Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 6 Martie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

VCM-LPS din nou în finala Cupei României

• pietrenii s-au calificat în finala Cupei României, dupã o dublã victorie cu Steaua • pentru gruparea moldoveanã este a treia finalã în ultimele patru editii • „Vrem sã jucãm finala pe teren propriu. Avem încredere cã de data asta trofeul va ajunge la munte si nu la mare. Pentru asta ne trebuie sprijin financiar si sperãm sã-l gãsim la autoritãtile locale si la sponsori, a declarat Constantin Nitã, directorul clubului pietrean •

Volei Club Municipal-LPS Piatra Neamt este singura grupare nemteanã care în 2009 se aflã în fata unei finale de întrecere internã. Calificarea în ultimul act al Cupei României este cea mai importantã performantã a sportului de echipã din judet, iar VCM-LPS se poate lãuda cu a treia prezentã în finalã în ultimele patru editii. Mai întîi, în 2006, vicecampionii au pierdut trofeul la Bucuresti, 2-3 cu Constanta, dupã care în 2007 au fost eliminati în semifinale de aceeasi grupare dobrogeanã. Si finala din 2008 s-a jucat între Tomis si VCM-LPS, destinatia cupei fiind tot la malul Mãrii Negre. „Avem încredere cã de data asta trofeul va ajunge la munte si nu la mare. Pentru asta ne trebuie sprijin financiar si sperãm sã-l gãsim la autoritãtile locale si la sponsori, pentru ca pe 1 aprilie sã se joace în Sala Ceahlãul aceastã partidã“, a declarat Constantin Nitã, directorul clubului pietrean.
Scorul partidei retur a semifinalei cu Steaua, meci disputat la Bucuresti miercuri searã, a fost 1-3 (23-25, 26-24, 11-25, 21-25). Aceasta în urma unei înfruntãri extrem de echilibrate în primele douã pãrti. Steaua a crezut în sansa ei, dupã ce a cîstigat în tur un set. „Era singura lor sansã de a mai scoate capul în lume în 2009. Au vrut foarte mult sã cîstige cu 3-0 sau chiar cu 3-1 pentru a disputa apoi setul de aur. Din pãcate pentru ei, au dat pentru o formatie motivatã si rea în teren. Am condus cu 24-23 în finalul primului set, am servit si am blocat decisiv. ÃŽn setul doi, Steaua a jucat si mai bine decît în precedentul, iar douã finalizãri proaste ale noastre au fãcut diferenta în favoarea lor“, a povestit Nitã. 11-25 spune totul despre cele întîmplate în setul trei. Oaspetii au jucat perfect în multe momente, atît în defensivã, cît si la constructia atacurilor, iar Steaua a cedat fãrã drept de apel. „Tin sã îi felicit pe toti jucãtorii pentru performantã, însã vreau sã îi felicit pe tineri pentru setul patru. Au jucat Moisã, Tofan, Mihalcea si Matei, adicã cei folositi mai putin pînã acum si au fãcut-o foarte bine. Ne dau încredere pentru viitor“, a adãugat directorul VCM.
Calificarea finala Cupei României, pentru a treia oarã în ultimele patru sezoane, este pentru pietreni o performantã aparte, mai ales cã în toatã aceastã perioadã s-a mentinut conducerea tehnicã la timonã. Dan Gavril si Nicu Burus sînt doi dintre artizanii acestui urcus în fruntea voleiului românesc. Ca si în anii precedenti, strãinii nu reprezintã pentru VCM o prioritate, doar Igor Didorciuk fiind si acum singurul „nemtean“ fãrã buletin de România.
Unic Neamt a ratat, conform asteptãrilor, calificarea în finala Cupei României la volei feminin. În Sala Ceahlãul, pietrencele au capotat în fata campioanei Metal Galati, scor 0-3 (15-25, 14-25, 20-25).

Articol afisat de 1640 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective