Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2017
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Februarie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La Chefi la cutite, un pietrean a fãcut furori

• Ionut Popa a impresionat în emisiunea „Chefi la cutite“ prin calitatea preparatului si prin povestea sa de viatã • a luat trei cutite si e vãzut deja ca un pretendent serios la finala concursului • pietreanul a surprins cu un preparat cu mãmãligã... neagrã •

„Ne-ai stins lumina. Felicitãri“, a exclamat chef Florin Dumitrescu, dupã ce a gustat din preparatul pregãtit de pietreanul Ionut Popa, la concursul „Chefi la cutite“. „Esti o adevãratã gurã de oxigen“, a completat si chef Sorin Bontea, în vreme ce colegul Cãtãlin Scãrlãtescu era ocupat sã termine tot din farfurie, încîntarea sa fiind la fel de evidentã. Bucãtar sef la un restaurant din Scotia, pietreanul de 33 de ani a pregãtit o retetã de Saint-Jacques marinat în sofran, pe o bazã de mãmãligã neagrã si cremã de cartofi violeti cu varzã rosie. Rezultatul a fost obtinerea a trei cutite, maximum posibil si accederea în faza urmãtoare a competitiei. ÃŽn acelasi timp, dincolo de cuvintele de laudã, s-a remarcat si dorinta evidentã a celor trei chefi de a-l avea în echipã, Ionut Popa fiind deja creditat cu sanse mari de a accede în finalã. Pe retelele de socializare, sustinãtorii pietreanului vorbesc chiar de cîstigarea concursului, comentarii apreciative putînd fi gãsite atît pe pagina de facebook „Chefi la cutite“, cît si pe pagina proprie a pietreanului „Chef Giovanni-Ioan Popa“, acolo unde nemtenii pot sã-i sustinã prestatia. Dincolo de calitatea preparatului cu care a trecut de prima rundã a concursului, Ionut Popa a surprins si printr-o poveste de viatã emotionantã. Dupã cum a recunoscut, a avut o adolescentã si o tinerete zbuciumate, luînd decizia, în urmã cu 16 ani, de a pleca în strãinãtate, pentru a nu ajunge la fel ca multi dintre prietenii sãi care au avut probleme cu legea, au ajuns în închisori sau au avut probleme cu drogurile. Prima destinatie a fost Italia, unde începutul nu a fost deloc usor. A dormit în rulotã, n-avea bani sã se întoarcã acasã la familie, însã dupã un timp norocul i-a surîs. Prin intermediul unei românce care era si ea în Italia a reusit sã se angajeze la un hotel. Ca om bun la toate: fãcea curat în curtea hotelului, curãta piscina, lucra la receptie si spãla vase. Pentru a-si rotunji veniturile lucra pe santier si a încercat chiar sã punã pe picioare o afacere cu termopane aduse din România.

Din rulotã în bucãtãrie

Lucrurile au început sã meargã mai bine, a obtinut cetãtenia italianã si a început sã intre în bucãtãrie si pentru mai mult decît sã spele vasele. A fost momentul în care si-a dat seama cã ar putea sã-si îndeplineascã un vis: sã devinã un bucãtar recunoscut, sã-si urmeze pasiunea pe care pînã atunci o tinuse la nivelul unui simplu hobby. ÃŽntors acasã pentru a petrece sãrbãtorile de iarnã alãturi de familie, a cochetat cu meseria de bucãtar, participînd la prepararea mesei pentru o petrecere de Revelion la un restaurant din Piatra Neamt. ÃŽncurajat de „succesul“ obtinut, odatã întors în Italia s-a decis sã-si urmeze pasiunea. ÃŽntr-un mod „organizat“: sã se specializeze în meseria de bucãtar. S-a înscris la cursurile organizate de „Academia International School of Italian Cuisine“ din Lucca. Visul începea sã prindã contur. A avut ocazia sã întîlneascã chefi cunoscuti, de la care a furat meserie si care i-au marcat evolutia profesionalã. A renuntat la slujba pe care o avea la hotelul la care se angajase cînd a ajuns în Peninsulã pentru a-si urma vocatia si a încerca sã intre pe usa din fatã a bucãtãriilor unor hoteluri de patru stele. Italia, acolo unde a si experimentat prima datã „mãmãliga neagrã“ ce i-a surprins pe chefi, s-a dovedit prea micã pentru ambitia pietreanului de 33 de ani si a profesat o perioadã în restaurante din Austria. Dar a apãrut o nouã provocare si Ionut Popa n-a sovãit nici o clipã sã si-o asume. O cunostintã dorea sã deschidã un restaurant cu specific italian tocmai în Scotia. Pietreanul s-a urcat în avion si în scurt timp gãtea preparate italienesti pentru scotieni într-un restaurant din Troon. Acolo lucreazã si în prezent, însã a descoperit cã în ultima vreme dorul de casã a început sã devinã mult prea puternic. Si-a propus ca într-un viitor scurt sã se întoarcã în România, tara din care a fugit de anturaj si de lipsa perspectivelor pentru a-si urma visul. ÃŽnsã nu-si doreste sã revinã oricum. Vrea sã lucreze ca bucãtar, iar proiectul de viitor cuprinde si punerea pe picioare a unui restaurant propriu. ÃŽn Piatra Neamt. Participarea la concursul „Chefi la cutite“ e primul pas. Poate obtine experientã, dar si recunoastere. Si s-a declarat decis sã-si împlineascã visul ambitios. De ambitie n-a dus niciodatã lipsã Ionut Popa. Nici de greutãti în împlinirea planurilor. ÃŽnsã prima l-a ajutat sã treacã peste toate piedicile si debutul la „Chefi la cutite“ promite sã fie doar primul pas spre realizarea planurilor. Cît îi priveste pe pietreni, Ionut Popa le-a mai pregãtit niste surprize în viitorul apropiat. Plãcute, dar mai ales gustoase.

Articol afisat de 1848 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective