Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Parcul Zoologic, la standarde europene în cîteva luni

Parcul Zoologic, la standarde europene în cîteva luni

• pînã acum, Urban a amenajat platforma betonatã pentru deseuri si a fãcut extinderi ale spatiilor ocupate de cerbi si iepuri • în urmãtoarea fazã, va fi lãrgit spatiul ocupat de urs • leul, vulpea si lupul vor fi preluate de asociatia de protectie a animalelor „Milioane de Prieteni“ din Zãrnesti, judetul Brasov •

Reprezentantii Urban, societate de interes local care, între alte activitãti pe care le desfãsoarã în interesul comunitãtii se ocupã si de anumite zone de agrement, a început în fortã pregãtirile pentru încadrarea Parcului Zoologic „Cozla“ în cerintele impuse de Uniunea Europeanã.
Mãsurile de conformare, monitorizate de cãtre Agentia pentru Protectia Mediului Neamt, vizeazã în principal asigurarea unor conditii de confort animalelor tinute în captivitate în zona de agrement.
Într-o primã etapã, potrivit conditiilor impuse de cãtre factorii de decizie, a fost amenajatã platforma betonatã pentru deseuri, renovat grupul social - care a fost dotat cu gresie, faiantã si alimentare cu apã curentã. Parcul Zoologic dispune si de o nouã retea de canalizare. Au fost fãcute, de asemenea, extinderi interioare si exterioare ale amplasamentelor în care se aflã cerbii si iepurii.
Pînã la 30 noiembrie, însã, vor mai fi operate o serie de modificãri, iar anumite animale gãzduite aici vor dispãrea din peisaj, neexistînd suficient spatiu pentru ele si nici posibilitatea gãsirii unor noi amplasamente pentru extinderea Parcului Zoologic, ori pentru amenajarea unuia nou. „Vom scoate la licitatie lucrarea de extindere a spatiului destinat ursilor spre spatiul în care se aflã cervidele pentru cã, potrivit normativelor, au nevoie de 800 metri.
Am primit o scrisoare din partea Asociatiei de Protectie a Animalelor «Milioane de prieteni» din Zãrnesti - judetul Brasov, reprezentantii sãi promitînd cã vor prelua leul, vulpea si lupul. ÃŽn locul leului vom aduce 3 maimute din specia cercopithecus. Dupã amenajarea zonei pe care o ocupã, ne gîndim sã aducem cît mai multe pãsãri, în special exotice“, a declarat Elena Boureanu, managerul de proiect al societãtii Urban.
Reprezentantul firmei de interes local renuntã cu regret la leu, care devenise o atractie a Parcului, însã nu a existat nici o posibilitate de extindere a habitatului sãu. S-a dorit trimiterea „regelui animalelor“ la o Grãdinã Zoologicã, o variantã fiind cea din Tîrgu Mures. ÃŽnsã, fiind vorba despre un animal care, chiar dacã se adapteazã bine în captivitate, trãieste în familii, ar fi existat varianta ca leul de la Piatra Neamt sã fie respins de „companioni“.
Conducerea Urban sustine cã, pentru amenajãrile care mai sînt de fãcut pînã la data limitã impusã - 30 noiembrie - cheltuielile au fost estimate la 150 mii ron (1,5 miliarde de lei vechi). Dorinta managerului de proiect Elena Boureanu este de a înfiinta si o expozitie permanentã de reptile si de pesti exotici. Asigurarea unui climat favorabil - care înseamnã umezealã si cãldurã - implicã investirea unor fonduri apreciabile. Deocamdatã, acesta rãmîne un proiect în studiu.

Articol afisat de 1560 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective