Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 14 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cîteva mii de pensionari, calatorii gratuite cu troleibuzele

Cîteva mii de pensionari, calatorii gratuite cu troleibuzele

• conditia pentru aceasta gratuitate este ca venitul sa nu depaseasca 400 de lei pe luna • calatoriile decontate de Consiliul Judetean vor putea fi efectuate de la 1 iulie •

Cîteva mii de pensionari din municipiul Piatra Neamt si din comunele prin care circula troleibuzele, al caror venit lunar nu depaseste limita de 400 de lei, vor beneficia de calatorii cu aceste mijloace de transport pe banii Consiliului Judetean Neamt. Consilierii au aprobat ca, începînd cu data de 1 iulie 2007 (semestrul al doilea), sa se acorde gratuitate pe mijloacele societatii Troleibuzul, în limita a 630.000 de lei. „Prin bugetul pe 2007, sînt prevazute sume pentru a suporta toate gratuitatile privind pensionarii si categoriile prevazute de legi speciale cum ar fi: veteranii de razboi si urmasii acestora, eroi ai Revolutiei din 1989, persoane cu handicap, copii din centre de plasament etc. ÃŽntrucît pentru semestru I, aceste gratuitati au fost acoperite de catre Primaria Piatra Neamt, pentru semestrul II propunem a fi asigurate de catre Consiliul Judetean, care are prevazut în buget o suma cu aceasta destinatie“, a declarat Vlad Marcoci, presedintele Consiliului Judetean Neamt.
Neculai Cojocaru, director executiv în cadrul Consiliului Judetean Neamt, a precizat ca, potrivit Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local, acoperirea financiara a costurilor calatoriilor efectuate de persoanele care beneficiaza de gratuitate la legitimatiile de calatorie individuala se asigura din bugetul local, ori judetean. „Potrivit adresei nr. 14 din 5 iunie 2007 a Sindicatului Judetean al Pensionarilor Neamt, în aceasta situatie se afla un numar de 3.500 de pensionari din municipiul Piatra Neamt si comunele învecinate. ÃŽntrucît costul unui abonament lunar pentru pensionarii cu o pensie mai mica de 400 de lei pe luna este de 30 de lei, suma necesara este de 630.000 de lei pentru toate cele sase luni. Mentionam ca aceasta suma este prevazuta în bugetul aprobat pe anul 2007“, a precizat directorul economic Neculai Cojocaru.
Dan Vasile Constantin, consilier judetean PSD, a declarat, în cadrul sedintei în care s-a aprobat acordarea gratuitatilor, ca nu se opune asigurarii facilitatii pentru pensionarii nevoiasi, dar a atras atentia conducerii legislativului judetean ca, daca în primul semestru calatoriile au fost decontate de Primarie, iar în al doilea e rîndul Consiliului Judetean, probabil ca rînduirea aceasta se face pe baza unui protocol. „Daca exista un protocol, ar trebui sa stim si noi de el. ÃŽmi exprim bucuria daca Primaria Piatra Neamt a decontat cheltuielile în primul semestru, dar întreb cum le-a decontat pentru pensionarii din comunele apropiate?“. Presedintele Marcoci a raspuns ca Primaria a avut grija doar de pensionarii pietreni în primul semestru. Vicepresedintele Dumitru Badea a completat: „Noi am avut trei întîlniri cu primarii din comunele prin care circula masinile de la Troleibuzul si am stabilit ca, pe viitor, ei sa asigure decontarea transportului pentru pensionarii sarmani“.
Autorizatii de calatorie gratuita se elibereaza de la Autogara Troleibuzul, începînd de pe 13 iunie. Viza pentru acestea este trimestriala. Pentru obtinerea sa, fiecare pensionar trebuie sa prezinte o copie dupa actul de identitate cu adresa de domiciliu, o copie dupa ultimul cupon de pensie si o fotografie. Legitimatia veche se preda. Programul de lucru la autogara este între 5.30-21.30.

Articol afisat de 1726 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective