Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Garda a „jumulit“ patronii de 2,5 miliarde de lei

Garda a „jumulit“ patronii de 2,5 miliarde de lei

• luna trecutã, comisarii financiari au „cãlcat“ 465 de agenti economici din tot judetul

Pe parcursul lunii trecute, ianuarie 2007, comisarii Gãrzii Financiare Neamt au efectuat mai multe controale la agentii economici din judet, actiunile avînd drept scop combaterea evaziunii fiscale. Au fost vizate diverse societãti comerciale, producãtori sau comercianti de alcool, comercianti de alte produse accizate, dar si din domeniile morãrit-panificatie sau prestãri servicii. Din prima categorie enumeratã au fost verificati trei agenti economici din Neamt, la finalul actiunilor de control aplicîndu-se trei amenzi contraventionale în valoare totalã de 24 milioane de lei vechi. ÃŽn acelasi timp, au fost confiscate produse de circa 3 milioane de lei. „Au fost verificati, pe parcursul lunii ianuarie 2007, si agenti economici care comercializeazã alte produse accizate, cum ar fi tutun, cafea sau metale pretioase. Au fost controlate 40 asemenea firme, la care au fost aplicate 34 de amenzi contraventionale, în valoare de 212 milioane de lei vechi. ÃŽn cadrul acelorasi verificãri, echipele de comisari financiari au dispus confiscãri de 3,8 milioane de lei“, a declarat Constantin Nistor (foto), comisar sef al Gãrzii Financiare Neamt. Parte din controalele care au avut loc au vizat modul de respectare a prevederilor legale privind exploatarea, valorificarea si comercializarea masei lemnoase. Din cei 33 de agenti economici cu acest obiect de activitate, 28 au fost amendati cu un total de 170 milioane de lei vechi. Nu a fost neglijat nici domeniul gestionãrii si valorificãrii deseurilor reciclabile. 13 societãti comerciale nemtene au fost verificate de comisari, iar la final s-au dat 12 amenzi de 89 de milioane de lei. Alte 64 milioane de lei au reprezentat totalul sanctiunilor pecuniare aplicate la 9 firme de morãrit si panificatie, din totatul de 12 controlate. Tot aici s-au dispus confiscãri de peste 400 milioane de lei.
ÃŽn primele sãptãmîni de la începerea anului 2007 Garda Financiarã Neamt a efectuat peste 100 de controale si verificãri în piete, tîrguri si oboare, iar cele 86 de sanctiuni contraventionale au totalizat jumãtate de miliard de lei. „Prin controalele curente pe principalele artere de circulatie, în cele 45 de actiuni s-au verificat peste 1.000 de mijloace de transport marfã si persoane, mai exact 1.080, aplicîndu-se 36 de amenzi în sumã de 266 milioane de lei. A fost urmãritã si dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, iar din cei 19 controlati, la 13 s-au gãsit abateri. Au fost date amenzi, s-au dispus confiscãri, iar în nouã cazuri s-a decis suspendarea activitãtii“, a adãugat comisarul sef, Nistor. Nici la capitolul respectarea reglementãrilor legale referitoare la întãrirea disciplinei financiare nu toatã lumea era în regulã, iar din cei 45 de agenti economici verificati, la 40 s-au aplicat sanctiuni contraventionale de 281 milioane de lei. ÃŽn total, pe parcursul lunii ianuarie 2007, 12 comisari financiari au „cãlcat“ 465 de agenti economici nemteni, iar la 375 din acestia au fost descoperite abateri. Prin cele 456 de acte de control întocmite au fost constatate peste 6 miliarde de lei, în crestere cu 1,5 miliarde de lei fatã de ianuarie 2006. Din total, 3,2 miliarde de lei au reprezentat taxe si impozite, 2,5 miliarde - amenzi, iar confiscãrile s-au cifrat la 430 de milioane de lei. Au fost încasati, de la cei aflati în culpã, 2,4 miliarde de lei, din care 2,3 miliarde au reprezentat amenzi. ÃŽn aceeasi perioadã, au fost trei sesizãri penale, la fel ca în prima lunã a anului trecut.

Articol afisat de 1609 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective