Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Medicul Filip Panait, cu jalba la CEDO

Presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Neamt, Filip Panait, a fãcut ieri, 10 martie, o plîngere la Curtea Euopeanã a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strassbourg, Franta, privind judecarea neechitabilã a procesului intentat Curtii de Conturi în anul 2005, pentru recuperarea unor sume nedecontate de cãtre Casa de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamt, acordate persoanelor neasigurate. Doctorul a redactat plîngerea pe 20 de pagini si a fãcut referire la faptul cã argumentele sale nu au fost luate în calcul în instantã. „Am depus prin curierat si prin Posta Românã o plîngere la grefiera de la CEDO, împotriva României. ÃŽn cele 20 de pagini am formulat trei capete de acuzare. ÃŽn primul rînd, este vorba despre încãlcarea dreptului la un proces echitabil, din partea justitiei din România, potrivit Articolului 6 din cadrul Conventiei. ÃŽn al doilea rînd, potrivit Articolului 4, aliniatul 2, am fãcut referire la munca fortatã si obligatorie. Este vorba despre serviciile medicale acordate persoanelor neasigurate, pentru care medicii de familie nu au fost plãtiti. Pe de altã parte, potrivit Articolului 14, privind discriminarea, nu a fost aplicatã unitar legislatia sanitarã din tarã. De trei ani am fost purtati prin procese si nu este vorba doar despre medicii de familie, ci si de cei 100.000 de pacienti neasigurati din judetul Neamt“, a declarat doctor Filip Panait. Acesta a mai precizat cã, dacã va fi aprobatã cererea de judecatã, statul român trebuie sã rezolve pe cale amiabilã aceastã problemã. „Am mentionat în cererea standard, de altfel, faptul cã Tribunalul Neamt si Curtea de Apel Bacãu au dat sentinte false. Nu au fãcut nici o referire la argumentele noastre, nici nu le-au combãtut, nici nu le-au acceptat. Am cerut rejudecarea procesului de cãtre instantele românesti, precum si daune morale de un milion de euro“, a mai precizat Filip Panait.
Reamintim cã sapte medici de familie din judetul Neamt s-au luat „la trîntã“ cu Curtea de Conturi Neamt în anul 2005, dar au pierdut procesul intentat la Curtea Nationalã de Conturi Bucuresti. Ulterior, au fãcut recurs la curtea Supremã de Justitie, sectia Contencios Administrativ, unde au avut cîstig de cauzã. Procesul s-a rejudecat, din nou fãrã sorti de izbîndã pentru doctori.

Articol afisat de 1770 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective