Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ATENTAT COMANDAT

ATENTAT COMANDAT

• BMW-ul lui Petru Voroneanu a fost incendiat la comandã • politistii au identificat doi suspecti care ar fi turnat benzinã pe capotã si i-au dat foc • autoturismul cu care s-au deplasat a fost identificat, prelevîndu-se si probe din interior • politistii vor sã-l identifice pe instigator • „A fost un atac la comandã, însã nu stiu cine si de ce mi-a fãcut asta. Banii pe care i-am promis ca recompensã (20.000 de euro), i-as da celor doi suspecti ca sã-mi spunã cine le-a ordonat sã-mi dea foc la masinã“, a declarat Petru Voroneanu •

Cercetãrile în cazul BMW-ului distrus în urma unui incendiu suspect, în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, încep sã dea roade. De altfel, este pentru prima datã cã politistii au confirmat cã au doi suspecti în cauzã, suspecti care, se pare, au confirmat implicarea lor în acest atac mafiot. Toate elementele adunate pînã în prezent aratã cã la mijloc a fost vorba de un atac mafiot la comandã, tinta fiind Petru Voroneanu, în vîrstã de 24 de ani, proprietarul autovehiculului. Acest rezultat aratã cã opinia avansatã de cãtre pompierii militari din cadrul ISU Neamt care la cîteva zile dupã incident au spus cã este vorba despre o actiune intentionatã a fost corectã. „Din constatãrile fãcute de noi la fata locului si din analiza tuturor indiciilor pe care le avem întotdeauna în vedere cînd este vorba despre un incendiu, varianta producerii unui scurtcircuit la instalatia electricã a autoturismului era exclusã. Modul nostru de cercetare în astfel de situatii are la bazã un algoritm din manualul de proceduri pentru stabilirea cauzelor probabile ale declansãrii incendiului. Dar pentru a afla un punct de vedere foarte avizat, noi am luat legãtura cu un dealer de autoturisme BMW din Bucuresti, care ne-a precizat cã instalatia electricã a modelului în cauzã prezintã un sistem de protectie împotriva incediilor, care se activeazã automat. Fatã de alte cazuri asemãnãtoare de masini incendiate, aici nu au fost identificate urme vizibile de combustibil, nici recipientul utilizat, nici alte obiecte utilizate pentru incendiere, prin urmare nu am avut argumente pentru a face alte afirmatii“, a declarat locotenent colonel Ionel Pîrvu, prim-adjunctul comandantului ISU Neamt.

Expertize biocriminalistice

ÃŽn acest moment, anchetatorii mai au de rezolvat douã necunoscute: cine este instigatorul?, respectiv, motivul pentru care masina a fost incendiatã. Cum ancheta nu a fost finalizatã, oamenii legii au refuzat sã spunã cine sînt cei doi suspecti. Redactia Monitorul a aflat cã acestia nici mãcar nu-l cunosc pe Petru Voroneanu. Se pare cã ei au lucrat la a doua mînã sau chiar la a treia. Asta înseamnã cã este posibil sã nu-l cunoascã pe cel care a dat comanda atacului, ei primind ordinul de la un intermediar. Cei doi au folosit un autoturism care a si fost identificat de altfel si, spun sursele noastre, au încasat o sumã frumusicã pentru cã au pus planul în aplicare. ÃŽmpotriva lor nu s-a luat deocamdatã nici o mãsurã, ei fiind cercetati în stare de libertate. „Cercetãrile în cazul autoturismului BMW, distrus în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, au continuat în ritm sustinut. Au fost efectuate mai multe expertize judiciare în aceleasi conditii în care s-a produs evenimentul. A fost identificat un autoturism cu care suspectii s-au deplasat în seara respectivã. Din autoturism au fost ridicate mai multe obiecte ce au fost trimise la Institutul Criminalistic în vederea efectuãrii unei expertize biocriminalistice. ÃŽn acest moment existã mai multe ipoteze, fiind identificati cei doi suspecti care au fost audiati de colegii nostri“, a declarat inspectorul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.

Mii de euro pentru suspecti?

ÃŽntr-adevãr, lucrurile în acest dosar sînt departe de a fi clarificate, si asta pentru cã anchetatorii vor trebui sã-l gãseascã pe cel care a dat ordinul ca masina lui Voroneanu sã fie incendiatã. Cel din urmã a aflat de la ziaristi despre faptul cã politistii au identificat doi suspecti. ÃŽn continuare, Petru Voroneanu sustine cã nu stie cine ar fi putut sã-i facã acest rãu, în conditiile în care nu cunoaste cã ar avea vreun dusman. „Am auzit de la ziaristi cã au fost prinsi doi suspecti, însã mai multe nu stiu. Vom vedea ce vor stabili politistii la sfîrsitul cercetãrilor. Deocamdatã se poate spune cã si-au fãcut datoria si încearcã sã afle ce s-a întîmplat în acea noapte. Este clar, asa cum bãnuiam, cã la mijloc a fost un atac la comandã. Dar nu stiu cine l-a comandat si de ce“, a declarat Petru Voroneanu. Acesta a mai spus cã nu crede cã a existat un martor care ar fi furnizat informatiile ce au dus la identificarea celor doi suspecti, si cã banii promisi drept recomensã îi va dona unei mãnãstiri. „Cred cã politistii au fãcut toatã treaba, nu vreun martor. De aceea, banii (20.000 de euro - n.r.) pe care i-am promis îi voi da celui care oferã informatii utile pentru anchetã, o sã-i donez la o mãnãstire sau, dacã stau bine sã mã gîndesc, i-as da celor doi suspecti ca sã-mi spunã cine le-a ordonat sã-mi dea foc la masinã“, a conchis Petru Voroneanu.

Articol afisat de 2762 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU, L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective