Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2011
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 August 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cu masina în copac la Bicaz

• evenimentul rutier s-a petrecut la intrarea în orasul Bicaz, dinspre Piatra Neamt, si s-a soldat cu rãnirea gravã a douã persoane • un tînãr, rupt de beat, a apãsat prea tare pedala de acceleratie si a proptit autoturismul într-un copac • impactul a fost atît de violent, încît autoturismul a „urcat“ pe arbore • autorul avea o alcoolemie de 1,28 mg./l în aerul expirat, iar acul vitezometrului s-a oprit la 120 km./h • în Crãcãoani, bustenii cãzuti dintr-o remorcã au lovit 4 autovehicule • ieri dupã amiazã, 3 persoane au fost rãnite într-un accident petrecut în „intersectia groazei“, din Cãciulesti •

Consumul de bãuturi alcoolice coroborat cu viteza excesivã este combinatia care aduce cel mai des moartea pe sosele, accidentele petrecute din cele douã cauze soldîndu-se de cele mai multe ori cu urmãri deosebit de grave. Un tînãr, de 30 de ani, din Bicaz, nu va uita toatã viata lui cã nu este bine sã te urci bãut la volan si nici sã conduci cu vitezã. Inconstienta lui a dus la producerea unui grav accident de circulatie, în urma cãruia doi tineri au ajuns în stare deosebit de gravã la spital. Accidentul a avut loc sîmbãtã dimineatã, în jurul orei 4,45, pe DN 15, la intrarea în Bicaz, dinspre Piatra Neamt. Petru A., de 30 de ani, conducea un autoturism Opel înmatriculat NT 13 ADR, pe directia de deplasare Tarcãu-centrul orasului Bicaz. Ajuns la intersectia cu strada Bistritei, într-o curbã la stînga, soferul nu a redus viteza, drept pentru care a pierdut controlul asupra volanului. Autoturismul a intrat în derapaj, a pãtruns pe contrasens, iar dupã ce a rupt un parapet din beton situat pe marginea soselei, s-a izbit de un copac. Impactul a fost atît de violent, încît autoturismul a fost gãsit de salvatori orientat cu fata cãtre sol, iar spatele „urcat“ în copac. Pentru scoaterea pasagerilor dintre fiarele contorsionate a masinii a fost nevoie de interventia echipajului de descarcerare. Ulterior, cei 3 ocupanti ai masinii au fost transportati la Spitalul Neamt. Investigatiile medicale au indicat cã Ana D., de 24 de ani, din Tasca, a suferit fracturi costale partea dreaptã si o fracturã omoplat dreapta, iar Radu A., de 22 de ani, din Bicaz, a fost diagnosticat cu „fracturi costale si o fracturã brat drept“. Conducãtorul auto a scãpat cel mai usor, suferind cîteva traumatisme minore. Din cercetãrile politistilor rutieri ajunsi la fata locului a reiesit clar si care au fost cauzele accidentului, respectiv alcoolul si viteza. Radu A. avea o alcoolemie de 1,28 mg./l în aerul expirat, ceea ce în sînge ar însemna o îmbibatie de alcoool de aproximativ 2,50. De asemenea, politistii au mai constatat cã acul vitezometrului s-a blocat, în momentul impactului, la 120km/h.

Patru autoturisme lovite de bustenii cãzuti dintr-un camion

Un alt accident rutier, ale cãrui urmãri puteau fi deosebit de grave, s-a înregistrat vineri dupã amiazã pe DN 15 C, în afara localitãtii Crãcãoani. Gheorghe B., de 56 de ani, din Dãrmãnesti, judetul Suceava, conducea un autotractor cu remorcã, încãrcatã cu busteni. Ajuns într-o curbã la dreapta, din cauza exploziei pneurilor dreapta fatã si spate de la remorcã, soferul a pierdut controlul asupra directiei, iar remorca s-a rãsturnat pe carosabil. Bustenii cãzuti pe sosea au surprins si avariat patru autoturisme care se deplasau din sens opus, în coloanã. Prima masinã, un Logan, era condusã de cãtre Dorin S., de 60 de ani, din Botosani, cea de-a doua, un Audi, de cãtre Constantin A.,de 43 de ani, din Tîrgu Neamt, a treia masinã de cãtre Constantin P., de 37 de ani, din Zãnesti, iar al patrulea autoturism era condus de cãtre Evelina M., de 38 de ani, din Bacãu. Accidentul s-a soldat cu rãnirea soferului de la volanul primului autoturism, respectiv Dorin S. (plãgi escoriate cot stîng, plagã contuzã superficialã mîna stîngã), rãnirea soferului celei de-a doua masini, care a suferit o contuzie toracicã si rãnirea unui pasager din al doilea autoturism, si anume Viorel R., de 43 de ani, din Vînãtori-Neamt, care a suferit un traumatism craniano-cerebral acut minor si o contuzie gambã stîngã.
Aproximativ la aceeasi orã si tot pe DN 15 C, în afara localitãtii Bãltãtesti, s-a produs un alt accident rutier din care a rezultat rãnirea unei persoane. Mihaela S., din Bãltãtesti, conducea un autoturism, iar la un moment dat s-a angajat regulamentar în schimbarea directiei de mers cãtre stînga, intrînd în coliziune cu un autoturism condus de Gheorghe B., de 50 de ani, din Rãucesti, care se angajase fãrã a se asigura corespunzãtor în depãsirea primei masini. ÃŽn urma impactului, Gheorghe B. a suferit o contuzie cranianã. Sîmbãtã dimineatã, în jurul orei 9.05, la intersectia strãzii Cut, din Dumbrava Rosie, cu DN 15, a avut loc un alt accident rutier soldat cu rãnirea unei persoane. Ion D., de 37 de ani, din Dumbrava Rosie, conducea un autoturism pe strada Cut, cînd a pãtruns pe DN 15, pentru a vira stînga cãtre Piatra Neamt. Cum soferul nu a acordat prioritate de trecere unui moped, condus de Ciprian T., de 19 ani, din Roznov, a intrat în coliziune cu acesta. ÃŽn urma impactului, mopedistul a suferit un traumatism craniano-facial minor, o plagã ochi drept si o contuzie sold stîng. „Intersectia groazei“ din Cãciulesti a fost din nou scena unui accident rutier, petrecut ieri, în jurul orei 11,20. Soferul unui autoturism înmatriculat în Cluj, care venea dinspre Dobreni, a intrat pe DN 15 fãrã a acorda prioritate de trecere unui autoturism Logan, condus regulamentar de un nemtean, pe directia Girov-Piatra Neamt. ÃŽn urma impactului, autoturismul Logan a fost proiectat în afara pãrtii carosabile. Evenimentul s-a soldat cu rãnirea a 3 persoane, toate pasagere în autoturismul înmatriculat în Cluj.

Articol afisat de 2458 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective