Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2017
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Septembrie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pietreanul Giovanni a ajuns chef la Iasi

• Ionut Popa va lansa un meniu propriu la restaurantul Dopo Poco Trattoria • printre preparate, farfurii din finala concursului Chefi la cutite •

Pietreanul Ionut Popa, finalist al concursului Chefi la cutite, �si urmeaz� pasiunea. Si �n acest sf�rsit de s�pt�m�n� va lansa un meniu propriu la restaurnatul iesean Dopo Poco Trattoria. Printre preparatele din noul meniu se vor reg�si farfurii pe care Chef Giovanni le-a g�tit chiar �n timpul concursului televizat. Meniul este unul divers si cuprinde sortimente din cele mai celebre m�nc�ruri italiene, paste, pizza si risotto, dar si alte preparate mediteraneene specifice Italiei, pe baz� de carne de pui, porc, vit�, peste si fructe de mare. Ionut, mult mai cunoscut drept Chef Giovanni, a impresionat �n emisiunea-concurs Chef la cutite. Pietreanul de 33 de ani a preg�tit atunci o retet� de Saint-Jacques marinat �n sofran, pe o baz� de m�m�lig� neagr� si crem� de cartofi violeti cu varz� rosie care i-a impresionat pe jurati. Drumul a fost netezit p�n� �n final�, dar Ionut Popa nu s-a declarat multumit. �ntors �n Piatra Neamt a lansat hamburgerul negru, dar a fost si sufletul unei actiuni umanitare care s-a bucurat de un real succes. Al�turi de alti maestrii ai buc�t�riei a g�tit pentru a salva viata unui copilas de c�teva luni. Meniul preg�tit a satisf�cut cele mai rafinate gusturi, iar banii adunati au fost folositi pentru ca bebelusul, cu grave probleme medicale, s� fie operat �ntr-o clinic� din str�in�tate. La Zilele orasului Piatra Neamt a �ncins din nou gr�tarul si si-a �nc�ntat clientii cu mici, costite si c�rnati. Acum pasiunea l-a dus la Iasi, unde sper� s� fac� din nou o impresie pl�cut�. „E o nou� provocare si sper s� m� ridic la �n�ltimea astept�rilor. Si am sperante mari c� asa va fi, pentru c� am al�turi o echipa extraordinar�. G�tesc din pasiune si de aceea nimic nu mi se pare imposibil. Dac� treceti prin Iasi, eu v� invit s� v� opriti la Dopo Poco Trattoria si v� asigur c� nu veti regreta“, a spus Ionut Popa. Povestea de viat� a pietreanului e una ce ar putea constitui subiect de film. Dup� o tinerete zbuciumat� a plecat �n Italia, �n c�utarea unui trai mai bun. A obtinut cet�tenia italian�, s-a angajat la un hotel si a intrat pentru prima dat� �ntr-o buc�t�tie. Pentru a sp�la vasele. Si-a dat �ns� repede seama c� ar putea s�-si �ndeplineasc� un vis: s� devin� un bucatar recunoscut, s�-si urmeze pasiunea pe care p�n� atunci o tinuse la nivelul unui simplu hobby. �ntors pentru scurt timp acas�, a cochetat cu meseria de buc�tar, particip�nd la prepararea mesei pentru o petrecere de Revelion la un restaurant din Piatra Neamt. �ncurajat de „succesul“ obtinut, odat� revenit �n Italia s-a decis s�-si urmeze pasiunea. �ntr-un mod „organizat“: s� se specializeze �n meseria de buc�tar. S-a �nscris la cursurile organizate de Academia International School of Italian Cuisine din Lucca unde a avut ocazia s� �nt�lneasc� chefi cunoscuti, de la care a „furat“ meserie si care i-au marcat evolutia profesional�. A renuntat la slujba pe care o avea la hotelul la care se angajase c�nd a ajuns �n Peninsul� pentru
a-si urma vocatia si a �ncerca s� intre pe usa din fat� a buc�t�riilor unor restaurante de prim rang. A lucrat �n Italia, Austria, Scotia, dar la un moment dat a decis s� se �ntoarc� �n tar�. Unde �si tr�ieste �n continuare visul.

Articol afisat de 1215 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective