Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 20 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Vor fi ºi alte nume grele despre care se va descoperi cã au fãcut poliþie politicã“

„Vor fi ºi alte nume grele despre care se va descoperi cã au fãcut poliþie politicã“

• interviu realizat cu senatorul PNL de Neamþ, ªerban Strãtilã

Reporter: PSD vorbeºte iar de anticipate. De unde credeþi cã vine aceastã idee?
ªerban Strãtilã:
PSD se strãduieºte sã rãmînã în atenþia opiniei publice ºi altfel decît prin scandalurile de corupþie în care sînt implicaþi aproape toþi liderii sãi. Au dat mici în parcuri, s-au plimbat prin diverse zone din þarã, au anunþat alianþe cu aproape toate partidele, numai pentru a fi pe prima paginã a ziarelor. Acum, vorbesc de alegeri anticipate ºi încearcã sã convingã opinia publicã de faptul cã îºi doresc un astfel de scrutin. În realitate, PSD nu are nici un motiv sã vrea sã se prezinte, acum, în faþa electoratului. Dacã ar fi dupã ei ºi dacã ar avea curaj sã spunã adevãrul, liderii PSD ar cere ca alegerile sã aibã loc abia în 2010, în speranþa cã, pînã atunci, Alianþa va scãdea în sondaje, urmare a erodãrii fireºti pe care o aduce guvernarea, într-o perioadã ca aceasta. De altfel, PSD nici n-a venit cu vreun proiect concret. În mai bine de un an ºi jumãtate de la alegeri, n-a fãcut decît sã critice fiecare mãsurã luatã de Guvernul Tãriceanu. Dincolo de asta, nu uitaþi cã PSD are ºi foarte multe probleme interne. Nu se ºtie cine-i ºeful acolo, pentru cã, la ora asta, lideri importanþi sînt acuzaþi de fapte de corupþie. Aºa cã afirmaþiile lui Mircea Geoanã nu trebuie luate decît ca o simplã cacealma. O încercare de pãcãlire a electoratului ºi chiar ºi a membrilor PSD.
Rep.: În politica localã, recent, s-au înregistrat o serie de înregimentãri în cadrul PRM. Ca adversar la viitoarele alegeri, devine PRM un motiv de îngrijorare?
ª.S.:
Nu. N-a fost niciodatã ºi nici nu va fi. PRM este genul de partid care speculeazã un anumit culoar politic, însã aceastã niºã este destul de îngustã. Dacã vom da deoparte limbajul dur din tiradele demagogice, pe care le utilizeazã domnul Vadim Tudor, vom vedea cã nu mai rãmîne nimic în discursul politic al acestui partid. Ei nu au nici un program concret, nu oferã nici o soluþie viabilã pentru a face reformã economicã ºi socialã. Se agaþã doar de lucruri care fac senzaþie. Iar în þarã, PRM trãieºte politic doar din acest tip de discurs. Faptul cã unii primari sau consilieri locali migreazã cãtre PRM nu trebuie luat decît ca un joc politic. Bineînþeles cã este mai simplu sã „racolezi“ consilieri locali, decît sã obþii voturile corespunzãtoare acelor mandate.
Probabil cã, în acest moment, Organizaþia Neamþ a PRM a crescut în ochii conducerii centrale a partidului, dar sã nu uitãm cã aceeaºi conducere centralã a propulsat în fruntea listelor PRM persoane care nu au nici o legãturã cu judeþul Neamþ.
Rep.: Cum comentaþi douã mutãri în plan politic: PD anunþã cã remaniazã niºte miniºtri de-ai lor, iar Voiculescu, aflat în cãrþi pentru funcþia de vicepremier, s-a trezit cu bomba de la CNSAS.
ª.S.:
PNL a spus, încã din campania electoralã, cã îºi doreºte o curãþire moralã a scenei politice. Noi am avertizat cã printre politicieni, ca ºi printre ziariºti, medici sau profesori - am citat doar cîteva categorii profesionale - sînt ºi foºti turnãtori sau chiar foºti ofiþeri de securitate. Sper cã se va lãmuri cît de curînd trecutul domnului Dan Voiculescu ºi cã acesta nu e decît începutul acelei asanãri de care România avea nevoie încã din anii '90. Vor fi ºi alte nume grele despre care se va descoperi cã au fãcut poliþie politicã sau obiºnuiau sã toarne la securitate. Poate cã unii se ascund ºi prin PNL, dar, ºi în cazul lor, urmãrile trebuie sã fie aceleaºi ca ºi în cazul oricãrui alt demnitar. E foarte important, însã, ca toate dosarele sã ajungã la CNSAS cît mai repede, iar consiliul sã înceapã sã funcþioneze fãrã a fi obstrucþionat. Nu sînt convins cã n-au fost ºi alte implicaþii în cazul domnului Voiculescu, pentru cã nu înþeleg de ce n-au fost toate dosarele sale la CNSAS, de la bun început.
Sper ca astfel de „coincidenþe“ sã nu mai aparã. PC se aflã într-o situaþie delicatã ºi este momentul sã dovedeascã faptul cã este, într-adevãr, o forþã politicã bazatã pe o anumitã susþinere electoralã ºi nu doar o grupare intens mediatizatã pe un anumit post de televiziune. Dacã nu va reuºi sã depãºeascã acest moment, PC va trebui sã renunþe la guvernare. Nu îmi doresc acest lucru, mai ales cã mai avem doar cîteva luni pînã la raportul final cu privire la aderarea la UE ºi nu avem nevoie de dispute politice.
Remanierile promise de PD - din care s-a concretizat doar una - trebuie tratate ca o mãsurã prin care se doreºte eficientizarea actului de guvernare. Domnul Dobre nu mai reprezenta de multã vreme o soluþie potrivitã la Ministerul Transporturilor. Sînt convins cã PD n-a avut alte motive cînd a luat decizia de a-l numi pe domnul Radu Berceanu la acest minister. Personal, cunoscîndu-l din Senat pe Radu Berceanu, cred cã, în scurt timp, se va simþi o dinamizare a activitãþii din minister.
Sînt convins cã vor urma ºi alte remanieri ºi restructurãri de posturi de secretari de stat, nu numai de la PD, ci din toate partidele Coaliþiei. Ne apropiem de jumãtatea mandatului ºi este momentul sã facem bilanþul activitãþii pe toate segmentele administraþiei centrale, iar acolo unde lucrurile nu se miºcã suficient de bine se va lua ºi mãsura înlocuirii celor responsabili.

Articol afisat de 1755 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A consemnat Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective