Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2014
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 19 Noiembrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
DOMN DEPUTAT, DA   CE TE MAI LÃUDAI!

DOMN DEPUTAT, DA CE TE MAI LÃUDAI!

• deputatul Ioan Munteanu, directorul de campanie a PSD Neamt a identificat cauzele care au dus la prostul rezultat obtinute de Victor Ponta: aroganta si infatuarea liderilor nationali sau judeteni • dacã deputatul din Colegiul 5 si-a asumat rezultatul, liderul PSD Neamt, Ionel Arsene, încã nu a fãcut acest lucru • cel din urmã declara cã PSD Neamt va obtine un rezultat foarte bun si se va clasa în primele 10 din tarã: „Vom cîstiga detasat alegerile prezidentiale, pentru cã cunosc (sic! - domnul deputat n-a reusit sã evite cacofonia - n.r), structura electoralã a judetului“ • realitatea: Neamtul se aflã pe pozitia a 15-a din 20 de judete •

Alegerile prezidentiale s-au încheiat cu victoria zdrobitoare si neasteptatã a candidatului ACL, Klaus Iohannis, în fata lui Victor Ponta, care a fost sustinut de PSD, UNPR si PC, diferenta dintre cei doi fiind de circa 10 procente. Scorul este considerat de cei mai multi analisti de-a dreptul spectaculos, mai ales cã institutele de sondare a opiniei publice au ratat si de aceastã datã exit-pollurile, sãrind serios din marja de eroare. Cum era de asteptat, dupã anuntarea rezultatelor, organizatiile judetene PSD vor intra în sedinte si analize pentru a identifica de ce s-a ajuns la acest rezultat, în unele zone de-a dreptul dezastruos. De la PSD Neamt, singurul care a iesit public si si-a asumat rezultatul votului a fost deputatul Ioan Munteanu, directorul de campanie. Multi s-ar fi asteptat ca si Ionel Arsene, presedintele PSD Neamt si sef de campanie, sã facã acelasi lucru, însã nu s-a întîmplat, desi tot mai multe voci îl vãd ca unul dintre principalii responsabili pentru rezultatul slab obtinut de Ponta în Neamt. ÃŽnainte de debutul campaniei electorale, Arsene declara cã Victor Ponta va obtine un procent zdrobitor în Neamt, de 60-65%. „ÃŽn Neamt, eu vã spun cã vom cîstiga detasat alegerile prezidentiale, pentru cã cunosc (sic! - domnul deputat n-a reusit sã evite cacofonia - n.r), structura electoralã a judetului si sînt convins cã vom cîstiga detasat. Vom fi în primele zece locuri în tarã si am convingerea cã asa se va întîmpla“, declara Arsene. Dupã primul tur de scrutin, acelasi deputat spunea optimist: „Judetul Neamt, asa cum s-a arãtat si la ultima analizã de la Bucuresti va obtine un scor bun spre foarte bun, iar pe lîngã voturile obtinute de Victor Ponta se vor aduna cu usurintã multe zeci de mii în asa fel încît victoria în Neamt sã fie categoricã“. Iar dupã numãrarea voturilor numai categoricã nu a fost victoria lui Victor Ponta în Neamt.

Doar locul 15 la nivel national

Rezultatele obtinute de Victor Ponta a clasat Neamtul la coada clasamentului. Nici vorbã de primele 10 locuri la nivel national, ci mai degrabã printre ultimele. Astfel, premierul a cîstigat în 20 de judete, iar Neamtul se situeazã pe locul 15, devansînd Galati, Hunedoara, Bacãu, Vrancea si Vîlcea. În Moldova, Neamtul a fost depãsit net de Botosani si Vaslui. Dureroase si greu de digerat pentru social democrati au fost înfrîngerile de la Piatra Neamt si Roman, cele mai importante orase din judet. Sub Pietricica, Ponta a fost ales de 43,80% dintre alegãtori, iar la Roman de 49,47%. Si asta în conditiile în care zona urbanã a fost în responsabilitatea PSD, iar dupã rezultatele din primul tur Ionel Arsene le-a spus pesedistilor cã el va fi cel care va coordona campania în cele douã orase. S-au vãzut si rezultatele! Realitatea este cã în foarte multe localitãti conduse de primari PSD, Victor Ponta a pierdut alegerile. Deputatul Ioan Munteanu a recunoscut cã rezultatul obtinut de Victor Ponta în Neamt este sub asteptãri, si si l-a asumat fãrã probleme. Alesul social democrat este de pãrere cã PSD trebuie sã facã o analizã corectã, transantã, fãrã patimã a modului în care a decurs campania. El mai este de pãrere cã sînt multe aspecte care nu au functionat bine, mai ales între cele douã tururi de scrutin si cã s-a vorbit prea mult de rãzbunãri, de puscãrie, de pedepse. Asa stînd lucrurile, alegãtorii au sanctionat aroganta si infatuarea liderilor, nationali ori judeteni, care au lansat vorbe necontrolate. Ioan Munteanu este de pãrere cã sînt judete în care s-ar fi obtinut rezultate mult mai bune dacã liderii lor nu ar fi fãcut gafe impardonabile.

Arsene, sã fi dãunat grav lui Ponta?

Declaratia deputatului Munteanu cu privire la aroganta si infatuarea unor lideri judeteni este mai mult decît interesantã, în conditiile în care cam de acelasi lucru a fost acuzat Ionel Arsene direct sau indirect de partenerii de aliantã. Presedintele executiv al UNPR Neamt, Constantin Iacoban si secretarul organizatiei, Costicã Sandu, au organizat o conferintã de presã între cele douã tururi de scrutin în care au reclamat neajunsurile si discrepantele din interiorul aliantei. Mai mult decît atît, cei doi au amenintat cã dupã turul II vor iesi public pentru a spune lucrurilor pe nume. Ei erau nemultumiti de modul în care liderul PSD Neamt colabora si îi trata pe partenerii de aliantã. Aceeasi nemultumire au avut-o si reprezentantii PC Neamt, care au reclamat lipsa de unitate în aliantã. Unul dintre principalii vinovati ai acestei situatii a fost identificat ca fiind Ionel Arsene. De altfel este cunoscut faptul cã presedintele Arsene a continuat rãzboaiele personale si în timpul campaniei cu adversarii politici care fac parte din aceeasi aliantã, aspect care cu sigurantã i-a dãunat tocmai lui Victor Ponta. Concret, Arsene era mai mult interesat de bannerele din judet în care apãrea Victor Ponta si Culitã Tãrîtã, decît de campania candidatului. Cu arogantã a tratat Ionel Arsene si o parte a presei locale, pe care o catalogheazã drept dusmãnoasã. Si asta în conditiile în care Liviu Dragnea le recomandase, la începutul campaniei, tuturor presedintilor de organizatii sã colaboreze cu absolut toate trusturile de presã. Lucru care în Neamt nu s-a întîmplat pentru cã asa a dorit Ionel Arsene. Unii mai spun cã si comportamentul acestuia fatã de colegii din PSD este cam arogant, lucru care deranjeazã. Si în diverse medii se vorbeste cã scandalurile în care deputatul a fost implicat în ultima perioadã nu au fãcut decît sã dãuneze grav procentului obtinut de Ponta la Neamt. Ar fi de enumerat aici scandalul cu „filmuletului xxx“, al falimentului societãtii pe care a administrat-o sau presupusa colaborare cu Securitatea. Liderul PSD Neamt nu si-a afisat aroganta doar în fata jurnalistilor considerati incomozi sau a partenerilor de aliantã, ci si în fata cetãtenilor. ÃŽn acest sens este suficient doar sã amintim episodul în care si-a parcat nitai jeep-ul pe trotuarul din fata primãriei din Tîrgu Neamt.
N.R.: Rugãm cititorii sã comenteze pe site-ul www.monitorulneamt.ro pãreri despre acest articol si despre ce ar trebui sã facã deputatul Arsene în cel mai scurt timp.

Articol afisat de 3174 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective