Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Noiembrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

REFUZUL CARE UCIDE COPII

• tot mai multi nemteni refuzã nejustificat sã-si vaccineze copiii • din nefericire, anul acesta au apãrut refuzuri inclusiv la sugari • medicii cred cã inconstienta pãrintilor poate duce chiar la decesul copiiilor •

Mai multe articole rãu-voitoare si lipsite de orice fundament stiintific ce au fãcut ocolul internetului acum cîtiva ani au avut efecte total neasteptate, ce pot conduce pe termen lung la adevãrate tragedii.
Medicii nemteni se confruntã de cîtiva ani cu o crestere a numãrului de refuzuri din partea pãrintilor de a-si vaccina copiii, iar anul acesta au constatat cu stupoare cã au existat cazuri de refuzuri inclusiv la nou nãscuti, fiind refuzate toate imunizãrile, inclusiv cea care oferã protectie împotriva tuberculozei, boalã care circulã liber la noi. Situatia este de-a dreptul gravã, iar gesturile iresponsabile ale pãrintilor pot duce în timp la îmbolnãvirea micutilor sau chiar la decesul acestora. Specialistii atrag atentia asupra faptului cã nu a murit nici un copil din cauza vaccinurilor, pe cînd din cauza bolilor contagioase au murit destui.

Vaccinãrile, garantate de proba timpului

ÃŽn tara noastrã au fost demarate primele campanii de imunizare în masã încã de acum mai bine de 50 de ani. Prima a debutat în 1957, vaccinarea împotriva poliomielitei fiind singura cale de prevenire a acestei cumplite boli care ucide pe cei mai multi sau îi lasã schilozi. Pînã prin anii ‘50, mii de români au murit din cauza acestei boli sau au rãmas infirmi pe viatã. Vaccinarea obligatorie a tuturor copiilor a dus rapid la reducerea numãrului de cazuri pentru ca în final virusul sã fie eradicat. ÃŽn anul 1961 s-a impus la noi vaccinarea împotriva difteriei, tetanosului si a tusei convulsive (DSP), iar din 1966 a devenit obligatorie vaccinarea împotriva tuberculozei (BCG). Aceasta din urmã nu conferã imunitate absolutã, persoana vaccinatã putînd face boala, dar doar o formã usoarã, ce poate fi tratatã. Cu toate cã zeci de ani oamenii au fost imunizati si n-au pãtit nimic, odatã ajunsi pãrinti semneazã pe proprie rãspundere cã nu mai vor acelasi lucru pentru copiii lor. Inconstienta lor ar putea avea repercusiuni în urmãtorii 10-20 de ani, cînd, din cauza numãrului mare de refuzuri, virusurile bolilor grave vor redeveni active. „Oamenii se informeazã de cele mai multe ori de pe internet si refuzã sã asculte medicii, preferînd sã se ia dupã vecini, prieteni, dupã informatii trunchiate si lipsite de fundament stiintific si atunci refuzã sã-si mai vaccineze copiii. Ei nu constientizeazã riscurile la care îi expun. Vaccinurile din schema obligatorie de imunizare de la noi, (anti-polio, DTP, BCG ori cel împotriva hepatitei) au trecut proba timpului, fiind folosite de zeci de ani, fãrã a exista vreun fel de probleme. Evident cã pot apãrea efecte secundare precum febrã sau durere localã, dar sînt trecãtoare. Pe de altã parte, si o banalã aspirinã are efecte secundare, dar apar în cazuri extrem de rare“, a declarat medicul Roxana Pipirigeanu, specialist în epidemiologie.

ROR-ul contestat pe nedrept

Cel mai hulit vaccin pentru copiii mici este cel împotriva rujeolei, oreionului si rubeolei, (ROR). ÃŽn urmã cu 12-13 ani, un ziar din Anglia scria cã mai multi copiii au fãcut autism dupã vaccinarea cu acest ser. Desi nedovedit stiintific si contestat vehement de lumea medicalã, a avut o prizã fantasticã în toatã lumea inclusiv în România. Multi pãrinti au refuzat atunci imunizarea preferînd sã-si expunã copiii bolilor. Desi aceste afectiuni: rujeolã, rubeolã, oreion, trec de cele mai multe ori fãrã probleme, rujeola poata da destul de des complicatii grave sau chiar deces. ÃŽn 2009, la Roman a fost epidemie de rujeolã, iar un copilas a murit din aceasã cauzã. Anul trecut, un grup de tigani din Bicaz, proaspãt reveniti din Polonia, au adus si virusul, provocînd o epidemie, mai multi copii ajungînd în spital. Desi acum acest vaccin nu mai este atît de contestat ca în anii 2000, fiind evident cã autismul nu are nimic de-a face cu ROR-ul, totusi, multi pãrinti preferã sã nu-si imunizeze copiii. „Vaccinurile, alãturi de apa potabilã au salvat cele mai multe vieti, iar aceste date sînt dovedite de organisme medicale internationale, departe de orice suspiciune. Culmea este cã pe de o parte oamenii hulesc vaccinurile, iar pe de alta asteaptã cu sufletul la gurã vaccinuri împotriva HIV sau a cancerului. E pãcat cã nu stim ce vrem, dar cred cã nu ar trebui mai ales ca pãrinti, sã decizi soarta unui copil fãrã a avea informatii solide“, a adãugat medicul Roxana Pipirigeanu.

Articol afisat de 1546 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Totusi
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective