Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 14 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Integrarea în UE si gustul tomatelor

Integrarea în UE si gustul tomatelor

• deputatul PIN Lavinia Sandru a lansat în Neamt „Ghidul românului în UE“ • parlamentarul este de parere ca România trebuie sa se impuna în fata europenilor si a explicat procedura astfel: „O rosie din România are un gust, o rosie dintr-un supermarket din Franta are alt gust; cînd vor reusi sa se impuna rosiile noastre, vor avea acelasi gust ca ale lor“ •

Integrarea în Uniunea Europeana poate fi lesne explicata, folosindu-se exemple de prin gradinile de leguminoase din tari occidentale, asa cum a dovedit, ieri, deputatul PIN Lavinia Sandru. Prezenta la Piatra Neamt pentru a lansa în întreg judetul „Ghidul românului în UE“, vicepresedintele Partidului Initiativa Nationala a deslusit misterul statutului de cetatean european prin gustul... patlagelelor rosii. Lavinia Sandru a explicat ca partidul sau si al lui Cozmin Gusa depune eforturi pentru a face ceva constructiv în „acest haos de pe scena politica“, prin urmare cei doi au luat tara la pas ca sa explice românilor ce înseamna, de fapt, Uniunea Europeana (institutii, mecanisme, drepturi si obligatii). Campania a început cu Moldova, presedintele Gusa fiind, ieri, la Iasi, iar vicepresedintele Sandru, la Neamt. „S-a vorbit foarte mult despre obligatiile pe care le avem fata de Uniunea Europeana, dar foarte putin despre drepturi. Avem dreptul de a spune NU în momentul în care Bruxelles-ul ne cere ceva cu care noi nu sîntem de acord. Sîntem stat cu drepturi depline în UE si votul nostru conteaza în Parlamentul European. UE are interes sa impuna conditii, mai ales noilor state membre. De exemplu, pe agricultura. Produsele din statele nou intrate în Uniune sînt mult mai bune. O rosie din România are un gust, stim cu totii, o rosie dintr-un supermarket din Franta are alt gust, ma scuzati. Interesul lor este, însa, sa importam rosii din UE. Cînd vor reusi sa se impuna, rosiile noastre vor avea acelasi gust ca ale lor. De asta, trebuie sa luam atitudine. Daca tacem, vor veni noi si noi restrictii. Daca punem piciorul în prag, vor încerca sa ne convinga, dar în cele din urma vor renunta la unele pretentii“, a declarat Lavinia Sandru.
Exemplul cu tomatele va fi, probabil, adus la cunostinta tuturor nemtenilor ce se vor prezenta la întîlnirile cu PIN. „Ghidul românului în UE“ a fost prezentat, ieri, la Roman si Sabaoani si va fi promovat, astazi, la Tîrgu Neamt si Borca. Prin acest material informativ, PIN încearca sa prezinte principalele lucruri care trebuie musai stiute de români, cel mai important fiind ca sîntem egali cu ceilalti europeni. Mai ales ca România este a saptea tara ca importanta în UE si ca plateste cotizatie de membru un miliard de euro anual. „Banii pe care noi îi platim la Uniunea Europeana sînt reali. Cei pe care UE ni-i da sînt virtuali, vin doar pe proiecte“, a mai spus deputatul Sandru.
Partidul lui Cozmin Gusa are în judetul Neamt aproximativ 600 de membri, din care doar o suta sînt activi, iar liderul judetean este Adrian Chifu, care n-a putut participa la actiunea sefei pe linie politica, fiind plecat în Italia. Însa, brosurile au fost împartite si fara el.

Articol afisat de 1500 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective