Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Programul Operational Regional pentru Moldova, lansat la Piatra Neamt

• Regiunea Nord-Est are la dispozitie 724,09 milioane de euro pînã în 2013, pentru a recupera din decalajul economic fatã de restul regiunilor • „este cea mai mare alocare financiarã, reprezentînd 16,32% din totalul fondurilor derulate prin acest program“, a declarat Constantin Apostol, directorul ADRNE •

Ministrul dezvoltãrii, lucrãrilor publice si locuintelor, László Borbély, directorul general al Autoritãtii de Management pentru Programul Operational Regional din cadrul Ministerului Lucrãrilor Publice si Locuintelor - Gabriel Friptu, presedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã Nord Est - Dragos Benea, si directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionalã Nord-Est - Constantin Apostol, au lansat marti, 6 noiembrie, la Piatra Neamt, Programul Operational Regional (POR) 2007-2013. Evenimentul a prilejuit o întîlnire a ministrului si a reprezentantilor ADRNE cu potentialii beneficiari de finantare prin POR, care au avut ocazia sã afle detalii concrete despre oportunitãtile oferite de program. „Regiunea de Dezvoltare Nord-Est beneficiazã de cea mai mare alocare financiarã prin POR, 724 milioane de euro pentru perioada 2007-2013. Repartizarea fondurilor disponibile prin POR s-a realizat astfel încît sã sustinã dezvoltarea echilibratã a tuturor regiunilor României, acordînd în acest scop prioritate zonelor mai slab dezvoltate, pentru a împiedica cresterea disparitãtilor economice si sociale“, a declarat ministrul László Borbély.
Regiunea de Nord-Est va beneficia de cea mai mare alocare financiarã. „Luînd în considerare indicatorii de dezvoltare socio-economicã si nivelul ridicat de absorbtie a fondurilor de preaderare, s-a stabilit, pentru Regiunea Nord-Est, cea mai mare alocare financiarã, reprezentînd 16,32% din totalul fondurilor derulate prin acest program. Acest fapt ne motiveazã si ne responsabilizeazã în acelasi timp. ADR Nord-Est încurajeazã potentialii beneficiari sã depunã proiecte cu o fundamentare clarã, cu obiective realiste si sã lucreze cu specialisti pregãtiti si motivati pentru implementarea lor, pentru a asigura un nivel ridicat de absorbtie a fondurilor derulate“, a precizat directorul general al ADR Nord-Est, Constantin Apostol. La rîndul sãu, Vlad Marcoci, presedintele Consiliului Judetean Neamt, a subliniat cã programele de acest gen sînt unica sansã de dezvoltare acceleratã. De asemenea, primarul Gheorghe Stefan a arãtat cã Primãria Piatra Neamt are, deja, 10 proiecte propuse, sperînd cã va fi accesat un volum important de fonduri.
POR reprezintã programul prin care UE finanteazã proiectele locale si regionale în România în perioada 2007-2013. Cu un buget total de aproximativ 4,4 miliarde de euro pentru cei sapte ani, POR sprijinã dezvoltarea echilibratã si durabilã a tuturor regiunilor din România. 84% din buget reprezintã finantare din fondurile structurale ale UE. Restul provine din fonduri românesti publice (14%) si private (2%). Se vor finanta proiecte care vor contribui la modernizarea regiunii prin investitii publice de dezvoltare urbanã, în infrastructura de transport, socialã, de afaceri si infrastructura turisticã, pe sase axe prioritare de dezvoltare - sprijinirea dezvoltãrii durabile a oraselor, îmbunãtãtirea infrastructurii de transport regionale si locale, a infrastructurii sociale, sprijinirea dezvoltãrii mediului de afaceri regional si local, dezvoltarea durabilã si promovarea turismului, respectiv asistenta tehnicã.

Articol afisat de 1441 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective