Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Aprilie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primarul Stefan a   mazilit „trãdãtorii“

Primarul Stefan a mazilit „trãdãtorii“

• cele douã adjuncte ale Primãriei Piatra Neamt nu mai au birourile în clãdirea nouã a institutiei conduse de Gheorghe Stefan • mai veche în functie, Monica Anton a rãmas fãrã sarcini de serviciu, acestea fiindu-i retrase de cãtre primar • pepededista s-a plîns Prefecturii si probabil va ajunge si în instantã • primarul a declarat cã nu putea sta „în aceeasi casã cu trãdãtorii“ si de aceea si-a trimis adjunctele în clãdirea în care a activat si el cîndva •

Situatie fãrã precedent în Primãria Piatra Neamt, acolo unde, dupã o rupturã verbalã între primar si adjunctele sale s-a produs si una fizicã. Luni, 1 aprilie, fãrã a fi o pãcãlealã, primarul Gheorghe Stefan a decis ca birourile viceprimãritelor Monica Anton (PPDD) si proaspãta aleasã în functie Aurelia Simionicã (PSD) sã fie mutate în clãdirea veche a Primãriei, în care au rãmas compartimentele institutiei. Decizia alesului local a lezat orgoliile doamnelor adjuncte, si în special pe cel al Monicãi Anton, obisnuitã sã lupte pentru apãrarea drepturilor prin instantele de judecatã.

Primarul nu vrea sã stea cu „trãdãtorii“

Primarul a declarat cã a luat decizia de a-si îndepãrta adjunctele pentru cã nu putea colabora cu ele, cîtã vreme nu mai sînt pe aceeasi lungime de undã, ele fiind majoritare în CL Piatra Neamt, iar el în minoritate. „Eu am respectat legea si cred cã e normal sã îmi aduc aproape consilierii cu care lucrez pentru a conduce primãria. Nu pot colabora cu cei care m-au trãdat. Eu am avut un protocol cu PPDD si doamna Monica Anton l-a încãlcat. De o lunã nu a mai vorbit cu mine si a luat decizii unilaterale. Eu nu pot sta în aceeasi casã si nici la aceeasi masã cu trãdãtorii“, a declarat primarul. Gheorghe Stefan a invocat prevederile din protocolul încheiat în iunie 2012 între APEL si PPDD, în baza cãruia cele douã formatiuni intrau în aliantã în legislativul local, fiecare punîndu-si cîte un viceprimar pe functie. Asta a fost valabil pînã la finele sãptãmînii trecute, cînd PPDD si-a dat mîinile cu USL si au format o nouã majoritate localã, a cãrei primã mutare a fost schimbarea viceprimarului agreat de primar, a lui Dragos Chitic. El a fost înlocuit cu pesedista Aurelia Simionicã.

Fiecare cu clãdirea lui

De luni, 1 aprilie, birourile adjunctelor primarului se gãsesc în clãdirea veche a Primãriei, unde rãmãseserã functionarii. Rãmasã fãrã spatiul luxos, pepededista Monica Anton s-a arãtat extrem de nemultumitã de decizia sefului ei. Dar supãrarea si mai mare i se trage de la faptul cã primarul Stefan i-a anulat, printr-o decizie, toate sarcinile de serviciu. „Comportamentul primarului este unul care denotã infantilism. Primãria nu este proprietate privatã si nu dispune nimeni de ea ca de un bun propriu. Si nici nu depinde nimeni de starea de spirit a primarului. Clãdirea în care am avut biroul pînã acum a fost realizatã din fondurile proprii din bugetul local si menirea ei este sã asigure spatiile în care îsi desfãsoarã activitatea primarul, viceprimarii, secretarul general si city-managerul. Are destinatie precisã“, a declarat viceprimarul Monica Anton. Aurelia Simionicã s-a dovedit mai blîndã în declaratii, poate pentru cã este proaspãtã în functie: „Eu îmi iau în primire biroul, încerc sã aflu atributiile viceprimarului, sã îmi cunosc colegii etc. Astept o decizie cu atributiile pe care le voi avea. Referitor la schimbarea clãdirii în care existã biroul meu, consider cã e mai bine asa, pentru cã am toate compartimentele la îndemînã. Problemele pe care le voi avea eu de rezolvat implicã obligatoriu o colaborare cu colegii si consider cã e mai potrivit sã îi am aproape, pentru a fi mai eficienti“, a declarat viceprimarul Simionicã.

Monica Anton s-a plîns Prefecturii

Monica Anton a primit douã lovituri din partea primarului Stefan. Pe lîngã faptul cã nu mai are biroul în sediul nou, ea a rãmas si fãrã sarcini de serviciu. Primarul Stefan a emis o decizie prin care a anulat toate atributiile pe care le-a avut vicele pepededist încã de la instalare. „Primarul a fost prost sfãtuit cînd i s-a spus cã poate sã îmi retragã atributiile. El nu poate emite o dispozitie de anulare a delegãrii mele, pentru cã existã o hotãrîre de Consiliu Local în baza cãreia a fost avizatã organigrama si în aceasta viceprimarii sînt prinsi cu compartimentele din subordine. Am sesizat Prefectura cu privire la acest demers la primarului si astept un rãspuns privind legalitatea deciziei“, a mai spus Monica Anton. Primarul a precizat cã în baza Legii administratiei locale are dreptul sã delege atributiile city-managerului, inclusiv pe cele care tin de calitatea de ordonator de credite.

Articol afisat de 2997 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective