Pietreanul Giovanni a ajuns chef la Iasi
• Ionut Popa va lansa un meniu propriu la restaurantul Dopo Poco Trattoria • printre preparate, farfurii din finala concursului Chefi la cutite • Pietreanul Ionut Popa, finalist al concursului Chefi la cutite, �si urmeaz� pasiunea. Si �n acest sf�rsit de s�pt�m�n� va lansa un meniu propriu la restaurnatul iesean Dopo Poco Trattoria. Printre preparatele din noul meniu se vor reg�si farfurii pe care Chef Giovanni le-a g�tit chiar �n timpul concursului televizat. Meniul este unul divers si cuprinde sortimente din cele mai celebre m�nc�ruri italiene, paste, pizza si risotto, dar si alte preparate mediteraneene specifice Italiei, pe baz� de carne de pui, porc, vit�, peste si fructe de mare. Ionut, mult mai cunoscut drept Chef Giovanni, a impresionat �n emisiunea-concurs Chef la cutite. Pietreanul de 33 de ani a preg�tit atunci o retet� de Saint-Jacques marinat �n sofran, pe o baz� de m�m�lig� neagr� si crem� de cartofi violeti cu varz� rosie care i-a impresionat pe jurati. Drumul a fost netezit p�n� �n final�, dar Ionut Popa nu s-a declarat multumit. �ntors �n Piatra Neamt a lansat hamburgerul negru, dar a fost si sufletul unei actiuni umanitare care s-a bucurat de un real succes. Al�turi de alti maestrii ai buc�t�riei a g�tit pentru a salva viata unui copilas de c�teva luni. Meniul preg�tit a satisf�cut cele mai rafinate gusturi, iar banii adunati au fost folositi pentru ca bebelusul, cu grave probleme medicale, s� fie operat �ntr-o clinic� din str�in�tate. La Zilele orasului Piatra Neamt a �ncins din nou gr�tarul si si-a �nc�ntat clientii cu mici, costite si c�rnati. Acum pasiunea l-a dus la Iasi, unde sper� s� fac� din nou o impresie pl�cut�. „E o nou� provocare si sper s� m� ridic la �n�ltimea astept�rilor. Si am sperante mari c� asa va fi, pentru c� am al�turi o echipa extraordinar�. G�tesc din pasiune si de aceea nimic nu mi se pare imposibil. Dac� treceti prin Iasi, eu v� invit s� v� opriti la Dopo Poco Trattoria si v� asigur c� nu veti regreta“, a spus Ionut Popa. Povestea de viat� a pietreanului e una ce ar putea constitui subiect de film. Dup� o tinerete zbuciumat� a plecat �n Italia, �n c�utarea unui trai mai bun. A obtinut cet�tenia italian�, s-a angajat la un hotel si a intrat pentru prima dat� �ntr-o buc�t�tie. Pentru a sp�la vasele. Si-a dat �ns� repede seama c� ar putea s�-si �ndeplineasc� un vis: s� devin� un bucatar recunoscut, s�-si urmeze pasiunea pe care p�n� atunci o tinuse la nivelul unui simplu hobby. �ntors pentru scurt timp acas�, a cochetat cu meseria de buc�tar, particip�nd la prepararea mesei pentru o petrecere de Revelion la un restaurant din Piatra Neamt. �ncurajat de „succesul“ obtinut, odat� revenit �n Italia s-a decis s�-si urmeze pasiunea. �ntr-un mod „organizat“: s� se specializeze �n meseria de buc�tar. S-a �nscris la cursurile organizate de Academia International School of Italian Cuisine din Lucca unde a avut ocazia s� �nt�lneasc� chefi cunoscuti, de la care a „furat“ meserie si care i-au marcat evolutia profesional�. A renuntat la slujba pe care o avea la hotelul la care se angajase c�nd a ajuns �n Peninsul� pentru
a-si urma vocatia si a �ncerca s� intre pe usa din fat� a buc�t�riilor unor restaurante de prim rang. A lucrat �n Italia, Austria, Scotia, dar la un moment dat a decis s� se �ntoarc� �n tar�. Unde �si tr�ieste �n continuare visul.
|