Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Iulie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tineri în comã dupã coliziunea mopedelor

• impactul dintre douã mopede s-a soldat cu rãnirea gravã a trei tineri • doi se aflã în comã •

Un grav accident rutier, petrecut duminicã searã, în jurul orei 22, pe drumul judetean ce trece prin satul Luminis, din comuna Piatra Soimului, s-a soldat cu rãnirea a trei tineri, cu vîrste între 21 si 24 de ani. Doi dintre ei se zbat între viatã si moarte, fiind în comã. Din cercetãrile politistilor a reiesit cã Ilie F., în vîrstã de 24 de ani, din Piatra Soimului, conducea un moped si ajuns în satul amintit a pierdut controlul asupra directiei si a pãtruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un alt moped condus de Laurentiu M., de 21 de ani, care îl avea ca pasager pe Petru B., de 21 de ani, din comuna Poiana Teiului. În urma impactului, deosebit de violent, cei trei tineri au fost proiectati pe carosabil. La fata alocului s-au deplasat mai multe echipaje de Ambulantã care au preluat victimele pentru a le transporta la Spitalul Judetean. În urma investigatiilor medicale, Ilie F. a fost diagnosticat cu traumatism craniano cerebral acut, comã gradul III, fracturã glezna stîngã, fractura metacarp II si falange. La fel de grav a fost rãnit si Laurentiu M., acesta suferind un traumatism craniano cerebral cu fracturã stînga temporalã, comã gradul II, fracturã treimea medie femur stîng si fracturã antebrat stîng. Petru B., pasager pe mopedul condus de Laurentiu M., a suferit o fracturã deschisã tibie si peroneu dreapta.
Cercetãrile în acest caz sînt efectuate de lucrãtorii de la Politia Municipiului Piatra Neamt. Celor doi conducãtori de mopeduri li s-au prelevat probe de sînge în vederea stabilirii alcoolemiei. Chiar dacã se va stabili cã ei au consumat bãuturi alcoolice, politistii mare lucru nu pot face. Si asta pentru cã mopedistii sînt „tratati“ de legislatia rutierã ca si cãrutasii sau biciclistii, adicã pot conduce pe drumurile publice chiar dacã au consumat bãuturi alcoolice. „Mopedistii nu pot fi sanctionati dacã sînt prinsi cã se aflã sub influenta bãuturilor alcoolice. Rezultatul probelor biologice îi pot ajuta pe politisti sã stabileascã cauzele accidentului si cam atît, pentru cã nu potr fi sanctionati“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al IJP Neamt. Ofiterul a tinut sã le reaminteascã celor care folosesc astfel de vehicule, cã trebuie sã respecte anumite reguli. ÃŽn primul rînd, persoanele sub 16 ani nu au drept de a conduce mopeduri, iar cele care au împlinit aceastã vîrstã sînt obligati sã obtinã un atestat, asa cum prevede legea. „Atunci cînd sînt în trafic, mopedistii sînt obligati sã respecte regulile de circulatie, sã poarte cascã de protectie si sã aibã luminile aprinse. Nu în ultimul rînd, vehiculele trebuie sã fie înmatriculate“, a încheiat Cãtãlina Bãdeanu.

Articol afisat de 1858 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective