Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Vine canicula!

Vine canicula!

• conform prognozelor meteorologice, începînd de astazi, vremea în Neamt va fi caniculara • temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 si 34 de grade Celsius, iar cele minime vor fi situate între 16 si 20 grade Celsius • medicii recomanda populatiei sa evite expunerea la soare •


Prognozele meteo arata ca, pîna la sfîrsitul acestei saptamîni, vremea va fi caniculara în Neamt, ca de altfel în toata Moldova. Începînd de astazi, pîna duminica, vremea va fi deosebit de calda, cerul va fi variabil, cu unele înnorari dupa-amiaza, cînd izolat, mai ales la munte, se vor semnala averse si descarcari electrice.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 si 34 de grade Celsius, iar cele minime vor fi situate între 16 si 20 grade.
Pentru a nu avea neplaceri în ceea ce priveste sanatatea si a nu risca agravarea unor afectiuni în cazul persoanelor care au probleme cardiace, neurologice, endocrine, de nutritie, renale sau diabet, medicii recomanda populatiei sa nu se expuna la soare.
Pentru a-si menaja sanatatea, nemtenii trebuie sa respecte tratamentul medicamentos care le-a fost prescris si sa evite efortul fizic. De asemenea, se recomanda populatiei sa evite iesirea pe strada la orele la care soarele arde cu putere sau, daca e neaparat necesar, sa iasa cu capul acoperit. Este indicata, de asemenea, purtarea hainelor de culoare deschisa si din tesaturi naturale, a încaltamintei comode, fara toc. Foarte important este ca, în zilele caniculare, sa se consume minimum doi litri de apa, pentru a evita deshidratarea si pierderea de saruri din organism. Mîncarurile grase, bauturile alcoolice si cafeaua trebuie evitate sau consumate cu masura, deoarece pot determina cresterea tensiunii arteriale.
Medicii atrag atentia în mod deosebit asupra locurilor de unde sînt procurate bauturile racoritoare sau mîncarea, în zilele cu temperaturi mari riscul toxiinfectiilor alimentare fiind crescut. Desi caldura provoaca tentatia îmbaierilor în ape curgatoare sau bazine, medicii insista asupra igienei, pentru ca nu cumva racorirea sa aiba ca efect afectiuni dermatologice. Mare atentie se recomanda în privinta îmbaierii în rîurile din judet, care au luat tribut peste 13 vieti, de la începutul sezonului cald din acest an.
Pediatrii recomanda parintilor sa aiba mare grija în ce interval orar ies cu copiii la plimbare ziua, între orele 11-17, cînd soarele arde cu putere, iesirile trebuind evitate cu orice pret.

Articol afisat de 1897 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective