Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Razboi pentru director, la Scoala Icusesti

Razboi pentru director, la Scoala Icusesti

• colectivul didactic de la Scoala Icusesti s-a impartit in doua tabere • o parte dintre dascali o sustin pe fosta directoare, Maria Cozma, pentru a mai ramine pe post, pina la numirea unui nou director • alt grup a solicitat ISJ numirea unui alt director, cu delegatie • doua cadre didactice au refuzat sa intre la examenele de corigenta •

Iesirea la pensie, incepind cu 1 septembrie, a directorului de la Scoala Icusesti, Maria Cozma, a declansat o veritabila „batalie“ pentru fotoliul de conducere al unitatii scolare, care a impartit colectivul didactic in doua. Cum primarul Ioan Ciocoiu a cerut conducerii Inspectoratului Scolar al Judetului (ISJ) Neamt mentinerea in functie, pina la organizarea concursului, a fostei directoare, cadrele didactice au facut un memoriu, pe care l-au trimis, prin fax, mai marilor invatamintului nemtean, solicitind numirea unui alt director. „Pentru ca, la inceputul lunii septembrie, in scoala exista atitea probleme, legate de examenele de corigenta, de incadrari, de pregatirea scolii pentru deschiderea anului scolar, am discutat cu cei din conducerea ISJ. Am propus ca, pina la organizarea concursului, peste doua luni, sa fie mentinuta in functie doamna Maria Cozma, de a carei experienta are mare nevoie scoala, mai ales in aceasta perioada. Se pare ca acei de la ISJ au agreat propunerea mea, cerind un ragaz pentru analizarea situatiei de la Scoala Icusesti. In luna august s-au deplasat la scoala domnul inspector general adjunct Ioan Macovei si inspectorul teritorial Ilie Tedli. S-au inaintat propuneri de cadre didactice care ar putea ocupa functia si am cazut de acord ca, pina se va intruni Consiliul de Administratie al ISJ, scoala sa fie condusa, in continuare, de fosta directoare. Profesorul de limba franceza, Mircea Barbu, care si-a dorit sa fie director, secondat de un alt profesor, Gheorghe Nita, de limba romana, au refuzat sa intre la examenele de corigenta daca fosta directoare mai continua sa vina la scoala. Normal ca am anuntat ISJ, care, in cursul zilei de miercuri, 6 septembrie, a trimis inspectorul teritorial cu ordinul de numire a noului director, in persoana profesoarei Adriana Mihaila“, a declarat primarul Ioan Ciocoiu.
Tinara profesoara instalata in fotoliul de director a refuzat, initial, sa dea declaratii, sustinind ca doar conducerea ISJ este abilitata sa faca acest lucru. „Daca a existat o problema, aceasta s-a rezolvat. Eu am primit delegatie de la ISJ, pina la organizarea concursului. A fost o problema interna, care s-a discutat si s-a aplanat in scoala. Relatii mai multe puteti obtine de la conducerea ISJ“, a declarat Adriana Mihaila. Aceasta nu ne-a putut furniza prea multe detalii nici asupra numarului de elevi si cadre didactice ale scolii, sustinind ca este titulara la Scoala Icusesti abia din acest an scolar.

Acuzatii la adresa fostului director

Profesorul de matematica Ion Irimescu a explicat natura conflictului, apreciind ca profesorii au fost obligati sa se implice in sesizarea ISJ, din cauza numeroaselor probleme din scoala. „Se cauta prin orice mijloace ca doamna directoare Maria Cozma sa ramina in continuare pe post. Dupa cum stiti, in aceasta perioada, se sustin examenele de corigenta, iar directorul scolii este si presedinte de comisie. Cum doamna Cozma este pensionara, a trebuit sa fie numit alt director. Miercuri a venit reprezentantul ISJ cu ordinul de numire a noului director si problemele s-au clarificat“, a declarat Ion Irimescu.
Parintii elevilor sint si ei de parere ca masura luata de ISJ de a numi alt director este binevenita, pentru ca fosta directoare s-a pensionat. „Bine ca s-au gindit sa numeasca un alt director. Doamna Cozma a iesit la pensie. De altfel, dupa cum se stie, se purta foarte urit cu toata lumea. Astepta ca oamenii de serviciu sa-i faca treaba acasa. Lasa, «sa mai manince si altul o bucata de piine». Doamna Cozma a fost tot timpul directoare. Eu am avut in scoala sase copii. Acum au plecat in lume. Daca profesorii s-au saturat de ea, de ce sa manince si pensie si salariu?“, a spus una dintre satencele din Icusesti.
Maria Cozma apreciaza ca si-a facut datoria si sustine ca nu ar mai fi vrut sa ramina pe postul de director. „Am fost directorul Scolii Icusesti timp de 23 de ani. Autoritatile locale au propus ISJ sa mai ramin o vreme pe functie. A venit domnul inspector general Macovei si domnul inspector Ilie Tedli si s-au facut propuneri de directori. S-a pus problema ca acel care va fi director sa aiba macar gradul II, asa cum prevede Legea invatamintului. M-am bucurat pentru colega noastra, care este tinara“, a precizat Maria Cozma. Aceasta nu a recunoscut ca ar fi manifestat, in timpul exercitarii functiei, o severitate excesiva. „Nu este vorba de severitate, ci mai degraba de o corectitudine maxima. Pentru mine, scoala a fost scoala si eu m-am identificat cu ea. Cred ca domnul Barbu, care si-a dorit mereu sa fie director, este in fruntea celor care au reclamat. Asta nu depinde de mine. Pina acum, nu au existat conflicte in scoala. Am observat ca, zilele acestea, au aparut neintelegeri in colectiv. Profesorul Barbu a fost director la Scoala Rocna, dar, prin comasarea acesteia cu scoala noastra, a ramas fara functie“, a declarat Maria Cozma.
FOTO: La Scoala Icusesti se poarta o veritabila „batalie“ pentru postul de director

Articol afisat de 3052 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective