Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 19 Iulie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Supercupa unei atmosfere splendide

• peste 13.000 de spectatori au fost în tribune duminicã searã, realizînd o atmosferã exceptionalã • cele douã galerii nu si-au prea dat în stambã • Lucian Bute a fost cel mai aclamat om al serii • partida s-a încheiat cu un foc de artificii savurat de întregul stadion •

Searã foarte frumoasã la Piatra Neamt duminicã, înainte, în timpul si dupã jocul Otelul Galati - Steaua Bucuresti (1-0) care a contat pentru Supercupa României. Duminicã, cei 13.253 de spectatori au arãtat cã meciul este important si atractiv. Fãrã falsã modestie, la Piatra Neamt totul a mers ca uns la capitolul organizare, iar publicul care a venit la stadion a plecat relaxat spre casã. „Neutrii“ s-au bucurat de spectacolul oferit. Atît de cele douã echipe, cît si de cele întîmplate la finele jocului. Otelul a meritat laudele. A avut o galerie numeroasã si zgomotoasã, care a dominat fondul sonor de pe „Municipal Ceahlãul“. Si destul de cuminti au fost gãlãtenii. Steaua a fost o umbrã a traditiei si a strãlucirii de altã datã. Asta în urma rãzboiului deschis dintre un patron care tot strîmb calcã de cîtiva ani si o galerie bucuresteanã care a devenit una lipsitã de fortã pe orice stadion joacã echipa. Omul serii a fost Lucian Bute. Cînd i s-a rostit numele, stadionul a exultat. A coborît în iarbã din înaltul tribunei oficiale si drumul i-a fost presãrat cu aplauze sincere. A dat lovitura de începere a meciului, pasîndu-i lui Brandan, iar spectatorii i-au strigat numele la unison. Dupã meci, bucuros de victoria echipei pe care a sustinit-o, Otelul Galati, Lucian Bute a fost desemnat de organizatori sã îi premieze pe învingãtori. I-a înmînat premiul pentru cel mai bun jucãtor al partidei lui Laurentiu Bus, autorul singurului gol al meciului. Apoi, a revenit pe scenã cînd acolo a urcat si Otelul. Le-a pus la gît medalii celor din componenta delegatiei gãlãtene, a dat mîna cu fiecare si s-a îmbrãtisat cu Gabi Paraschiv, Sergiu Costin, Marius Stan si Dorinel Munteanu. La final, cãpitanul Costin a luat din „stînga“ lui Bute trofeul pus în joc. Si Bute a primit o medalie, din partea lui Gheorghe Stefan.

„Moldova, Moldova“

Oamenii veniti la meci au fost împãrtiti. Dintre neutri unii au sustinut Steaua, altii Otelul. Desi se credea cã Steaua va fi mai mult ajutatã din tribunã, la golul lui Laurentiu Bus foarte multi spectatori s-au bucurat cã Tãtãrusanu a fost învins de executia perfectã a tînãrului mijlocas. Minutul 78 al jocului, cînd Otelul avea 1-0, suporterii veniti din orasul de la malul Dunãrii si masati în grup compact în Peluza 2 au dat startul celebrului „val mexican“. Dupã un început ratat, „valul“ a prins fortã si s-a mai oprit abia dupã ce a strãbãtut tribunele de mãcar zece ori. A „ratat“ valul doar galeria Stelei. Apoi s-a auzit din aceeasi peluzã si scandarea „Moldova, Moldova“, care a aprins parcã un sîmbure de mîndrie localã pentru suporterii din aceastã zonã a tãrii si pentru succesele înregistrate de sportivii de aici. Un banner al galeriei gãlãtene a atras atentia duminicã seara. „Magazine de vise lîngã orice liceu / E un mister de ce bacul a fost un rateu?“. Au lipsit înscrisurile injurioase si mesaje scandaloase.

Festivitate de premiere gustatã de public

Festivitatea de premiere a tintuit publicul în tribune. Toti oamenii s-au ridicat în picioare pentru a aplauda învingãtorii si învinsii. Desi stadionul a cam hulit Otelul înainte de meci, la finalul acestuia lucrurile au stat cu totul altfel. Campionii lui Dorinel au primit ce li s-a cuvenit, adicã simpatia oamenilor pentru o prestatie bunã. Focul de artificii care a „explodat“ pentru învingãtori a ridicat ochii „tribunei“ spre înaltul cerului. Parcã nimeni nu se mai sãtura de fuga haoticã a stelutelor aprinse, iar unele dintre rachete au fost atît de puternice încît au zguduit la propriu stadionul. Zgomotul foarte puternic si senzatia de cutremur i-a fãcut pe multi dintre spectatori sã priveascã uimiti unii la altii. La instalatia de sonorizare a stadionului s-a multumit si celor care au pus umãrul la organizarea evenimentului de duminicã searã. Reactia spectatorilor a fost de apreciere pentru manifestare, semn cã publicul pietrean gustã astfel de seri fotbalistice pe „Municipal“.

Suporterii l-au irozinat pe Gigi Becali

Gigi Becali a fost tinta ironiilor suporterilor pietreni atît la pauza partidei, cît si la finalul acesteia. Este deja cunoscutã „strigarea“ patronului stelist cãtre un personaj numit Petricã, acestuia cerîndu-i sã schimbe canalul unui televizor pe GSP TV. „Petricã, dã pe GSP“ este expresia lui Becali, care a fost folositã de suporteri pentru a-l lua la misto pe seful ros-albastrilor. Suporterii i-au strigat: „Petricã, dã pe GSP, cã pe pe Pro TV e 1-0 pentru Otelul“. Completarea unui alt cîrcotas a fost: „Sigur pe GSP nu e scoru’ ãsta“. Tribuna a rîs cu poftã, în timp ce Becali a pãrãsit dezmãgit „oficiala“ arenei pietrene.

Stefan i-a premiat pe arbitri

Gheorghe Stefan s-a pus bine cu arbitrii. Asta pentru cã a fost desemnat sã-i premieze pe acestia din urmã pentru prestatia de duminicã searã. Una care nu a decis soarta trofeului, dar care a fost taxatã de suporteri pentru cã a dus la fragmentarea jocului, cîteodatã excesiv. Centralul Robert Dumitru (Brasov) si asistentii Cristian Nica (Ploiesti) si Aurel Onitã (Constanta), împreunã cu rezerva Emil Voicu (Bacãu), au urcat pe podium pentru a primi cîte o medalie si o strîngere de mînã din partea presedintelui de onoare al FC Ceahlãul Evident cã momentul a fost speculat de
„vorbãretii“ tribunei, unul strigînd cãtre primarul de Piatra: „Spune-le sã nu ne uite în campionat“. Mircea Sandu, cel mai huiduit om duminicã searã, a premiat învinsii. Steaua a trecut prin fata sefului de la FRF, a luat medaliile si a plecat la vestiar. La iesirea de pe teren, suporterii de la Tribuna 2 au felicitat totusi echipa si a cerut jucãtorilor tricouri drept amintire. Unul a zburat spre tribunã. Doar atît pentru cã fotbalistii au pãrãsit arena cu capul în pãmînt.

Nume importante din fotbal la oficialã

Meciul a fost urmãrit de oameni importanti din fotbalul românesc. A fost presedintele FRF Mircea Sandu, dar si selectionerul Victor Piturcã. Este clar cã acesta din urmã a venit pînã la Piatra Neamt pentru a urmãri jucãtori ce pot fi selectionati pentru meciurile României din aceastã a doua jumãtate a lui 2011. Primul dintre ele este deja celebrul joc împotriva Argentinei, de pe 10 august, meci cu care se va inaugura noul stadion „National Arena“ din Bucuresti. N-au lipsit de la meci nici Miticã Dragomir, Vasile Avram (n.r. - seful arbitrilor de fotbal) sau Adalbert Kassai.

Otelul si Steaua au arãtat ce vor pentru 2011-2012

Otelul si Steaua au confirmat cele întîmplate în 2010-2011. Ca joc, campioana a fost mult peste adversar. Si-a pãstrat coordonatele trasate de Dorinel Munteanu în sezonul trecut si a arãtat încã o datã cã va fi de luat în seamã în campionatul urmãtor. În jumãtatea proprie de teren a fost de nebãtut. Aproape nici o fazã de constructie a Stelei nu a avut consistentã, pentru cã Otelul a executat un presing precis si bine sustinut din punct de vedere fizic. Cînd a avut mingea, campioana i-a încurcat rãu de tot pe adversari. Pasele din prima si traseele bine cunoscute de atac au dovedit cã Otelul va fi o nucã tare în Liga 1 si-n sezonul urmãtor. Steaua a fost dezlînatã. A jucat cu mijlocasii centrali Brandan si Bicfalvi lipiti de linia de fundasi, iar gaura din centru a trimis jocul în lateral, fãrã sã aibã periculozitate. Astfel, Tatu si Rusescu au încercat degeaba sã producã spatii pentru cã nu au avut pentru cine, sprijinul din linia medianã fiind inexistent. De altfel, la final antrenorul Ronny Levy a lãsat sã se înteleagã cã are nevoie de 3-4 jucãtori, mijlocasi si atacanti.

Articol afisat de 1798 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective