Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Aprilie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nationala de chimie, astãzi proba practicã

Patru sute de elevi din tarã - cei mai buni la chimie, se întrec la Piatra Neamt în cadrul fazei nationale la aceastã disciplinã. Ieri au sustinut proba teoreticã, azi vor intra la proba practicã, mîine va fi ziua de depus contestatii si pentru joi a fost programatã proba de baraj.
Deschiderea oficialã a evenimentului a avut loc duminicã, 31 martie, la Casa de Culturã. Nationala de chimie, ajunsã la a 47-a editie, este un eveniment de recunoastere si promovare a excelentei în educatie si a parteneriatului educational. „Evolutia elevilor din lotul judetului Neamt, participanti la etapa nationalã si internationalã a olimpiadei si a concursurilor de chimie, pe parcursul ultimilor ani a fost ascendentã, elevii si cadrele didactice contribuind la cresterea prestigiului si imaginii învãtãmîntului nemtean prin premiile si medaliile obtinute. Dupã 28 de ani, în urma clasãrii judetului Neamt pe locul I în ceea ce priveste punctajul si premiile anului 2012, avem onoarea de a organiza aceastã competitie nationalã în judetul nostru“, a declarat profesor Viorel Stan, inspector scolar general al ISJ Neamt. Cei patru sute de elevi din clasele VIII - XII care se întrec la Piatra Neamt au fost felicitati de cãtre prefectul George Lazãr. Acesta le-a urat sã se bucure de o competitie bazatã pe fair-play si sã îsi aminteascã cu drag de judetul nostru: „Intrarea noastrã în marea familie europeanã a adus un plus de eficientã în activitatea de instructie si educatie. Olimpiada aceasta îi va evidentia pe aceia dintre participantii care se vor dovedi cei mai buni dintre cei buni, pentru cã dacã au ajuns pînã în aceastã fazã este o victorie pe care fiecare a cîstigat-o pas cu pas prin muncã si inteligentã! ÃŽmi exprim speranta cã Olimpiada Nationalã de Chimie va fi cel putin la fel de fructuoasã si bogatã în rezultate de exceptie, asa cum au fost toate competitiile pe care le-a organizat judetul nostru! ÃŽn numele Institutiei Prefectului si al meu personal le doresc mult succes!“. Zilele care vor fi marcate de probele de concurs vor fi presãrate, în afara programului oficial, de excursii în judet si plimbãri în aer liber.

Articol afisat de 1167 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective