Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2017
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Februarie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La Chefi la cutite, un pietrean a f�cut furori

• Ionut Popa a impresionat �n emisiunea „Chefi la cutite“ prin calitatea preparatului si prin povestea sa de viat� • a luat trei cutite si e v�zut deja ca un pretendent serios la finala concursului • pietreanul a surprins cu un preparat cu m�m�lig�... neagr� •

„Ne-ai stins lumina. Felicit�ri“, a exclamat chef Florin Dumitrescu, dup� ce a gustat din preparatul preg�tit de pietreanul Ionut Popa, la concursul „Chefi la cutite“. „Esti o adev�rat� gur� de oxigen“, a completat si chef Sorin Bontea, �n vreme ce colegul C�t�lin Sc�rl�tescu era ocupat s� termine tot din farfurie, �nc�ntarea sa fiind la fel de evident�. Buc�tar sef la un restaurant din Scotia, pietreanul de 33 de ani a preg�tit o retet� de Saint-Jacques marinat �n sofran, pe o baz� de m�m�lig� neagr� si crem� de cartofi violeti cu varz� rosie. Rezultatul a fost obtinerea a trei cutite, maximum posibil si accederea �n faza urm�toare a competitiei. �n acelasi timp, dincolo de cuvintele de laud�, s-a remarcat si dorinta evident� a celor trei chefi de a-l avea �n echip�, Ionut Popa fiind deja creditat cu sanse mari de a accede �n final�. Pe retelele de socializare, sustin�torii pietreanului vorbesc chiar de c�stigarea concursului, comentarii apreciative put�nd fi g�site at�t pe pagina de facebook „Chefi la cutite“, c�t si pe pagina proprie a pietreanului „Chef Giovanni-Ioan Popa“, acolo unde nemtenii pot s�-i sustin� prestatia. Dincolo de calitatea preparatului cu care a trecut de prima rund� a concursului, Ionut Popa a surprins si printr-o poveste de viat� emotionant�. Dup� cum a recunoscut, a avut o adolescent� si o tinerete zbuciumate, lu�nd decizia, �n urm� cu 16 ani, de a pleca �n str�in�tate, pentru a nu ajunge la fel ca multi dintre prietenii s�i care au avut probleme cu legea, au ajuns �n �nchisori sau au avut probleme cu drogurile. Prima destinatie a fost Italia, unde �nceputul nu a fost deloc usor. A dormit �n rulot�, n-avea bani s� se �ntoarc� acas� la familie, �ns� dup� un timp norocul i-a sur�s. Prin intermediul unei rom�nce care era si ea �n Italia a reusit s� se angajeze la un hotel. Ca om bun la toate: f�cea curat �n curtea hotelului, cur�ta piscina, lucra la receptie si sp�la vase. Pentru a-si rotunji veniturile lucra pe santier si a �ncercat chiar s� pun� pe picioare o afacere cu termopane aduse din Rom�nia.

Din rulot� �n buc�t�rie

Lucrurile au �nceput s� mearg� mai bine, a obtinut cet�tenia italian� si a �nceput s� intre �n buc�t�rie si pentru mai mult dec�t s� spele vasele. A fost momentul �n care si-a dat seama c� ar putea s�-si �ndeplineasc� un vis: s� devin� un buc�tar recunoscut, s�-si urmeze pasiunea pe care p�n� atunci o tinuse la nivelul unui simplu hobby. �ntors acas� pentru a petrece s�rb�torile de iarn� al�turi de familie, a cochetat cu meseria de buc�tar, particip�nd la prepararea mesei pentru o petrecere de Revelion la un restaurant din Piatra Neamt. �ncurajat de „succesul“ obtinut, odat� �ntors �n Italia s-a decis s�-si urmeze pasiunea. �ntr-un mod „organizat“: s� se specializeze �n meseria de buc�tar. S-a �nscris la cursurile organizate de „Academia International School of Italian Cuisine“ din Lucca. Visul �ncepea s� prind� contur. A avut ocazia s� �nt�lneasc� chefi cunoscuti, de la care a furat meserie si care i-au marcat evolutia profesional�. A renuntat la slujba pe care o avea la hotelul la care se angajase c�nd a ajuns �n Peninsul� pentru a-si urma vocatia si a �ncerca s� intre pe usa din fat� a buc�t�riilor unor hoteluri de patru stele. Italia, acolo unde a si experimentat prima dat� „m�m�liga neagr�“ ce i-a surprins pe chefi, s-a dovedit prea mic� pentru ambitia pietreanului de 33 de ani si a profesat o perioad� �n restaurante din Austria. Dar a ap�rut o nou� provocare si Ionut Popa n-a sov�it nici o clip� s� si-o asume. O cunostint� dorea s� deschid� un restaurant cu specific italian tocmai �n Scotia. Pietreanul s-a urcat �n avion si �n scurt timp g�tea preparate italienesti pentru scotieni �ntr-un restaurant din Troon. Acolo lucreaz� si �n prezent, �ns� a descoperit c� �n ultima vreme dorul de cas� a �nceput s� devin� mult prea puternic. Si-a propus ca �ntr-un viitor scurt s� se �ntoarc� �n Rom�nia, tara din care a fugit de anturaj si de lipsa perspectivelor pentru a-si urma visul. �ns� nu-si doreste s� revin� oricum. Vrea s� lucreze ca buc�tar, iar proiectul de viitor cuprinde si punerea pe picioare a unui restaurant propriu. �n Piatra Neamt. Participarea la concursul „Chefi la cutite“ e primul pas. Poate obtine experient�, dar si recunoastere. Si s-a declarat decis s�-si �mplineasc� visul ambitios. De ambitie n-a dus niciodat� lips� Ionut Popa. Nici de greut�ti �n �mplinirea planurilor. �ns� prima l-a ajutat s� treac� peste toate piedicile si debutul la „Chefi la cutite“ promite s� fie doar primul pas spre realizarea planurilor. C�t �i priveste pe pietreni, Ionut Popa le-a mai preg�tit niste surprize �n viitorul apropiat. Pl�cute, dar mai ales gustoase.

Articol afisat de 1943 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective