineva aceastã tarã? Este inadmisibil ca în inima României sã se întîmple asa ceva. Ulterior, referendumul a devenit sondaj, tocmai pentru a scãpa de rigorile legii cei ce l-au initiat. Chiar nu înteleg de ce autoritãtile nu îsi fac datoria, cu atît mai mult cu cît un astfel de referendum înseamnã si încãlcarea gravã a Art. 1 din Constitutia României?
Astfel de exemple de incoerentã politicã si administrativã ar putea continua. Din pãcate, însã, conflictele dintre Presedinte si Premier îsi pun amprenta asupra activitãtii tuturor institutiilor publice, iar acest lucru va continua, pentru cã în acest moment lupta dintre Traian Bãsescu si Cãlin Popescu Tãriceanu le ocupã acestora tot timpul.

Rãzvan BOBEANU, deputat PSD de Neamt

Articol afisat de 1506 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective