Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Accident teribil la Costiºa

Accident teribil la Costiºa

• Anda Petria, în vîrstã de 35 de ani, secretara primarului Romeo Stavarache, este în stare foarte gravã • în aceeaºi situaþie se aflã ºi sora acesteia, Maria Muscalu, care se afla în aceeaºi maºinã care a fost izbitã de un Ford • ambele femei au suferit rupturi de organe interne ºi au fost operate de urgenþã de cãtre medicii nemþeni • la solicitarea primarului Bacãului, cele douã paciente au fost transferate la o clinicã din Bucureºti •

Douã bãcãuance au ajuns în stare foarte gravã la spital, dupã ce au fost victime ale unui grav accident de circulaþie care a avut loc duminicã dupã-amiazã, 18 iunie, în comuna Costiºa. Acestea erau pasagere într-un autoturism Dacia 1310, care se deplasa pe direcþia Bacãu-Piatra Neamþ ºi care a fost izbit de un autoturism Ford, care venea din spate. În urma impactului extrem de violent dintre cele douã maºini, au fost grav accidentate Anda Petria, în vîrstã de 35 de ani, ºi Maria Muscalu, în vîrstã de 38 de ani, iar copilul Andrei Muscalu, în vîrstã de 9 ani, a suferit leziuni uºoare. Fiind solicitat Serviciul Judeþean de Ambulanþã Neamþ, la locul accidentului s-a deplasat urgent un echipaj aparþinînd Serviciului Mobil de Urgenþã Reanimare ºi Descarcerare Piatra Neamþ care, dupã ce a acordat primul ajutor celor douã femei, le-a transportat la Unitatea de Primire a Urgenþelor a Spitalul Judeþean Neamþ. Investigaþiile medicale efectuate aici au arãtat cã ambele paciente, care erau în comã, au suferit traumatisme la cap, la torace ºi bazin ºi rupturã de splinã. Cum Maria Muscalu a suferit ºi rupturã de ficat, la starea sa gravã s-a adãugat ºi o hemoragie masivã la nivelul abdomenului, care a reclamat efectuarea unei intervenþii chirurgicale de urgenþã.
Dupã operaþia care a fost destul complexã ºi a durat aproximativ trei ore, pacienta a fost transportatã la secþia Anestezie ºi Terapie Intensivã. Din cauza stãrii critice în care se afla, femeia necesita susþinerea funcþiei respiratorii, motiv pentru care a fost conectatã la aparatul de ventilaþie mecanicã. Imediat dupã terminarea operaþiei Mariei Muscalu, s-a intervenit chirurgical ºi în cazul surorii acesteia, Anda Petria, care, de asemenea, suferise rupturã de splinã ºi hemoragie internã. Din cauza unui traumatism cranio-cerebral destul de puternic pe care l-a suferit, dar ºi a ºocului traumatic, Anda Petria a necesitat ºi ea asistenþa aparatului artificial de respiraþie. În timp ce sora sa mai mare ºi-a recãpãtat conºtienþa ieri dimineaþã, putînd fi decuplatã de la aparatul de respiraþie artificialã, Anda Petria se afla ºi ieri dupã- amiazã în stare de comã profundã. Medicii au pus aceasta pe seama unui traumatism cranio-cerebral suferit de pacientã, ale cãrui urmãri nu au putut fi evaluate din cauzã cã tomograful spitalului este iar defect.
Despre starea sãnãtãþii Andei Petria s-a interesat, ieri, foarte insistent primarul Bacãului, Romeo Stavarache. Se pare cã aceasta este secretara ºefului administraþiei locale din Bacãu. Îngrijorat de starea celor douã femei, el a solicitat, ieri, transferarea lor la o clinicã din Bucureºti. Pentru ca transportul sã fie cît mai rapid ºi mai puþin traumatizant, primarul Stavarache a fãcut demersuri pentru a i se pune la dispoziþie un avion de la Aeroportul Bacãu. Pînã la Bacãu, cele douã bolnave au fost transportate cu autosanitare ale Serviciului Judeþean de Ambulanþã Neamþ.
Constantin V., ºoferul Fordului care s-a izbit în Dacia în care se aflau cele douã femei, este cercetat pentru comiterea infracþiunii de vãtãmare corporalã gravã, din culpã.

Articol afisat de 3223 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective