Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 25 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bãtuti de arbitru

• Dinamo - Ceahlãul 2-1 (1-0) • au marcat Bratu (‘16), Dãnciulescu (‘76), respectiv Forminte (‘87) • Hizo a afirmat cã echipa sa nu a stiut sã profite de lipsurile lui Dinamo, iar Stefan a acuzat arbitrajul •

Ceahlãul a terminat învinsã jocul din etapa cu numãrul 20 a Ligii I la fotbal, joc în care a evoluat pe terenul celor de la Dinamo Bucuresti. Partida s-a încheiat cu 2-1 (1-0), prin golurile marcate de Bratu (‘16) si Dãnciulescu (‘76), pentru gazde, respectiv Forminte (‘87), pentru oaspeti. Galben-negrii trebuie sã fi pãrãsit terenul din Stefan cel Mare cu destule regrete, pentru cã Dinamo a fost o formatie care nu a strãlucit si care nu a confirmat în nici un fel spusele lui Cristi Borcea, cel care anunta cã Tãlnar si Dinu au cel mai bun lot din tarã. Ceahlãul a reusit sã facã si lucruri bune vineri searã: sã controleze minute bune jocul la mijlocul terenului, sã combine si sã ascundã mingea gazdelor si sã ducã balonul pînã în preajma careului lui Lobont. „Ultima pasã“ nu a mai venit însã pentru Cernoch, Gmamdia sau, mai tîrziu, pentru Doicaru. Ceahlãului i-a lipsit parcã zvîcnirea în jumãtatea adversã si astfel Dinamo a simtit cã nu prea poate fi încurcatã.
Jocul a fost început mai bine de Dinamo, care în minutul 16 a si deschis scorul. ÃŽn urma unei faze încîlcite în careul nemtean, mingea a lovit bara portii debutantului George Savu, a revenit în teren, iar Bratu a avut „greaua“ misiune de a împinge balonul în plasã. Pînã spre mijlocul primei reprize nici o altã fazã nu a mai atras atentia. ÃŽn minutul 33, Nohai a intrat tare la Pulhac, dupã care cele douã tabere au avut grijã sã se întãrîte nitel prin cîteva îmbrînceli si înjurãturi. Totul a culminat cu o mînã în gît pe care i-a pus-o Bratu lui Oprea, gest nevãzut de nici unul dintre cei patru arbitri delegati la aceastã partidã. Astfel, Bratu a rãmas pe teren, ca în atîtea alte rînduri în care nu a stiut sã îsi controleze gesturile de mahala, iar Dinamo a putut sã joace linistitã. Izvoranu (‘39) a intervenit salutar dintre Gmamdia si Cernoch, la o centrare a lui Barna, venitã de pe stînga, pentru ca un minut mai tîrziu Lobont sã prindã sutul de la distantã al lui Rusmir.
Partea a doua a confruntãrii a început cu ocazia imensã a lui Dinamo. Cristea l-a angajat pe Cãtãlin Munteanu, iar septarul dinamovist a centrat în fata portii pietrene desi ajunsese în pozitie de „1 la 1“ cu Savu. Barna a recuperat din centrarea lui Munteanu, însã a gafat nepermis, aproape lãsîndu-l pe Bratu sã marcheze din nou, dar interventia lui Forminte a linistit faza. Savu (‘65) a avut o interventie bunã la sutul expediat de Bostinã din interiorul careului, iar Barna a salvat un gol ca si fãcut al lui Dinamo din minutul 68. Atunci, Zicu a pasat pentru sprintul lui Bratu si pasa atacantului dinamovist l-a gãsit singur în fata portii goale pe Dãnciulescu, care nu a mai apucat însã sã atingã mingea datoritã interventiei fundasului nemtean amintit mai sus. Ceahlãul putea sã egaleze imediat, dar Cernoch a tras în Lobont din careul mic al gazdelor, dupã ce a cîstigat un duel aerian, pentru ca în minutul 74 Barna sã aleagã sutul la poartã de la peste 25 de metri, în locul unei centrãri spre un careu în care se aflau trei colegi de-ai sãi. Dãnciulescu (‘76) si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor, dupã o pasã excelentã de la Bratu, iar Ceahlãul a înscris în minutul 87 golul de onoare prin Fominte în urma unui corner.
„Mi-am dorit mult sã nu plecãm învinsi de la Dinamo. Nu am reusit pentru cã am fãcut multe greseli. Trebuia sã profitãm de situatia lui Dinamo, dar nu am putut. Nu am avut forta necesarã sã ducem acest meci la bun sfîrsit. Dinamo era într-o situatie de care noi puteam sã profitãm pentru cã nu a avut fundasii centrali cu care joacã de obicei“, a declarat Viorel Hizo, antrenorul principal al Ceahlãului la finalul partidei. Aceasta în timp ce Gheorghe Stefan, presedintele de onoare al nemtenilor, a fost acid la adresa arbitrajului: „Nu înteleg cît mai pot fi tolerate astfel de arbitraje care viciazã rezultatele partidelor! Primul gol al dinamovistilor a fost marcat din ofsaid. Al doilea s-a înscris în urma unui fault asupra unui jucãtor de-al nostru, petrecut la aproximativ 35 de metri de poarta lui Savu, cînd faza trebuia opritã. Despre gestul jucãtorului dinamovist Florin Bratu ce se mai poate spune? Singura mãsurã care trebuia sã o ia arbitrul era cartonasul rosu. ÃŽn concluzie, a fost viciere de rezultat“.
END

Articol afisat de 1521 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective