Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2017
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Aprilie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sapte chefi si ceva ce nu s-a mai v�zut

• pietreanul Chef Giovanni si prietenii s�i au ar�tat de ce s�nt considerati maestri ai buc�t�riei • a fost o sear� dedicat� �n totalitate lui Andrei Zl�vog, un copil cu grave probleme de s�n�tate • 250 de persoane au apreciat preparatele g�tite de cei sapte chefi la Grand Hotel Ceahl�u • „A fost o dubl� bucurie pentru c� ne-am dat seama c� vom reusi s�-l ajut�m pe Andrei si pentru c� am reusit s� multumim asa o audient� select� si numeroas�“, a declarat Ionut Popa •

Sapte maestri �n arta culinar� si-au dat m�na joi sear�, 20 aprilie, la grand Hotel Ceahl�u, pentru a-l ajuta pe micutul Andrei Zl�vog, un bebelus de dou� luni, s� treac� cu bine peste o operatie complicat�. La apelul lor, alti 250 de nemteni s-au al�turat campaniei umanitare si au contribuit la str�ngerea de fonduri necesare interventiei chirurgicale a copilului efectuat� ieri, la nici 24 de ore, �n Germania. Pietreanul Ionut Popa, alias Chef Giovanni, a fost cel care si-a mobilizat colegii participanti �n emisiunea „Chefi la cutite“ de la Antena 1 venind al�turi de acestia �n fata invitatilor de la Hotelul Ceahl�u cu un meniu inedit.
„Vreau s� v� spun c� ceea ce veti avea �n meniu nu s-a mai f�cut niciodat�, este o premier�“, le-a transmis de la �nceput invitatilor Chef Gianny. Pitesteanul si ceilalti sase colegi - Ionut Popa (Piatra Neamt), V. Puiu (Constanta), Andrei Lut� (Iasi), Cristian Voicu (c�stig�torul editiei a II-a a concursului Chefi la cutite) si Gabriel Toader, maestru buc�tar cunoscut �n Bucuresti, le-au vorbit participantilor la eveniment despre scopul actiunii umanitare, apoi au intrat acolo unde se simt cel mai bine, �n buc�t�rie, pentru a preg�ti cele patru feluri din meniul anuntat. Maestrii au l�sat loc pe scen� ansamblului folcloric Floricic� de la Munte, al Centrului pentru Cultur� si Arte Carmen Saeculare, care a �ntretinut buna dispozitie cu un program diversificat de dansuri. La antreu, farfuriile au continut terrine din ficat de vitel cu dulceat� de fenicul, jalapino, caramel de rosii si panbrioche negru, un sortiment �n care Chef Giovanni a intervenit cu ingredientul care l-a consacrat, c�rbunele vegetal. Primul fel principal a fost pe baz� de peste - Chevice de somon �n crust� de cafea cu susan negru, mousee de iaurt cu busuioc si br�nz� de capr�, gel de sfecl� rosie cu sumac si sos de mango cu chilly. Invitatii au savurat apoi o friptur� din piept de rat� Shichimi cu piure de dovleac copt, piure de p�st�rnac cu vanilie, fructe de p�dure si sos de vin rosu afumat, iar desertul a fost un Mousse de cartofi mov cu ciocolat� alb�, piersic� confiat� cu crem� de mascarpone cu ghimbir si �nghetat� de p�ine cu cereale.

„Toti chefii s�nt multumiti si ne bucur�m c� vom reusi s�-l
ajut�m pe Andrei“

Partea lichid� a mesei a fost asigurat� de Casa de Vinuri Cotnari, iar fundalul sonor a fost sustinut de formatii cunoscute care au ridicat mesenii la reprize de dans �ntre degust�rile de m�nc�turi sofisticate. Evenimentul s-a �ntins pe parcursul a cinci ore, p�n� t�rziu �n noapte, �n tot acest timp chefii fiind implicati total �n bunul mers al lucrurilor din buc�t�rie. „Am fost foarte emotionati, stresati, �ncordati, spuneti cum doriti. C�nd am v�zut c� s-a umplut sala si am realizat ce astept�ri s�nt, a fost un moment extrem de tensionat. �n sensul pozitiv, pentru c� asta ne-a motivat. Nu ne asteptam la asa un interes, la asa o prezent�. A fost nemaipomenit. Si la final a fost o bucurie imens�. Dubl� bucurie. Pentru c� ne-am dat seama c� vom reusi s�-l ajut�m pe Andrei Zl�vog si pentru c� am reusit s� multumim asa o audient� select� si numeroas�. Ne-am mobilizat bine, le multumesc tuturor chefilor prezenti si tuturor celor care au pus um�rul la aceast� actiune. Rolul fiec�ruia a fost extrem de important. Am f�cut o echip� si am reusit. Emotiile au fost mari. Desertul a surprins pl�cut, la fel rata. A fost apreciat�. Toti chefii s�nt multumiti si ne bucur�m c� vom reusi s�-l ajut�m pe Andrei, care, din informatiile pe care le am, vineri a fost operat. Si iat� c� putem s�-l ajut�m �n acest moment greu. Acum nu v� pot spune o sum� total� care a fost str�ns�, �ns� va fi una consistent� dac� ne g�ndim c� au fost prezente peste 250 de persoane din estim�rile noastre. C�t despre colegii mei, maestrii buc�tari, si ei s�nt multumiti si au spus c� vor reveni oric�nd cu mare pl�cere la Piatra Neamt. Cine stie, poate la anul vom organiza o nou� actiune umanitar� similar�. S� facem o traditie din asta“, a declarat Ionut Popa, Chef Giovanni, cel care a fost sufletul manifest�rii.

„Important este c� am reusit s� contribuim la acest gest extraordinar de omenie“

Gazdele evenimentului au fost multumite c� au putut contribui la o o cauz� nobil�, dar si c� au avut parte de asa oaspeti. „A fost o sear� reusit� din toate punctele de vedere. �ncep�nd cu cei prezenti, care au dat dovad� de mare omenie. Au fost extraordinari si le multumesc din toat� inima. Apoi, chefii. S�nt niste artisti. Am v�zut ce �nseamn� buc�t�rie f�cut� din pasiune. Oamenii acestia chiar tr�iesc pentru a g�ti. Sfideaz� perfectiunea prin modul �n care se desf�soar� �n buc�t�rie. Fiecare gest, fiecare pic�tur� s�nt importante. Si artistii care au participat au fost extraordinari. Au oferit o sear� minunat�. S-a dansat, s-a socializat, toat� lumea s-a simtit bine. Noi, cei de la Grand Hotel Ceahl�u, am fost gazde si ne bucur�m c� am avut aceast� posibilitate. Mai ales c� a fost pentru o cauz� nobil�. Si m� bucur pentru c� am reusit s� contribuim datorit� omeniei celor care au participat la aceast� sear� reusit�. Poate s�ntem subiectivi, �n calitate de gazde, dar important este c� am reusit s� contribuim la acest gest extraordinar de omenie. Dac� mai e posibil, sigur vom mai participa la astfel de evenimente. De ce nu, s� devin� o traditie anual�“, a declarat Ghiocel Tonco, manager general Grand Hotel Ceahl�u. Prin achizitionarea unei invitatii care a costat 150 de lei, fiecare din participantii la evenimentul de joi sear� a contribuit la sprijinirea familiei lui Andrei Zl�vog, bebelusul operat ieri �n Germania. Micutul a fost diagnosticat cu peritonit� meconial�, atrezie jejunoidal� si ocluzie intestinal� prin bride. �n traducere, aceasta �nseamn� c� Andrei nu mai poate fi hr�nit normal drept pentru care a fost deja supus la dou� interventii chirurgicale la Spitalul de Pediatrie Sf�nta Maria din lasi. Operatiile nu au avut rezultatul asteptat, iar medicii i-au recomandat o nou� interventie la o clinic� din Germania, singura sans� pentru viata lui Andrei. Costurile unei asemenea interventii, plus cheltuielile aferente ajung la aproape 100.000 de euro. Pentru cei care doresc �n continuare s�-l sprijine pe micutul Andrei, pot face donatii �n contul: Zl�vog Dumitru Iulian; LEI: RO14BREL0002000734360100; EURO: RO73BREL0002000734360202.

Articol afisat de 2607 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(F. JBANCA, C. FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective