Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primarul Stefan, curtat de PNL?

Primarul Stefan, curtat de PNL?

• primarii de Gîrcina, Rãzboieni, Sãvinesti si Zãnesti s-au alãturat ieri democrat-liberalilor • PD-L si-a stabilit candidatii de anul acesta pentru toate orasele si vreo 50 de comune • Gheorghe Stefan afirmã cã acum trei sãptãmîni a fost curtat de PNL sã revinã în partid •

Democrat-liberalii cresc la Neamt într-o lunã cît altii-ntr-un an. Seful PD-L Neamt, Gheorghe Stefan, a anuntat ieri cã numãrul primarilor democrat-liberali, cu acte-n regulã sau încã nu, a ajuns oficial la 44, desi trei ar fi sub semnul întrebãrii. PD-L Neamt a avut ieri sedintã de birou judetean lãrgit, ocazie cu care Vlad Marcoci si-a preluat functia de vicepresedinte invitat special si au mai fost arãtati lumii patru primari nou-înregimentati. Aurora Lazãr Bãlan (Gîrcina), Gheorghe Filip (Rãzboieni), Vasile Baghiu (Sãvinesti) si Gheorghe Andrei (Zãnesti) si-au dat acceptul sã se ocupe de filialele PD-L din comunele lor si sã candideze la primãrie din partea acestui partid. Nu vor semna încã adeziunea la PD-L pentru a nu-si pierde mandatele acum, în prag de alegeri locale, dar vor alerga în varã pentru noua lor barcã politicã. Asa se face cã PD-L Neamt se declarã aproape pregãtit de alegeri. Are deja candidatii pentru 50 de primãrii de comune si lucreazã la listele de consilieri locali. Sînt deja anuntati candidatii la primãriile urbane: Gheorghe Stefan la Piatra Neamt, Laurentiu Leoreanu la Roman, Decebal Arnãutu la Tîrgu Neamt, Constantin Catrinoiu la Bicaz si Ionel Ciubotaru la Roznov. „Noi le-am spus celor care vin la noi cã vrem sã facem o echipã competitivã, valoroasã, sã avem reprezentare în viitorul Guvern, sã putem aduce fonduri pentru acest judet care a fost vãduvit de finantãri si pe vremea PSD si pe vremea PNL. Vor veni fonduri europene, care sînt eligibile, pentru care trebuie proiecte eligibile, nu conteazã cã esti primar PSD sau PNL. De aceea noi am lansat o serie de actiuni care sã îi învete pe primari sã facã proiecte sã primeascã bani. Partidul Democrat Liberal este partidul care te învatã! Dacã vom avea presedintia Consiliului Judetean si guvernarea, îi vom sprijini pe primari, pe cei care au fost alãturi de noi“, a declarat Gheorghe Stefan. Liderul PD-L Neamt a profitat de ocazie sã atace din nou Guvernul Tãriceanu care, pentru a rãmîne în functii premierul si ministrii, a preferat sã cedeze PSD si sã dea bani comunelor conduse de social-democrati, discriminîndu-i astfel pe primarii proprii. Lucrurile sînt discutabile din acest punct de vedere, cel putin asa spun liberalii, care n-au trei zile de cînd, prin senatorul Serban Strãtilã, au dat publicitãtii sumele trimise de Guvern în Neamt anul trecut. Printre altele, senatorul Strãtilã a pomenit de 50 de miliarde vechi date la Piatra Neamt pentru modernizarea sistemului centralizat de încãlzire, bani pentru 235 de locuinte ANL, 5 miliarde pentru albia Cuejdiului, 17 miliarde pentru cofinantarea unor proiecte, 78 de miliarde pentru scoli, plus 130 de miliarde date CJ Neamt pentru drumuri si între 5 si 12 miliarde date la comunele peneliste pentru scoli sau dezvoltarea infrastructurii.

Lasã-mã, da’ nu-mi da pace...

Dacã la scenã deschisã liberalii par a se certa cu democrat-liberalii, în principal datoritã fluxului si refluxului de membri comuni, în spatele cortinei continuã jocurile si tentativele de troc politic. Unele mai ies, din cînd în cînd, la ivealã. Ieri a fost unul din momente. Cu douã sãptãmîni înainte de a-i expira suspendarea din PNL, dupã un an si ceva de cînd l-a luat de-a dreapta pe Stolojan si de-a stînga pe Bãsescu, Gheorghe Stefan anuntã cã PNL încã îl mai cautã pe la poartã. Ca sã-l cheme înapoi. ÃŽn ceea ce-l priveste, primarul de Piatra Neamt se asteaptã ca liberalii sã-l excludã, sãptãmîna asta sau pe 10 martie, altfel vor dovedi încã o datã cã nu au demnitate. „Pot sã spun cã acum trei sãptãmîni am avut un mesajer de la cel mai înalt nivel al PNL, care mi-a propus sã revin în partid. Si nu sã mã întorc ca sergent în garã, ci sã fiu repus în toate drepturile si functiile pe care le aveam înainte. Am refuzat discutia, desigur, pentru cã eu odatã ce am luat-o pe un drum nu mã mai întorc. Din punctul meu de vedere, PNL este la putere pentru cã are fonduri la dispozitie. Dupã ce n-o sã le mai aibã, pot sã garantez cã 70% din membrii PNL vor veni la PD-L. Am foarte multi colegi cu care am discutat si care si-ar pierde functiile dacã ar pleca acum. Ei sînt tinuti cu arcanul, sînt legati de glie prin pozitiile si functiile pe care le ocupã“, a declarat Gheorghe Stefan, adãugînd cã, tocmai pentru a face diferenta, strategia de campanie a PD-L se va axa pe constructie nu pe scandal politic. „Strategia noastrã este sã arãtãm oamenilor ce putem face noi, sã arãtãm cã sîntem mai buni ca ceilalti. Electoratul va stabili dacã cei dinaintea noastrã au fost mai buni sau mai rãi. Eu unul cred cã lumea s-a sãturat de aceste scandaluri politice“, a mai spus seful PD-L Neamt.

Mielul si douã oi

Dacã primarul de Piatra Neamt a ales PD-L si e convins cã a fãcut o alegere bunã, ceilalti 17 colegi primari nu sînt la fel de fermi. ÃŽn mai putin de 7 zile, unii din ei au aplicat principiului mielului cu douã mame. Miercurea trecutã, 12 din ei erau în urma lui Gheorghe Stefan, fãcînd poze pe la sediul PD-L, cu agende portocalii în mîini, declarati fiind ca viitorii primari democrat-liberali. Alti cinci erau anuntati ca fiind parte din trupã, însã absenti din motive de controale tematice de pe la diverse institutii. A doua zi, joi, aceiasi primari erau prezenti la sedinta biroului judetean teritorial al PNL Neamt, la Agapia, declarîndu-si fidelitatea fatã de partid si acuzînd cã au fost tîrîti la PD-L fie din pãcãlealã, fie ca sã scape de presiuni, santaj, amenintãri. De la Agapia au lipsit doar 6 din 23 de primari PNL. Apoi, ieri, la întrunirea biroului judetean al PD-L, aceiasi primari au bifat din nou prezenta, uitînd probabil de presupusele amenintãri sau poate tocmai din cauza lor. Numai primarii de Ion Creangã, Grumãzesti, Moldoveni si Agapia au absentat nemotivat. „Nu cunoastem exact substratul. S-ar putea sã se fi rãzgîndit. Este problema lor. PD-L nu are nevoie sã facã presiuni asupra nimãnui. Sîntem un partid prea puternic. Chiar dacã am avut discutii cu primarii, si am avut, trebuie sã recunoastem, doar le-am transmis cã PD-L este un partid de liberali adevãrati, nu subjugat si condus de PSD cum este Guvernul Tãriceanu, Guvernul PNL-UDMR“, a spus Gheorghe Stefan. Acesta n-a exclus posibilitatea ca primarii care tot se gîndesc si se rãzgîndesc de la o zi la alta sã joace, în fapt, la douã capete: „Unii apar la conferinta de presã la noi, apoi se duc la sedinta PNL de la Agapia, iar azi vin iar la noi, la sedinta biroului judetean. Cred cã joacã la douã capete“.
END

Articol afisat de 2118 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dominot la data 25.02.2008 06:43
logare
niciun ziar online din romania nu cere utilizatorilor logare...scoate-ti tampenia asta de pe site...
sau mai bine scoateti optiunea de a lasa comentarii...ca oricum nu o foloseste nimeni in conditiile astea...
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective