Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2013
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Septembrie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Posturi de politie sau, mai   exact, cocioabe de politie

Posturi de politie sau, mai exact, cocioabe de politie

• doi sindicalisti de la SNAP au luat judetul la pas pentru a identifica problemele cu care se confruntã politistii din zona ruralã • concluzia a fost aceea cã oamenii legii îsi desfãsoarã activitatea în conditii greu de imaginat • sedii dãrãpãnate, lipsã combustibil, lipsã consumabile si lipsã autospeciale, sînt doar cîteva dintre probleme gãsite • în plus, foarte multi politisti s-au plîns cã nu se respectã programul de muncã, fiind obligati sã presteze ore suplimentare care nu sînt nici plãtite si nici compensate cu libere •

Problemele cu care se confruntã politistii din zona ruralã nu sînt de ieri de azi si în nici un caz nu sînt putine. Deseori, pe diverse canale, lucrãtorii de la posturi s-au plîns de conditiile în care sînt nevoiti sã lucreze, respectiv sedii care stau sã se dãrîme, lipsa consumabilelor, a combustibilului si chiar a masinilor. Si de multe ori politistii de la tarã se vãd nevoiti sã-si foloseascã autoturismele persoanele în interes de serviciu, fãrã a li se deconta cheltuielile. Toate aceste lucruri, dar si altele la fel de grave, au fost identificate de Sindicatul National al Agentilor de Politie (SNAP). Doi sindicalisti, Ioan Cãnãrãu si Viorel Stroe, presedintele respectiv vicepresedintele SNAP Neamt, au luat la pas judetul si, într-o sãptãmînã, au vizitat toate posturile si sectiile de politie ruralã. Au vrut sã identifice probleme cu care se confruntã colegii din rural si sã prezinte conducerii IJP Neamt „cazuri concrete de nerespectare a normelor legale privind programul de lucru al politistilor si abuzurile pe care le comit cei care ar trebui sã vegheze la respectarea legii“. Sindicalistii au vrut sã arate cã au dreptate lucrãtorii de la posturi care se plîng de conditiile de lucru si nu sefii acestora, care transmit conducerii IJP semnale pozitive din teritoriu. Astfel, putine sînt posturile de politie unde sã existe personal suficient, sã se respecte programul de lucru, sã aibã consumabile si cobustibil. Un caz separat în reprezintã starea jalnicã în care se aflã mai multe sedii de politie ruralã. La Postul de Politie Sãvinesti s-a constatat cã, nu o datã, politistii sînt obligati sã intervinã la solicitãri singuri, cu masinile personale.

„Politistii sînt obligati sã stea în arest la domiciliu“

„La Politia Roznov existã doar un singur agent de politie rutierã care efectueazã foarte multe ore suplimentare fãrã a i se compensa timpul lucrat si întocmeste toate actele dintr-un dosar penal.
Ofiterul de serviciu, care asigurã si permanenta dupã ora 16.00, intervine singur la sesizãrile 112. Sediul politiei este încuiat pe timpul deplasãrii la sesizãri, iar sistemul de alarmã nu functioneazã“, se aratã în raportul întocmit de ceoi doi politisti de la SNAP.
La Podoleni politistii scot bani din buzunar pentru întretinerea postului, iar la Dobreni nu existã autospecialã de serviciu. Nici la Sectia de Politie Ruralã Crãcãoani lucrurile nu stau mai bine. Pe lîngã problemele clasice legate de combustibil, consumabile, ce este cumpãratã din banii politistilor, existã un calculator la 4 lucrãtori. Si la Pipirig, politistii scot bani din buzunar pentru întretinearea sediului care este într-o stare jalnicã, necesitînd reparatii urgente. Postul de Politie Hangu are un singur calculator din dotarea IJP Neamt. La Stãnita, sediul care adãposteste Politie stã sã se dãrîme, iar la capitolul IT e trecut un singur calculator. Iar situatii similare au fost identificate la aproape toate posturile si sectiile de politie din judet. „Problemele apãrute în domeniul politiei rurale au fost generate, dupã pãrerea noastrã, de incompetentele manageriale ale celor care au contribuit la elaborarea conceptelor în domeniu.
Sîntem revoltati cã nimeni nu vrea sã-si asume rãspunderea pentru aplicarea legislatiei privind programul de lucru al politistilor si cuantificarea orelor lucrate peste program, precum si compensarea acestora. Nu se doreste sã se renunte la permanentã, iar politistii sînt obligati sã stea în arest la domiciliu si apoi sã meargã la interventii cu masinile personale, singuri, expusi riscurilor, fãrã ca cineva sã contorizeze orele suplimentare. Un politist a parcurs într-o singurã zi 100 de km cu masina lui, iar altul, aflat în tutelã, deserveste un singur post de politie, iar permanenta o asigurã de la zeci de kilometri distantã“, se aratã în mesajul transmis de SNAP conducerii IJP Neamt. Comisarul sef Paul Tablan, comandantul Politiei Neamt a confirmat primirea adresei de la SNAP care contine deficientele descoperite la posturile de politie: „Cele sesizate vor face obiectul unor verificãri, la finalul cãrora le vom rãspunde celor de la SNAP. Multe dintre problemele ridicate în respectiva adresã sînt cunoscute, însã la fel de bine este cunoscut faptul cã avem un buget în care trebuie sã ne încadrãm“.

Articol afisat de 3215 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective