Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2017
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Septembrie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pietreanul Giovanni a ajuns chef la Iasi

• Ionut Popa va lansa un meniu propriu la restaurantul Dopo Poco Trattoria • printre preparate, farfurii din finala concursului Chefi la cutite •

Pietreanul Ionut Popa, finalist al concursului Chefi la cutite, îsi urmeazã pasiunea. Si în acest sfîrsit de sãptãmînã va lansa un meniu propriu la restaurnatul iesean Dopo Poco Trattoria. Printre preparatele din noul meniu se vor regãsi farfurii pe care Chef Giovanni le-a gãtit chiar în timpul concursului televizat. Meniul este unul divers si cuprinde sortimente din cele mai celebre mîncãruri italiene, paste, pizza si risotto, dar si alte preparate mediteraneene specifice Italiei, pe bazã de carne de pui, porc, vitã, peste si fructe de mare. Ionut, mult mai cunoscut drept Chef Giovanni, a impresionat în emisiunea-concurs Chef la cutite. Pietreanul de 33 de ani a pregãtit atunci o retetã de Saint-Jacques marinat în sofran, pe o bazã de mãmãligã neagrã si cremã de cartofi violeti cu varzã rosie care i-a impresionat pe jurati. Drumul a fost netezit pînã în finalã, dar Ionut Popa nu s-a declarat multumit. ÃŽntors în Piatra Neamt a lansat hamburgerul negru, dar a fost si sufletul unei actiuni umanitare care s-a bucurat de un real succes. Alãturi de alti maestrii ai bucãtãriei a gãtit pentru a salva viata unui copilas de cîteva luni. Meniul pregãtit a satisfãcut cele mai rafinate gusturi, iar banii adunati au fost folositi pentru ca bebelusul, cu grave probleme medicale, sã fie operat într-o clinicã din strãinãtate. La Zilele orasului Piatra Neamt a încins din nou grãtarul si si-a încîntat clientii cu mici, costite si cîrnati. Acum pasiunea l-a dus la Iasi, unde sperã sã facã din nou o impresie plãcutã. „E o nouã provocare si sper sã mã ridic la înãltimea asteptãrilor. Si am sperante mari cã asa va fi, pentru cã am alãturi o echipa extraordinarã. Gãtesc din pasiune si de aceea nimic nu mi se pare imposibil. Dacã treceti prin Iasi, eu vã invit sã vã opriti la Dopo Poco Trattoria si vã asigur cã nu veti regreta“, a spus Ionut Popa. Povestea de viatã a pietreanului e una ce ar putea constitui subiect de film. Dupã o tinerete zbuciumatã a plecat în Italia, în cãutarea unui trai mai bun. A obtinut cetãtenia italianã, s-a angajat la un hotel si a intrat pentru prima datã într-o bucãtãtie. Pentru a spãla vasele. Si-a dat însã repede seama cã ar putea sã-si îndeplineascã un vis: sã devinã un bucatar recunoscut, sã-si urmeze pasiunea pe care pînã atunci o tinuse la nivelul unui simplu hobby. ÃŽntors pentru scurt timp acasã, a cochetat cu meseria de bucãtar, participînd la prepararea mesei pentru o petrecere de Revelion la un restaurant din Piatra Neamt. ÃŽncurajat de „succesul“ obtinut, odatã revenit în Italia s-a decis sã-si urmeze pasiunea. ÃŽntr-un mod „organizat“: sã se specializeze în meseria de bucãtar. S-a înscris la cursurile organizate de Academia International School of Italian Cuisine din Lucca unde a avut ocazia sã întîlneascã chefi cunoscuti, de la care a „furat“ meserie si care i-au marcat evolutia profesionalã. A renuntat la slujba pe care o avea la hotelul la care se angajase cînd a ajuns în Peninsulã pentru
a-si urma vocatia si a încerca sã intre pe usa din fatã a bucãtãriilor unor restaurante de prim rang. A lucrat în Italia, Austria, Scotia, dar la un moment dat a decis sã se întoarcã în tarã. Unde îsi trãieste în continuare visul.

Articol afisat de 1131 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective