Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 15 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Dizolvatii“ PNL, cu jalba la Curtea de Onoare si Arbitraj

„Dizolvatii“ PNL, cu jalba la Curtea de Onoare si Arbitraj

• consilierii locali membri ai biroului politic PNL Piatra Neamt au contestat, ieri, public decizia de dizolvare • Andrei Baciu a lansat atacuri „biblice“ la adresa senatorului Strãtilã, convins cã nu o informeazã bine pe Norica Nicolai • Serban Strãtilã nu rãspunde atacurilor personale • viceprimarul Mihaela Stoica spune cã dacã nu va fi anulatã decizia de dizolvare... toti vor candida din nou •

Nemultumiti de faptul cã Biroul PNL Piatra Neamt a fost dizolvat, iar ei au aflat vestea din presã, sase consilieri locali si viceprimarul Mihaela Stoica au trimis o scrisoare Curtii de Onoare si Arbitraj a PNL, în care sustin cã hotãrîrea luatã de conducerea interimarã a filialei judetene este „nestatutarã si abuzivã“, avînd în vedere cã biroul politic teritorial nu are atributii în dizolvarea birourilor locale si cã sarcina aceasta revine Delegatiei Permanente Teritoriale. „Considerãm cã ne-a fost încãlcat dreptul la apãrare si opinie. (...) De asemenea, motivatia hotãrîrii considerãm a fi nerealã si nedoveditã, deoarece acuzatia de ineficientã si neimplicare este contrazisã de activitatea depusã în calitate de alesi locali, de la începutul mandatului, pînã în prezent, luînd ca reper angajamentul electoral îndeplinit în proportie de 70% în numai doi ani si jumãtate. De retinut cã, la nivel local, în toate sondajele de opinie, echipa liberalã conduce detasat în topul preferintelor alegãtorilor“, se aratã în scrisoarea cãtre Curtea de Onoare a PNL, semnatã de Bogdan Apopii, Ioan Bãiceanu, Elena Boengiu, Cezar Dinescu, Neculai Ivanov, Ioan Negurã si Mihaela Stoica. Pentru a întãri cele scrise, o parte din semnatari a organizat, ieri dupã-amiazã, la Casa Cãsãtoriilor, o conferintã de presã. Prilejul a fost oportun pentru ca Andrei Baciu, din solidaritate de consilier local, sã sustinã cauza colegilor sãi „dizolvati“, chiar dacã nu fãcea parte din Biroul Politic pietrean. Referindu-se la anumite miscãri ale conducerii liberale de la centru, consilierul Baciu a spus cã „s-au luat mãsuri drastice de la Bucuresti, fãrã temei“. „Ne doare cînd colegii de la Bucuresti încearcã sã distrugã tot ce am realizat noi aici pe plan local. Ne pare rãu cã domnul Serban Strãtilã s-a dezis de toti colegii lui din campanie si de-a lungul anilor. Acum douã mii si ceva de ani, a mai existat un personaj care s-a dezis de cîteva ori si vãd cã domnul Strãtilã vrea sã-si asume acest rol. Noi nu vom rãspunde cu aceeasi monedã si ne-am dori ca toate problemele sã se rezolve“, a declarat Andrei Baciu. Asta nu l-a împiedicat sã mai emitã cîteva aprecieri la adresa senatorului Strãtilã. „Norica Nicolai ia decizii pe baza informatiilor care îi sînt furnizate de colegii nostri din Biroul Judetean interimar, adicã domnii Serban Strãtilã, Vlad Marcoci, Eugen Tapu si Alin Abãhnencei. Dacã informatiile lui Serban Strãtilã sînt gresite, si actiunile doamnei Nicolai sînt gresite. Consilierii locali ai PNL sînt oameni gospodari, care au adus un plus PNL, nu au încercat sã se cãpãtuiascã. Noi nu am ajuns consilieri locali pe pile sau pentru cã am avut pãrinti care sã ne ridice pe functii. Iar echipa liberalã a avut si are rezultate“, a mai spus Andrei Baciu.

„Fiecare poartã deplina resposabilitate a faptelor sale“

Senatorul Serban Strãtilã a replicat cã nu rãspunde atacurilor la persoanã, dar nu i-a rãmas dator consilierului Baciu. „Eu as fi preferat ca aceste discutii sã aibã loc în interiorul partidului, pentru cã este o problemã strict a organizatiei judetene a PNL. Eu si colegii mei din Biroul interimar judetean ne-am abtinut de la comentarii de acest gen pînã acum. La atacuri personale nu am rãspuns si nici nu voi rãspunde. Atît în privinta declaratiilor, cît si a actiunilor, fiecare poartã deplina resposabilitate a faptelor sale. Cred cã am demonstrat cã sînt consecvent ideilor si principiilor partidului în care m-am înscris. Dublul limbaj mi-a fost strãin, ceea ce nu se aplicã altor persoane publice din viata politicã a municipiului Piatra Neamt“, a declarat Serban Strãtilã. Protestatarii Elena Boengiu si Mihaela Stoica au atacat discutia pe tema dizolvãrii, prima spunînd cît de constiincios si eficient este actualul legislativ pietrean, majoritar liberal, cea de-a doua reclamînd faptul cã dizolvarea a venit fãrã anunt prealabil, desi Serban Strãtilã spune cã toti stiau. „Dacã ar fi fost cu adevãrat interesati de viata partidului, ar fi aflat“, a spus senatorul. Mihaela Stoica sustine cã dacã nu va fi anulatã decizia de dizolvare, toti vor candida din nou pentru aceleasi functii, „pentru cã interimatele nu pot fi prelungite la nesfîrsit“. Pînã la urmã, „dizolvatii“ s-au decis sã caute calea de împãcãciune cu actuala conducere. Andrei Baciu a explicat si serenitatea care s-a asternut în rîndul consilierilor PNL din momentul în care Gheorghe Stefan si-a anuntat public sustinerea pentru Theodor Stolojan: „nu a fost lasitate, ci doar am stat în asteptare“, pentru cã „rãzboiul Tãriceanu - Stolojan este prea departe de Piatra Neamt“. Tot el a fost cel care a declarat cã liberalii din Consiliul Local nu vor sã schimbe „vehiculul politic cu care am cîstigat în 2004, ci vrem sã rãmînem cu acelasi si sã ne ducem la îndeplinirile promisiunile fãcute cetãtenilor“. Elena Boengiu si-a exprimat speranta ca PNL sã nu ajungã „un partid totalitar“. Mihaela Stoica si-a sustinut disponibilitatea de a-i face campanie Noricãi Nicolai pentru Parlamentul European, dacã partidul o cere, iar cu totii îi vor aproape pe cei cinci din conducerea PNL Neamt, cu strategii, tactici si planuri pe termen lung pentru PNL. Pînã sã fumeze pipa pãcii, biroul PNL Piatra Neamt a fost dizolvat, iar sefii de la Bucuresti au acceptat asta. Consilierilor locali liberali li s-a reprosat faptul cã au pierdut sediul organizatiei judetene, chiar dacã Mihaela Stoica a explicat apoi cã, între a respecta legea si a respecta statutul PNL, sefii Primãriei au preferat sã respecte legea. Asta nu schimbã cu nimic situatia: PNL Neamt a fost evacuat pentru ca în loc sã intre PLD Neamt, via o fundatie, pentru o datorie a chiriei despre care nu s-a spus nimic vreme de un an si ceva. Pînã la urmã, singurii care sînt în mãsurã sã spunã dacã alesii au respectat „indicatiile de partid“ sînt sefii lor.

Articol afisat de 1736 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de individ la data 15.02.2007 16:45
CATEII lui Pinalty
Au inceput sa latre iarasi cateii lui Pinalty. Pana acum au stat linistiti poate, poate gasesc un os de ros mai gros la PLD, dar cand au simtit ca stafia Stolojan nu le promite scaune au inceput sa bata in retragere. Rusine!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective