Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2015
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Decembrie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Reguli noi pentru detinãtorii de arme

• dacã autoritãtile o vor cere, detinãtorii de arme letale si neletale vor fi examinati psihologic • proiectul a fost trimis presedintelui Klaus Iohannis spre promulgare •

Un proiect de lege care a trecut de Parlament si a ajuns pe masa presedintelui României pentru promulgare, prevede noi reguli pentru detinãtorii de arme, fie ele letale sau neletale. Dacã proiectul va fi promulgat de presedintele Klaus Iohannis, detinãtorii de arme vor putea fi examinati psihologic oricînd, la cererea autoritãtilor. Cele din urmã vor putea solicita examinarea psihologicã a detinãtorilor de arme doar în baza unei constatãri motivate. În cazul în care nu se vor prezenta la examinare, detinãtorii de arme îsi vor pierde autorizatiile. În acest moment, examenul psihologic se face înainte de obtinerea autorizãrii si în momentul reînnoirii valabilitãtii acestui document.
Conform prevederilor proiectului legislativ, persoanele care au arme letale si neletale pentru care este necesarã autorizarea vor fi obligate sã se prezinte la un examen psihologic sau medical la cererea politistilor. Acest lucru se face în momentul în care se constatã cã examinarea este necesarã pentru mentinerea autorizãrii. „Detinãtorii de arme letale si neletale supuse autorizãrii sînt obligati sã se supunã examenului psihologic si/sau medical, la solicitarea expresã a structurilor de politie competente, în situatia în care acestea constatã motivat cã existã indicii comportamentale temeinice care ar putea reclama necesitatea examinãrii psihologice si medicale, în vederea mentinerii autorizãrii pentru a detine sau, dupã caz, a purta si a folosi arme si munitii letale sau neletale supuse autorizãrii“, se aratã în propunerea legislativã. Aceasta mai prevede cã detinãtorii de arme vor fi obligati sã se prezinte la examen atunci cînd medicii sau psihologii recomandã acest lucru autoritãtilor. Persoanelor cãrora li s-a solicitat sã se prezinte la examinarea psihologicã sau medicalã le va fi ridicatã autorizatia în cazul în care nu vor face acest lucru în 30 de zile.
Permisul de armã va avea în continuare o valabilitate de cinci ani si va putea fi prelungitã cu încã cinci ani, dacã sînt îndeplinite conditiile legale pentru detinerea armelor. Pentru pãstrarea permisului, nu va mai fi necesar ca arma sã aibã efectuatã inspectia tehnicã periodicã, însã detinãtorul va trebui sã dovedeascã faptul cã a fãcut anual o sedintã de tragere într-un poligon autorizat, exceptînd vînãtorii. În categoria armelor neletale intrã pistoalele cu proiectile din cauciuc si armele cu aer comprimat care dezvoltã o vitezã a proiectilului de peste 220 m/s.
END

Articol afisat de 1345 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective