Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2011
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Septembrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

ADOLESCENTÃ OLIGOFRENÃ, ÎNSÃRCINATÃ DUPÃ UN VIOL

• unul din inculpati este nepotul victimei, pãrintii acesteia fiindu-i bunici • în urma abuzului fata a rãmas gravidã • sarcina a fost întreruptã la 16 sãptãmîni • totul s-a întîmplat în urmã cu trei ani •

Trei tineri din Dumbrava Rosie vor rãspunde în fata judecãtorilor dupã ce au batjocorit o minorã cu grav handicap mintal. Pãrintii victimei au aflat de faptã abia cînd adolescenta de 17 ani a acuzat stãri de rãu, iar cînd au dus-o la doctor au aflat cã era gravidã în a 16-a sãptãmînã. Au fãcut demersuri pentru întreruperea sarcinii, iar ulterior au sesizat organele de urmãrire penalã. De mentionat este faptul cã unul dintre autori este nepotul de pe sorã al victimei, pãrintii acesteia fiind si bunicii lui. Este vorba de Cristian Iulian Udroi, de 20 de ani. La faptã a participat si Marian Aanei, de 20 de ani, din aceeasi localitate, în urmã cu circa o lunã acesta fiind inculpat pentru un furt mãrunt în localitatea de domiciliu. Tînãrul este cunoscut ca fiind „patronul“ mai multor societãti comerciale din Dumbrava, firme care au tepuit bugetul de stat cu sute de miliarde de lei vechi, în special din tranzactii cu produse petroliere. Dupã marile tunuri fostii actionari au iesit din afaceri si l-au lãsat pe Aanei la cîrma firmelor. Cel de-al treilea inculpat este Bogdan Dumitru Ojicã, de 19 ani, bun prieten cu ceilalti doi. Pînã acum nici unul dintre ei nu este cunoscut cu antecedente penale.

Abuzul a avut loc în urmã cu trei ani

Faptele au avut loc în septembrie 2008, pe cînd pãrintii tinerei de 17 ani nu erau la domiciliu, fiind plecati la munca cîmpului. Adolescenta rãmãsese acasã pentru a avea grijã de un nepot de doi ani, moment în care a fost vizitatã de cãtre Udroi. Acesta era însotit de Aanei, un frate al acestuia, si Ojicã. Desi Udroi este rudã de sînge cu minora nu a avut nici o ezitare sã le propunã celorlalti o partidã cu minora. Pentru cã o vreme Udroi locuise în acea casã stia foarte bine ce probleme are partea vãtãmatã si cel mai probabil a mizat pe faptul cã aceasta nu se va opune, nu va realiza ce i se întîmplã si nici nu va spune cuiva. Asa s-a si petrecut, au fost de acord atît prietenii lui Udroi, cît si fata, dacã se poate spune asa. Fratele lui Aanei nu a participat la faptã fiind consemnat de amicii lui în altã încãpere pentru a avea grijã de minorul de 2 ani, de care ar fi trebuit sã se ocupe victima. Dupã ce au terminat, fiecare a plecat la casa lui. Numai cã în decembrie 2008 fata a acuzat în mod repetat si nejustificat cã se simte rãu, motiv pentru care pãrintii au decis sã meargã cu ea la un medic. Concluzia a fost nãucitoare, aflînd cã fata lor este însãrcinatã. Nu au stat cu mîinile în sîn, ci au solicitat si obtinut întreruperea sarcinei în cel mai scurt timp. Cu toate acestea au ajuns destul de tîrziu la organele de urmãrire penalã, autoritãtile fiind sesizate abia în martie 2009.

Actiunea civilã promovatã de procuror, din oficiu

Pe parcursul urmãririi penale anchetatorii au solicitat si o expertizã psihiatricã pentru victimã. Serviciul de Medicinã Legalã a comunicat faptul cã ea suferã de un retard usor-mediu, oligofrenie gradul I-II. În plus, discernãmîntul critic era abolit si medicii au stabilit cã minora nu avea capacitatea psihicã de a discerne consecintele faptei sale. De altfel ea era în evidente ca suferind de un handicap mintal accentuat, cod handicap 5, conform certificatului emis de autoritãtile nemtene în mai 2008. La audierile în fata procurorului de caz ea a declarat cã nu-si aminteste luna si anul în care s-au petrecut faptele, dar stie cã pãrintii ei nu erau acasã. A sustinut cã Udroi ar fi fortat-o, i-ar fi rupt hainele si ar fi lovit-o, ceea ce nu s-a întîmplat si cu ceilalti doi. Violentele nu au putut fi probate, iar pãrintii ei nu au observat cînd s-au întors acasã ca fiica sã fi avut hainele rupte. Initial cei trei nu si-au asumat rãspunderea si au sustinut cã initiativa ar fi apartinut victimei si nu lor. Mai mult, desi Udroi a locuit mult timp la pãrintii victimei, bunicii lui, a spus cã nu ar fi stiut cã fata este oligofrenã, afirmatii care s-au dovedit în contradictie cu adevãrul. A fost dat de gol chiar de Marian Aanei care a declarat cã Udroi le-ar fi spus cã mãtusa lui are un iubit imaginar, care nu existã decît în mintea ei, dîndu-si astfel seama cã adolescenta avea probleme psihice. Partea vãtãmatã nu s-a constituit parte civilã în procesul penal. Cu toate acestea în actul de inculpare se aratã cã actiunea civilã va fi promovatã de procuror, din oficiu, avînd în vedere faptul cã minora suferã de grave afectiuni psihice.

„Patronul“ Aanei, un infractor mãrunt

ÃŽn paginile cotidianului Monitorul au apãrut nenumãrate articole despre escrocheriile denumite generic „paradisul fiscal de pe strada Dudului nr. 16 “ din Dumbrava Rosie. Un pion principal în aceste fãrãdelegi este Marian Aanei, care în luna august 2011 era trimis în judecatã de procurorii pietreni pentru cã a furat o motocositoare. ÃŽn cauzã sînt mai multi învinuiti, majori si minori, care au dat sase spargeri la un consãtean. Acestuia i-au fost sustrase tevi de cupru si un cazan de tuicã confectionat din acelasi material. Cum cazanul era zidit în vatrã, hotii au distrus zidãria pentru a-l lua. Conform rechizitoriului, Marian Aanei nu a participat decît la o infractiune, împreunã cu doi minori, pe 16 noiembrie 2010. Au sustras o motocositoare Husqvarna pe care au vîndut-o cu 80 de lei. Revenind la „paradisul fiscal“, suspiciunile asupra firmelor care aveau acelasi sediu, pe Dudului, nr.16A, au început sã aparã în august 2010. Societãtile nu depuseserã nici o declaratie fiscalã, dar efectuaserã tranzactii de multe, multe miliarde. Cîstigul lor a fost paguba creatã visteriei statului, bani din care nu s-a recuperat nici un leut. Dupã marile tunuri în firme s-a schimbat actionariatul, iar peste noapte administratori au devenit Marian Aanei, si un alt sãtean din Dumbrava. Toate firmele au fãcut tranzactii spectaculoase, în special cu produse petroliere si materiale de constructii, dar nu au trecut nimic în actele contabile si nici în declaratiile fiscale obligatorii. Intratã pe fir, Garda Financiarã a constatat prejudicii colosale, de circa 71 de miliarde la una din societãti, care a tranzactionat, în decembrie 2009 - ianuarie 2010 peste 3 milioane de litri de motorinã, de peste 97 miliarde lei vechi. Nici vorbã sã se achite accizele, taxa pe valoare adãugatã si impozitul pe profit. La o altã societate, prejudiciul a fost de peste 26 miliarde de lei vechi, comercializîndu-se 728.128 litri de motorinã în valoare de 26,3 milioane lei noi. Si exemplele pot continua.

Articol afisat de 2908 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective