Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2011
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 August 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sfîrsit de sãptãmînã agitat în Neamt

• mai multe persoane au fost rãnite de niste cai speriati de artificii • un autostopist a fost aruncat din mers din masinã • politistii fac cercetãri pentru a-l identifica pe autor •

Sfîrsitul sãptãmînii trecute a fost unul agitat în Neamt, presãrat de incidente neobisnuite, dar si de multe accidente rutiere. Medicii de la Ambulantã, dar si de la camerele de urgentã ale spitalelelor au avut si ei parte de gãrzi lungi, acordînd consultatii pentru sute de persoane. Seria accidentelor a debutat vineri seara, în Grumãzesti, unde 6 oameni putin au lipsit sã moarã striviti sub copitele cailor. ÃŽn seara respectivã, a avut loc un spectacol în aer liber care s-a finalizat cu un foc de artificii. Organizatorii nu au luat în calcul si faptul cã în preajmã se aflau mai multi cai, iar acestia s-au sperit de moarte în momentul în care au început bubuiturile ce precedau focurile de artificii. Unul dintre animale, speriat de zgomot si lumini a încercat sã scape si a luat-o la goanã direct prin multimea adunatã la spectacol. Cu aceastã ocazie 6 persoane, printre care si 3 copii au fost rãniti. ÃŽn panica generalã toatã lumea a sunat la 112 si în scurt timp acolo au ajuns mai multe echipaje ale Ambulantei Neamt. „Din fericire, nu au fost rãniti grav. Toti cei 6 pacienti, inclusiv copii, aveau traumatisme minore si numeroase escoriatii la nivelul fetei si membrelor si cu totii au fost transportati la Spitalul Tîrgu Neamt, fiind stabili din punct de vedere medical“, a declarat medicul Letitia Damoc, sefa Ambulantei Neamt.
Politistii au reusit sã punã cap la cap toate datele si au creat întreg tabloul evenimentului. Din cercetãri a reiesit cã Dumitru C., de 76 de ani, din Grumãzesti, se afla lîngã cãruta sa, pe acostamentul DJ 155 J, în dreptul unei locuinte din centrul satului. Cum bãrbatul nu a legat calul, în momentul în care a început focul de artificii animalul s-a speriat si a intrat în multime, rãnind 6 persoane. La spital au fost transportati S.S., de 15 ani, din Vînãtori-Neamt, diagnosticat cu escoriatii fatã, P.D., de 16 ani, din Tîrgu Neamt (contuzie gambã stîngã si escoriatii ambii genunchi), Carmen B., de 23 de ani, din Iasi (plãgi escoriate brat stîng si membru inferior stîng), Rãzvan M., de 28 de ani, din Iasi (escoriatii hemitorace stîng), Constantin B., de 65 de ani, din Grumãzesti (contuzie toracico-abdominalã) si o fetitã, de 4 ani, din Grumãzesti, diagnosticatã cu plagã contuzã superficialã occipitalã stînga.

Aruncat din masinã

ÃŽn aceeasi noapte, echipajele Salvãrii au mai fost solicitate la un alt incident neobisnuit. Un bãrbat a fost vãzut de conducãtorii auto zãcînd pe marginea drumului si crezînd cã a fost lovit de o masinã, au sunat la Urgentã. ÃŽn momentul în care a fost preluat de cãtre echipajul medical, pacientul, un tînãr de 20 de ani, a povestit cã a fost aruncat dintr-o masinã aflatã în mers, în care se afla ca autostopist. Bãrbatul a mai spus cã el a vrut sã ajungã acasã la Piatra Neamt si a fãcut semn unei masini care a oprit si l-a luat. A urcat pe bacheta din spate si în vehicul se aflau 4 tineri. La un moment dat, acestia l-au aruncat pur si simplu din mers, iar bãrbatul a zãcut pe marginea santului pînã cînd a fost vãzut de alti participanti la trafic. „Pacientul ne-a spus cã a fost aruncat dintr-o masinã, în timpul mersului. El se plîngea de dureri puternice de spate si am constatat cã avea leziuni ale coloanei lombare si sacrale. A fost transportat la spital, starea lui fiind stabilã, dar urmau sã i se facã mai multe investigatii“, a mai precizat medicul Letitia Damoc, managerul Ambulantei Neamt. Cazul a fost sesizat la politie, prin 112, în noaptea de 19 spre 20 august, în jurul orei 1, cînd politistii au fost anuntati cã pe DN 15 C, s-a produs un accident rutier. La fata locului, oamenii legii l-au gãsit pe Nicolae P, de 20 de ani, care a reclamat cã în seara de 19 august 2011, în jurul orei 20.30, a fost luat la ocazie din Dobreni, de cãtre conducãtorul unui autoturism, iar în zona intersectiei cu DN 15 C-Almas, a fost împins din masinã de unul dintre pasagerii din spate. Tînãrul a cãzut în santul din partea dreaptã a sensului de mers Dobreni-Piatra Neamt, iar conducãtorul auto si-a continuat deplasarea ca si cum nimic nu s-ar fi întîmplat. Victima a fost transportatã la Spitalul Neamt unde i s-a stabilit diagnosticul „policontuzii, contuzie dorsalo-lombarã, tasare T12“. Politistii au întocmit un dosar penal si fac cercetãri pentru a stabili cu exactitate împrejurãrile în care a avut loc evenimentul, dar si pentru a-l identifica pe autor.

Articol afisat de 2210 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective