Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2013
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Mai 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Sã-l jugãnim si sã  îl tragem în teapã“

„Sã-l jugãnim si sã îl tragem în teapã“

• o bãtrînã, în vîrstã de 82 de ani, a fost atacatã în propria casã de o persoanã necunoscutã • victima a fost violatã dupã care ucisã • femeia a fost gãsit ieri dimineatã în beciul locuintei • printre suspecti se aflã si un strãnepot care locuieste în locuinta vecinã • „ÃŽnainte de Paste ne-a spus cã nu mai poate cã o furã nepotii si cã într-o zi acestia o vor omorî si o vor arunca în beci. Si asta i s-a întîmplat“, a declarat unul dintre ginerii Elenei I. • sãtenii cred cã cea mai nimeritã pedeapsã pentru criminal este... tragerea în teapã •

Sãtenii din satul Dumbrava Deal, comuna Sãvinesti, se aflã în stare de soc dupã ce, ieri dimineatã, o bãtrînã în vîrstã de 82 de ani a fost gãsitã decedatã în beciul locuintei. Din primele verificãri s-a conturat ideea cã victima a fost întîi violatã, dupã care ucisã. Elena I. a fost descoperitã de unul dintre gineri în beciul care se afla chiar sub bucãtãria de varã, acolo unde locuia de altfel. Trupul femeii era cu fata în jos, dezbrãcat de la jumãtate si ascuns sub niste cartoane. La fata locului s-a deplasat rapid o echipã formatã din politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale si un procuror. „Marti am vorbit cu ea si am rugat-o sã meargã cu noi la o sorã de-a noastrã, însã a zis cã rãmîne acasã. Miercuri am sunat-o atît eu, cît si surorile mele, însã la telefon nu a rãspuns nimeni. La un moment dat, probabil cã bateria s-a descãrcat, iar telefonul nu a mai sunat. Am crezut cã este cu treabã prin curte sau la o vecinã cu care se întelegea foarte bine. Azi dimineatã (n.n.ieri) am venit ca sã vedem ce face si sã ne luãm la revedere pentru cã urma sã plecãm în Italia. Cînd am vãzut cã usa este încuiatã si cã nu rãspunde nimeni am realizat cã ceva este în neregulã. Sotul meu, împreunã cu un nepot, a intrat în casã pe un geam si a cãutat în camere, însã nu a gãsit-o. Atunci i-am zis sã caute si în beci, intrarea fãcîndu-se dintr-o camerã. Sotul mi-a zis cã beciul are capacul pus si cã nu crede cã este acolo, însã a coborît sã verifice. A gãsit-o moartã, acoperitã cu niste cartoane. Au omorît-o, nenorocitii!“, a spus cu lacrimi în ochi Maricica Aursulesei, fiica bãtrînei. „Au batjocorit-o si au omorît-o. Niste indivizi fãrã fricã de Dumnezeu care sper sã fie prinsi si sã fie pedepsiti aspru. Nu m-am gîndit cã sînt oameni în stare de asa ceva. Am trecut miecuri prin fata casei ei si nu am vãzut nici o miscare si m-am gîndit cã este plecatã la rude. Astãzi m-a chemat ginerele ei care mi-a zis cã usa e încuiatã si nu mai rãspunde la telefon. Cînd am ajuns în beci si am vãzut ce i-a fãcut... Era dezbrãcatã sãrca de la brîu în jos, chilotii erau aruncati într-un colt“, a spus Varvara Stainbeck, cea mai bunã prietenã a victimei.

Un strãnepot printre suspecti

Anchetatorilor li s-a pãrut dubios faptul cã usa femeii era încuiatã pe dinafarã. Faptul cã Elena I. a fost ucisã si aruncatã în beci denotã faptul cã autorul a sperat ca fapta sa sã fie descoperitã cît mai tîrziu. Despre un accident nici nu încape îndoialã, atît timp cît capacul la beci era pus. Anchetatorii au întocmit un cerc de suspecti, printre care se aflã si un strãnepot de-al victimei. Elena I. are casa lipitã de cea a nepotului sãu, Cãtãlin I. Fetele femeii afirmã cã de-a lungul timpului bãtrîna a avut numai de suferit din cauza strãnepotilor care au furat-o sistematic. „Nu o datã i-au intrat în casã si i-au furat banii. Au cãutat pînã i-au gãsit, fie cã erau ascunsi în rolã sau sub saltea. I-au furat grãuntele din pod, lemnele de foc. Tot timpul a avut probleme cu ei si a fãcut nenumãrate sesizãri la Politie pentru furt. Ajunsese sã se baricadeze în casã si sã doarmã cu toporul la usã. Acum, înainte de Paste i-au furat niste oale si tare s-a mai plîns sãraca. Cu toate astea nu a vrut sã plece din casa ei sub nici o formã. Nu stiu de ce s-au putut comporta cu ea asa, pentru cã de fiecare datã i-a ajutat. Le-a dat mîncare, bani... ÃŽi ajuta cu ce putea, însã nu a fost de ajuns“, a spus una dintre fiicele bãtrînei.
Bãtrîna chiar a avut o premonitie, spunîndu-i în urmã cu cîteva zile unuia dintre gineri cã simte cã va fi omorîtã de hoti si aruncatã în beci. „Cînd vorbeam cu ea o consolam si încercam sã o întãrim. I-am spus, înainte de Paste, sã aibã grijã de ea. A spus cãtre nevastã-mea cã se teme cã o s-o omoare ãstia si o s-o arunce în beci. Acum, cînd nu o gãseau, mi-am amintit de ce a zis si chiar i-am sugerat cumnatului sã o caute acolo si acolo era, ascunsã de criminali“. Cãtãlin I., nepotul bãtrînei si tatãl unui dintre suspecti a declarat cã el nu are nimic de-a face cu ceea ce i s-a întîmplat mãtusii sale si cã avea cu aceasta o relatie amiabilã.

„Sã-l jugãnim si sã-l tragem în teapã“

Sãtenii, adunati în fata curtii Elenei I. comentau de zor cele întîmplate, iar în opinia lor autorii erau bine stiuti. „Am ajuns din cauza unora sã derbedei sã dormim cu parul la usã. ÃŽntr-o searã l-am prins pe unul ascuns sub pat. Venise la furat. Dacã adormeam cred cã-mi fãcea felul. Sã-l prindã pe criminal, sã-l jugãneascã si sã-l tragã într-o teapã pe care sã o punã în fata casei, ca sã vadã si altii ce pot sã pãteascã dacã fac fapte din astea. Moarte pentru moarte, cã altfel nu se potolesc tîlharii“, comenta unul dintre sãteni, aprobat de multime. Anchetatorii au confirmat faptul cã la mijloc este vorba de o moarte suspectã si cã datele indicã faptul cã bãtrîna a fost victima unei infractiuni de violentã. Comisarul sef Nicolae Besu, seful Serviciului de Investigatii Criminale, a declarat cã dosarul este înregistrat cu autor necunoscut si se asteaptã rezultatul necropsiei.

Articol afisat de 2163 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective