Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2017
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 16 Februarie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dragnea „hãis” si Klaus „cea”

Klaus Iohannis si Liviu Dragnea dovedesc în fiecare zi cã sînt dispusi, în rãzboiul pe care îl poartã, sã dea România de gard. Ca în vorba înteleaptã din bãtrîni cu cãruta trasã de doi bidivii din care unul trage „hãis“ si altul „cea“. Cãruta ajunge cu oistea-n gard si toatã lumea are de pierdut. Asa si în România zilelor noastre, România cu douã proteste: unul la Cotroceni si unul în Piata Victoriei. Am aflat cu totii ieri cã mai asteptãm pînã sã avem buget. Presedintele Iohannis ne-a comunicat, fãcînd mare economie la explicatii, cã e nemultumit de bugetul propus de Guvernul Grindeanu. Cã e „problematic si riscant“. Asa cum a fost si este traiul de zi cu zi al oricãrui român din '89 încoace. Si cã se mai gîndeste. La ce?, am fi noi tentati sã întrebãm. Si cît? Dincolo de aceste întrebãri retorice, jocul presedintelui e extrem de strãveziu: el e în rãzboi si e dispus sã pîrjoleascã totul în calea dusmanului. Politic. Iar inamicul, ne-a spus Klaus, e PSD-ul. Dacã mai continuã asa mi-e tare teamã cã în curînd va fi în rãzboi cu românii. Si nu înteleg de cînd i-am devenit noi inamici. De partea cealaltã, PSD-ul, care se traduce sau se reduce încã la Liviu Dragnea, o „arde“ declarativ. Dar nu reuseste sã iasã din acest conflict care amenintã din ce în ce mai serios sã facã scrum viitorul românilor. Cã e suspendare de presedinte, cã e remaniere guvernamentalã, cã e alt guvern, orice ar fi mai bun decît prelungirea actualei situatii. Din care nu vãd cum ar avea cineva ceva de cîstigat. Evident în afarã de politicieni si sfãtuitorii lor. Nici de la Parlament nu vine vreun semnal încurajator. Mai nou, cumplit mestesug de prostie si lipsã de ocupatie, se ceartã pe cadavrul ordonantei date la ceas de searã fãcînd 13-14 pe un subiect ce ar fi trebuit sã fie demult închis. Si depãsit. Basca ne paste si un referendum cu o întrebare, pe surse deocamdatã, ce riscã sã cîstige premiu pentru stupizenie: Dacã vrem noi românii sã continue lupta împotriva coruptiei? Oare ce sã rãspundem? Asteptãm cu maximã emotie ca onor presedintele sã organizeze si un referendum în care sã ne întrebe dacã Pãmîntul se învîrte în jurul soarelui, iar noi, ca niste elevi eminenti de ne aflãm, sã rãspundem cã da. Iar presedintele „Klaus“ Chicos Rostogan sã ne mîngîie „mumos“ pe crestet. Toate acestea spun unii pentru cã sînt la mijloc interese oculte de nivel planetar. Poate asa o fi, dar existã si o altã explicatie mult mai „lumeascã“. Liviu si Dragnea se bat deja pentru alegerile prezidentiale viitoare. N-au mai avut rãbdare pînã la startul campaniei electorale si au început deja rãzboiul. Iar pumnii zboarã în toate directiile. Cei mai multi lovesc însã în spinarea amãrîtilor de români care au toate sansele sã iasã cumplit de învinetiti din bãtãlia care nu e (încã) si a lor.
Revenind la vorba din bãtrîni cu cãruta, poate c-am accepta si gardul ca destinatie finalã, oricum ne-am dovedit masochisti mereu votîndu-i pe aceeasi sã conducã, dacã bidivii ar fi niste armãsari pursînge. Însã prin ceea ce fac dovedesc cã nu sînt decît niste biete mîrtoage.

Articol afisat de 1444 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective