Sapte chefi si ceva ce nu s-a mai v�zut
• pietreanul Chef Giovanni si prietenii s�i au ar�tat de ce s�nt considerati maestri ai buc�t�riei • a fost o sear� dedicat� �n totalitate lui Andrei Zl�vog, un copil cu grave probleme de s�n�tate • 250 de persoane au apreciat preparatele g�tite de cei sapte chefi la Grand Hotel Ceahl�u • „A fost o dubl� bucurie pentru c� ne-am dat seama c� vom reusi s�-l ajut�m pe Andrei si pentru c� am reusit s� multumim asa o audient� select� si numeroas�“, a declarat Ionut Popa • Sapte maestri �n arta culinar� si-au dat m�na joi sear�, 20 aprilie, la grand Hotel Ceahl�u, pentru a-l ajuta pe micutul Andrei Zl�vog, un bebelus de dou� luni, s� treac� cu bine peste o operatie complicat�. La apelul lor, alti 250 de nemteni s-au al�turat campaniei umanitare si au contribuit la str�ngerea de fonduri necesare interventiei chirurgicale a copilului efectuat� ieri, la nici 24 de ore, �n Germania. Pietreanul Ionut Popa, alias Chef Giovanni, a fost cel care si-a mobilizat colegii participanti �n emisiunea „Chefi la cutite“ de la Antena 1 venind al�turi de acestia �n fata invitatilor de la Hotelul Ceahl�u cu un meniu inedit.
„Vreau s� v� spun c� ceea ce veti avea �n meniu nu s-a mai f�cut niciodat�, este o premier�“, le-a transmis de la �nceput invitatilor Chef Gianny. Pitesteanul si ceilalti sase colegi - Ionut Popa (Piatra Neamt), V. Puiu (Constanta), Andrei Lut� (Iasi), Cristian Voicu (c�stig�torul editiei a II-a a concursului Chefi la cutite) si Gabriel Toader, maestru buc�tar cunoscut �n Bucuresti, le-au vorbit participantilor la eveniment despre scopul actiunii umanitare, apoi au intrat acolo unde se simt cel mai bine, �n buc�t�rie, pentru a preg�ti cele patru feluri din meniul anuntat. Maestrii au l�sat loc pe scen� ansamblului folcloric Floricic� de la Munte, al Centrului pentru Cultur� si Arte Carmen Saeculare, care a �ntretinut buna dispozitie cu un program diversificat de dansuri. La antreu, farfuriile au continut terrine din ficat de vitel cu dulceat� de fenicul, jalapino, caramel de rosii si panbrioche negru, un sortiment �n care Chef Giovanni a intervenit cu ingredientul care l-a consacrat, c�rbunele vegetal. Primul fel principal a fost pe baz� de peste - Chevice de somon �n crust� de cafea cu susan negru, mousee de iaurt cu busuioc si br�nz� de capr�, gel de sfecl� rosie cu sumac si sos de mango cu chilly. Invitatii au savurat apoi o friptur� din piept de rat� Shichimi cu piure de dovleac copt, piure de p�st�rnac cu vanilie, fructe de p�dure si sos de vin rosu afumat, iar desertul a fost un Mousse de cartofi mov cu ciocolat� alb�, piersic� confiat� cu crem� de mascarpone cu ghimbir si �nghetat� de p�ine cu cereale.
„Toti chefii s�nt multumiti si ne bucur�m c� vom reusi s�-l
ajut�m pe Andrei“
Partea lichid� a mesei a fost asigurat� de Casa de Vinuri Cotnari, iar fundalul sonor a fost sustinut de formatii cunoscute care au ridicat mesenii la reprize de dans �ntre degust�rile de m�nc�turi sofisticate. Evenimentul s-a �ntins pe parcursul a cinci ore, p�n� t�rziu �n noapte, �n tot acest timp chefii fiind implicati total �n bunul mers al lucrurilor din buc�t�rie. „Am fost foarte emotionati, stresati, �ncordati, spuneti cum doriti. C�nd am v�zut c� s-a umplut sala si am realizat ce astept�ri s�nt, a fost un moment extrem de tensionat. �n sensul pozitiv, pentru c� asta ne-a motivat. Nu ne asteptam la asa un interes, la asa o prezent�. A fost nemaipomenit. Si la final a fost o bucurie imens�. Dubl� bucurie. Pentru c� ne-am dat seama c� vom reusi s�-l ajut�m pe Andrei Zl�vog si pentru c� am reusit s� multumim asa o audient� select� si numeroas�. Ne-am mobilizat bine, le multumesc tuturor chefilor prezenti si tuturor celor care au pus um�rul la aceast� actiune. Rolul fiec�ruia a fost extrem de important. Am f�cut o echip� si am reusit. Emotiile au fost mari. Desertul a surprins pl�cut, la fel rata. A fost apreciat�. Toti chefii s�nt multumiti si ne bucur�m c� vom reusi s�-l ajut�m pe Andrei, care, din informatiile pe care le am, vineri a fost operat. Si iat� c� putem s�-l ajut�m �n acest moment greu. Acum nu v� pot spune o sum� total� care a fost str�ns�, �ns� va fi una consistent� dac� ne g�ndim c� au fost prezente peste 250 de persoane din estim�rile noastre. C�t despre colegii mei, maestrii buc�tari, si ei s�nt multumiti si au spus c� vor reveni oric�nd cu mare pl�cere la Piatra Neamt. Cine stie, poate la anul vom organiza o nou� actiune umanitar� similar�. S� facem o traditie din asta“, a declarat Ionut Popa, Chef Giovanni, cel care a fost sufletul manifest�rii.
„Important este c� am reusit s� contribuim la acest gest extraordinar de omenie“
Gazdele evenimentului au fost multumite c� au putut contribui la o o cauz� nobil�, dar si c� au avut parte de asa oaspeti. „A fost o sear� reusit� din toate punctele de vedere. �ncep�nd cu cei prezenti, care au dat dovad� de mare omenie. Au fost extraordinari si le multumesc din toat� inima. Apoi, chefii. S�nt niste artisti. Am v�zut ce �nseamn� buc�t�rie f�cut� din pasiune. Oamenii acestia chiar tr�iesc pentru a g�ti. Sfideaz� perfectiunea prin modul �n care se desf�soar� �n buc�t�rie. Fiecare gest, fiecare pic�tur� s�nt importante. Si artistii care au participat au fost extraordinari. Au oferit o sear� minunat�. S-a dansat, s-a socializat, toat� lumea s-a simtit bine. Noi, cei de la Grand Hotel Ceahl�u, am fost gazde si ne bucur�m c� am avut aceast� posibilitate. Mai ales c� a fost pentru o cauz� nobil�. Si m� bucur pentru c� am reusit s� contribuim datorit� omeniei celor care au participat la aceast� sear� reusit�. Poate s�ntem subiectivi, �n calitate de gazde, dar important este c� am reusit s� contribuim la acest gest extraordinar de omenie. Dac� mai e posibil, sigur vom mai participa la astfel de evenimente. De ce nu, s� devin� o traditie anual�“, a declarat Ghiocel Tonco, manager general Grand Hotel Ceahl�u. Prin achizitionarea unei invitatii care a costat 150 de lei, fiecare din participantii la evenimentul de joi sear� a contribuit la sprijinirea familiei lui Andrei Zl�vog, bebelusul operat ieri �n Germania. Micutul a fost diagnosticat cu peritonit� meconial�, atrezie jejunoidal� si ocluzie intestinal� prin bride. �n traducere, aceasta �nseamn� c� Andrei nu mai poate fi hr�nit normal drept pentru care a fost deja supus la dou� interventii chirurgicale la Spitalul de Pediatrie Sf�nta Maria din lasi. Operatiile nu au avut rezultatul asteptat, iar medicii i-au recomandat o nou� interventie la o clinic� din Germania, singura sans� pentru viata lui Andrei. Costurile unei asemenea interventii, plus cheltuielile aferente ajung la aproape 100.000 de euro. Pentru cei care doresc �n continuare s�-l sprijine pe micutul Andrei, pot face donatii �n contul: Zl�vog Dumitru Iulian; LEI: RO14BREL0002000734360100; EURO: RO73BREL0002000734360202.
|